26 Nisan 2024 Cuma

ALLAH NAZARDAN SAKLASIN! MAŞALLAH

ALLAH NAZARDAN SAKLASIN! MAŞALLAH

Spor

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi 7. Grup’ta mücadele eden Isparta Davrazspor, 2018-2019 Sezonuna çok da iyi başlamamasına rağmen kan değişimin ardından 5’te 5 yaptı.

Türkiye Ziraat Kupasında Kalespor’a yenilerek taraftarını üzen ve lige başlamadan Teknik Direktör Mehmet Akdülger’le yollar ayrılırken yerine genç Antrenör Kemal Oskay getirildi. Ve sezonun ilk maçında Sökespor deplasmanından beraberlikle dönen pembe-yeşilliler, içeride alt sıralar için mücadele eden Konyaaltı Belediyespor’la 1-1 kalarak ilk 2 haftaya beraberlikle başladı. Sportif Direktör Polat Çelebi ile ve yollar ayrılmıştı.

Ardından Yatağan deplasmanında sancılı bir galibiyetle 2-0 kazanan Isparta Davrazspor bu karşılaşmada takımın kilit isimleri Levan Ingorokva ve Ümit Kocabaş’ı kaybetti. Levan 6 maç, Ümit ise 4 maç almıştı Yatağan deplasmanında. Şanssızlık bir türlü bırakmıyordu pembe-yeşillileri, ardından 6-3 gibi farklı Bucak Belediye Oğuzhanspor mağlubiyetinin ardından Serinhisarspor deplasmanında son dakika golüyle adeta şok üstüne şok yaşayan Davrazspor, ilk 5 haftada sadece 5 puan alarak 3 sezonun çok kötü bir başlangıcını yaptı.

Kan değişimi yine işe yaramamıştı ve Antrenörler Kemal Oskay, Volkan Bozkurt ve Onur Yiğit’le yollar ayrılmıştı. Ve helallik isteyen genç ekibin ardından Ispartalı teknik adamlar Hakan Şimşek, Erol Yedibela ve Kaleci Antrenörlüğüne ise Umut Can Yüksel getirildi. Camianın üzerindeki sanki karabulutlar geziyordu.  Yönetim eleştiri oklarının hedefindeydi. Sporseverler ise üzgün.

Göreve geldiğinde hedefimiz: 8’de 8 diyen Şimşekli pembe-yeşilliler, ortaya koydukları da futbola da göz doldurdu.

Şimşek yönetimindeki Isparta Davrazspor, ilk çıktığı karşılaşmada Kuşadasıspor’u güzel bir futbol ve net skorla 3-0 mağlup etti. Ardından zorlu Aydın deplasmanından da 2-0’lık galibiyetle dönen pembe-yeşilliler, Kale Belediyespor’la da içeride oynadığı maçı aynı skorla kazandı.  Ardından Ortaca Belediyespor deplasmanında penaltı golü ve 10 kişi kalmasına rağmen 75. dakikadan sonra maçı çevirmesini bilen pembe-yeşilliler, 4’te yaparak kente dönmesiyle şehirde bir bayram havası yaşandı.  Ardından geçtiğimiz haftada Isparta’ya lider gelen Kepez Belediyespor’u 2-1 mağlup eden Isparta Davrazspor, puanını 20’ye çıkardı ve zirvedeki rakipleriyle farkı 1’e kadar indi.  Maç sonunda futbolcuların o hırsı beni gelecek için ümitlendirdi. Özellikle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kulüp Başkanı Ali Bolat ve bazı yöneticilerin gayretleriyle inşallah özlenen başarıya ulaşılır.

5 haftada 15 puan toplayan pembe-yeşilliler, şimdi şampiyonluğun en iddialı ekiplerinden biri. Allah nazardan saklasın, maşallah diyoruz.

Ve ilk yarının bitimine sadece 3 hafta kaldı. Bu hafta ligin en iyi ekiplerinden birisi Manavgat Belediyespor deplasmanına gidiyor pembe-yeşilliler. Bence sezonun en zor karşılaşmalarından biri.  Bu ligin üstünde bir ekip kuran Antalya temsilcisi tecrübeli isimleriyle sonuca çok kolay gidiyor. UTAŞ Uşakspor’u profesyonel liglere çıkartan deneyimli teknik adam Hayrettin Gümüşdağ’ın çalıştırdığı Manavgat Belediyespor, pozisyona girmekte zorlanmıyor.

Özellikle Süper Lig tecrübesi bulunan Babacar Diop’a dikkat etmek gerekiyor. Bitirici vuruşlarıyla ve güçlü fiziğiyle rakiplerine korku kalan Babacar’ın yanı sıra tecrübeli futbolcu Burhan Coşkun, Efşan Geçğin ve Fatih Gümüşel gibi etkili isimleri var. Savunmanın sigortası Kone ise kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. İçeride davul zurnalı dolu tribünlere oynayan Manavgat Belediyespor karşısında pembe-yeşilliler sakin olmalı. Rakip de varını ortaya koyacak. Bu maçı sakin olan kazanır.

 Pembe-yeşilliler, Manavgat deplasmanından iyi sonuçla dönmesi halinde yine önümüzdeki hafta zorlu bir maça çıkacak. Tavas Birlikspor maçı da dışarıda oynayacak. Geçtiğimiz hafta Teknik Direktör Gökhan Çelebi ve Hüseyin Usku ile anlaşan Denizli temsilcisi de zirve için mücadele ediyor. Isparta Davrazspor’un ilk yarının son maçında ise Didim Belediyespor’u konuk edecek. Pembe-yeşilliler, bu 3 karşılaşmayı kayıpsız geçmesi halinde 2. yarıya çok daha umutlu başlayacaktır.

Teknik Patron  Hakan Şimşek, “Biz göreve geldikten sonra çocuklarımızın motivasyonunu düzelttik. Onların yeteneklerini ortaya çıkarmasını istedik. Yetenekli ve karakterli oyuncularım var. Yüreklerini ortaya koyduklarını neler yapabileceklerini gösterdiler. Bu takıma hep birlikte sahip çıkalım.  Bu takıma inansınlar ve güvensinler. Tüm kenti birlik ve beraberliğe davet ediyorum” açıklamalarıyla camiayı da tek yürek olmaya çağırdı.

Isparta Davrazspor Kulüp Başkanı Ali Bolat ise “O sene bu sene demiştik. Allah’ın izniyle 20 yıllık özlem sona erecek. Biz ilk günden itibaren takımımıza inandık. Bu takım 7’den 70’e herkesin takımıdır. Özlenen günler çok yakın” açıklamasıyla camiaya önemli mesajlar verirken kenti de birlik ve beraberliğe davet etti.

                Sonuç olarak bu şehrin başarıya ihtiyacı var. Sporun birleştirici ruhu var. Bunu özellikle ilk yıl hissettik. Bu şehir kenetlendiğinde neler yapabileceğini tüm Türkiye’ye gösterdi. Yeter ki birlik olalım, takımımızın yanında olalım. Her zaman pembe-yeşillilerin yanında olalım.

                Bu arada Bucak Belediye Oğuzhanspor karşılaşmasının ardından bazı taraftarlara cezalar verilmişti. Bu cezalarla birlikte 32 Gençlik tribünlerde yok. Dileriz bu cezalar affedilir.

                2. yarıda 2-3 takviye daha yapılması halinde

 başarı kaçınılmaz olacaktır. Dediğim gibi tüm kent destek olduğu sürece şampiyonluk gelecektir. Bu dinamiklerden birisi eksik olduğunda Isparta Davrazspor’un işi çok daha zor olacaktır. O nedenle gün kırgınlık günü değil birlik ve beraberlik günüdür. Kazan ki Davrazspor, kıskananlar çatlasın, kazan ki onların Oyunları hep yarım kalsın. Kazan ki 400 bin nüfuslu kent hep birlikte “Şampiyonluk şarkıları” söylesin…

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

anti-reis

28 Kasım 2018 Çarşamba 15:24

32 gençlik ? kendini taraftar sanan bir takım serseri takımından başka birşey değil takım ne durumda olursa olsun arkasında durmayan motivasyon düşüren sürekli tribünde siyaset yapan takımı çıkarları doğrultusunda kullanan gelirleri kesilince direk kaçıp giden takımı yanlız bırakan 10 dakika bağırıp 80 dakika susan 10 15 kişilik topluluk gerek yok istemiyoruz biz ısparta halkı olarak takımımıza yeteriz 3 haftadır allaha çok şükür hakan hocamızla beraber emin adımlarla yürüyoruz başaracağız

Melih

28 Kasım 2018 Çarşamba 10:49

Levent kardeşim diline kalemine sağlık. Çok güzel konulara temas etmişsin

Ujfalusi

28 Kasım 2018 Çarşamba 03:13

Herhalde 1 kaç seneye uefayı alıriz

TARAFTAR

27 Kasım 2018 Salı 22:50

Çok yazık Ispartanın tek taraftar grubu olan 32 Gençliği yorumlarla karalayamazsınız iyi gün SEYİRCİLERİ. ISPARTASPOR varken en kötü gününde de bu grup vardı ve en kötü senelerde herkes sırt çevirmişken onlar kulübün futbolcuların sesi oldu destek oldu ve Davraz içinde basın ile elverip destek çağrısında bulundu kongrelerde yine bu grup vardı neden sizler Gençlik olmadam rahat maç izleyin diye değil iddialı ve şampiyon olmak için Isparta için. Sizler iyi gün seyircisiniz sizden taraftar olmaz.

Ahmet

27 Kasım 2018 Salı 22:17

Çok güzel ve yerinde yazı.

taraftar

27 Kasım 2018 Salı 21:05

32 GENÇLİK olmadan maçların seyir zevki yok dileğimiz takımımız çok güzel oynuyor ancak yeri gelecek takımı taraftar itecek galibiyeti getirecek taraftar gücüdür dileğimiz UĞUR REİSİMİZİN cezalarının affedilmesi

Savlu gıripin

27 Kasım 2018 Salı 20:00

32 gençliğin bu takıma zarardan başka hiçbir şey verdiği yok kac kişi para verip giriyor söyler misin yaptıkları tek şey ona buna küfür etmek insan eşiyle çocuğuyla maça gelmeye utanıyor bunların cezaları değil affetmek sezon sonuna kadar uzatılsın rahat rahat maç seyredelim günaydın valinin sayesinde 3 haftadır rahat maç izliyoruz teşekkürler vali

Ali

27 Kasım 2018 Salı 19:32

Ali Polat Başkan Isparta şampiyon.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR