29 Mart 2024 Cuma

70 Yaşındaki adam Rekor Peşinde

70 Yaşındak adam Rekor Peşinde

Spor

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde 70 yaşındaki Nurullah Şen,Eğirdir Gölü'nde 4.5 kilometreyi 2 saat 15 dakikada yüzerek geçti.

Aslen Eğirdirli olan, İstanbul'da oturan Nurullah Şen içinstart verilmeden önce güvenlik önlemleri alındı. Kaymakam Yalçın Yılmaz'ın dabulunduğu başlangıç noktasında saat 10.00'da Karabağlar sahilinden yüzmeyebaşlayan Şen'e sağlık ekipleri de eşlik etti. Limana kadar olan 4.5 kilometrelikmesafeyi 2 saat 15 dakikada yüzmeyi başaran Nurallah Şen, kendisini bekleyenlertarafından alkışlarla karşılandı.

 

YÜRÜMEKLE YÜZMEK ARASINDA FARK YOK

 

Bitiş noktasında kendisini gayet iyi hissettiğini belirtenŞen, kendisini bekleyen vatandaşlara "1 kilometre daha devamedeyim mi" diye sordu. Çıkış yapmadan önce göl suyunun soğuk olacağınıtahmin ettiğini aktaran Şen, "Ben yolda yürümekle yüzmek arasında hiç farkgörmüyorum. Hiç dinlenmeden geldim. Göl suyunu çok soğuk düşünüyordum. Bir şokyaşamadan tamamladım" diye konuştu.

 

ÇANAKKALE'DE 3'ÜNCÜ OLDU

 

Şen, 5 yıl önce aynı mesafeyi yüzdüğünü hatırlatarak,"Kondisyon olarak kendimi iyi hissediyordum. Hava şartları müsait değilama yine de yüzmeye çalıştım. Yüzerken hiç dinlenmedim. Çünkü performansımıkaybediyorum. Kısa süre önce tesadüfen Çanakkale'de 66-70 yaş kategorisindedüzenlenen yarışlarda 3'üncü oldum" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ferit

12 Eylül 2014 Cuma 01:32

Osman Nuri Özmeral de yarın gece yüzmeyi dener kesin.Güçlü olduğunu isbat etmesi gerekiyor olabilir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR