25 Nisan 2024 Perşembe

15 ALTIN 2 BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜLER

Okullar arası Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonasında Isparta’nın özel sporcuları 15 altın, 2’de bronz madalya kazandılar.

Spor

Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Daire Başkanlığı tarafından Alanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonasına yaklaşık 60 sporcunun katılımıyla Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.

Isparta’yı bu zorlu yarışlarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yüzme antrenörleri İbrahim Kaç ve Soner Sağlam eşliğinde 7 sporcu temsil etti. Isparta’nın engel tanımayan sporcuları, şampiyonada tüm hünerlerini sergileyerek elde ettikleri derecelerle hem yüzleri güldürdü hem de Isparta’yı gururlandırdı. Engellerini yüzerek aşan Ispartalı sporcular, şampiyonadan 15 altın, 2’de bronz madalya ile döndü.

Zorlu ve çekişmeli geçen müsabakaların sonunda Engin Demiralay S7 yaş kategorisi 50m, 100m serbestte,  Zeki Yiğit SELÇUK S9 yaş kategorisi 50 metre serbest, 100 metre beklemede, Eren Burak ÇANCI S7 yaş kategorisi 50 metre Serbest, 50 metre Kelebek, 100 metre Sırtta, Ümit KAYADAŞ S5 yaş kategorisi 50 metre Serbest, 50 metre Kelebekte, Yunus Emre ÖZER S9 yaş kategorisi 50 metre Serbestte, Pantea MOHAMMADILOOEY 50 metre serbest, 100 metre serbest, 100 metre Kurbağada Türkiye Şampiyonu oldular. Ülkü AKDAŞ ise S6 yaş kategorisi 50m Kelebek, 50m Sırtta Türkiye Üçüncüsü oldu.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörleri İbrahim KAÇ ve Soner SAĞLAM, sporcuların başarı grafiğinin gün geçtikçe arttığını belirterek, “Müsabakalarda bütün sporcularımıza güvencimiz tamdı. Güzel ve başarılı bir yarış çıkardılar. Çalışmalarımızın karşılığı böylesine güzel derecelerle süslemek gurur verici bir durum. Sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Ayrıca bizleri desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz Murat GEVREK ve Spor Şube Müdürümüz Ahmet TAŞDEMİR’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştular.

BAŞARI GURUR VERİCİ

Elde edilen başarıların Isparta adına gurur verici olduğunu dile getiren Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ise,“Sporcularımız yine tüm engelleri aşarak güzel ve gurur verici bir başarıya imza attılar. Sporcularımızın bu başarısı bizler içinde gurur ve mutluluk kaynağı. Sporcularımız azimleri ve başarıları ile diğer arkadaşlarına örnek oluyorlar. Antrenör ve sporcularımız tekrar tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

esra

25 Kasım 2019 Pazartesi 13:41

biri var orda klot giymiş ama erkek

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR