19 Mart 2024 Salı

YÜZLERCE AK PARTİLİ SALONA SIĞMADI

YÜZLERCE AK PARTİLİ SALONA SIĞMADI

Siyaset

ISPARTA’da partisinin mahalle toplantısına katılan Çalışmave Sosyal Güvenlik Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, bugün Başbakan BinaliYıldırım’ın açıkladığı ekonomi koordinasyon kurulu kararları gereği 2017yılında 600 bin istihdama destek vereceklerini açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, 1milyon 200 bin lise ve üniversite öğrencisine ise staj ve çıraklık başıeğitimlerinde asgari 130 ila 250 lira arasında aylık harçlık vereceklerinisöyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu,Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirilen ekonomi koordinasyonkurulu toplantısı sonrası Isparta’ya geldi. Akşam saatlerinde partisininHalıkent Mahallesi’nde düzenlediği ‘Merkez ilçe mahalle forumu’ toplantısınakatılan Bakan Müezzinoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. BakanMüezzinoğlu Isparta'ya yanında AK Parti Milletvekili Plan ve Bütçe KomisyonuBaşkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile birlikte geldi.

GENÇLERE İSTİHDAM VE STAJ DESTEĞİ

Ekonomi koordinasyon kurulu kararları gereği kendibakanlığını ilgilendiren istihdam ve destek paketini açıklayan Çalışma veSosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Özellikle bakanlığımı ilgilendirenyaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl bakanlık olarak destek vereceğiz.Burada üniversitedeki öğrencilerimize 600 bin gence istihdam alanlarınıgenişletiyor desteklerini veriyoruz. 1 milyon 200 bin lise ve üniversiteöğrencisine ise staj dönemlerinde ve çıraklık başı eğitimlerinde asgari 130lira 250 lira arasında aylık harçlıklarını vererek milyonlarca gencimizinmesleğini kazanmasına destek vereceğiz” dedi.

DERS ALMAYANLARA AĞIR DERSLER VERECEĞİZ

Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmamasıyla ilgiliellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Milletin ensesinde boza pişirenlere hayır dedik. Milletin ensesinde boza pişiremezsin dedik. AK Parti olduğu sürece milletin ümüğüne dokunamazsın dedik. Bu anlamda çok tuzaklar kurdular. Çok oyunlar tezgahlar şekillendirdiler. Çukurlar kazdılar. Allah’a şükürler olsun ki milletle beraber onları kazdıkları çukurlara gömdük gömmeye de devam edeceğiz. Gezi olaylarından başlayan 17-25Aralık hain tuzakları aşarak sonra da 15 temmuz gecesinde milletimin herferdiyle vatanım, bayrağım, diyen, ülkem, kaderim diyen milletin o dik duruşuyla Elhamdülillah o hainlere de her türlü dersi verdik ve o dersi almamış olanlar da bilsin ki daha ağır dersleri vermeye de hazırız” şeklinde konuştu.

CHP SAĞLIĞI ELEŞTİREMİYORDU

2000’li yıllarda hekim olduğu dönemde akşamları televizyon haberlerini izleyince içinin burkulduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunlarısöyledi.

“Almanya’dan Antalya’ya gelen bir Alman turist trafik kazası geçirmiş Almanya’yı aramış Almanya’dan ambulans uçak gelmiş vatandaşını Almanya’ya götürmüş. Veya İngiltere’den gelen bir turist Bodrum’da kalp krizigeçirmiş İngiltere’yi aramış ve ambulans uçak gelip vatandaşını Londra’ya götürmüş. Biz de ‘vay anasına ya’ adamların vatandaşları ne kadar değerli. Biz o günleri görmeyiz derdik içimiz burulurdu. Ama bazıları bu ülkeyi yöneten bazıları da ‘bu millet zaten bu hizmeti hak etmiyor’ diyordu. Bu millete böyle şaşı bakan bu milletin ensesinde boza pişirmeye alışık olanlar bu millet zaten buna layık değildi diyordu. Ama 2002 yılında çıkan o lider dedi ki Almanya’nın yaptığını Türkiye’de yapacak. İngiliz Fransız halkı neyi hak ediyorsa benim milletimde onu hak ediyordur deyip o hizmeti yaptı. Şimdi ambulans helikopterleri uçakları falan geçtik artık. Bunları artık Kılıçdaroğlu’da ‘yarın öbür gün bunun parasını nasıl ödeyeceksiniz, pahalı kiralıyorsunuz’ demekten vazgeçti. Çünkü onun bir genel başkan yardımcısı o zaman birlikte yolculuk yapıyoruz. Sayın Bakanım çok şanslısın dedi. Niye dedim çok rahat bir sağlık bakanlığı yapıyorsun dedi. Dedim ki ‘sağlık bakanlığı rahat olur mu?’Yok yok dedi. Ben bizim chp toplantılarında bile sağlığı kötüleyemiyorum eleştiremiyorum dedi. Bu kadar çaresiz kaldılar. Şimdi onların çaresizliklerini bir tarafa bırakıp milletimizin yarınları için daha güçlü çare olmaya devam edeceğiz”

Bu dünyada son 1 yılda terörle verdiği mücadele, Rusya krizive 15 temmuz darbe girişimini yaşayan hiçbir ülkenin bugün ayakta kalamayacağını açıklayan Bakan Müezzinoğlu, “Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Daha dinamizm kazandık ve hiçbir hedeften uzaklaşmadık. Bütün hedeflere adım adım yürüyecek ve bizim o hedeflere gitmemizden rahatsız olanlar bir gün diyecekler ki ‘yok ya artık rahatsız olmuyoruz sizsiz bu dünyada bizde huzurlu olamayız diyecekler” dedi.

BAKANIN PROGRAMI ŞÖYLE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 09Aralık Cuma günü sabah Isparta’da kahvaltılı il değerlendirme toplantısınakatılacak ardından saat 11.00’de SDÜ’de ‘İş dünyasına kayıtsız kalmıyorprojesi’nin açılış ve tanıtım toplantısına katılacak. Bakan Müezzinoğlu dahasonra Isparta Valiliği ve AK Parti ziyareti yaparak Isparta’dan İstanbul’ageçecek.









YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

YALNIZ KURT

09 Aralık 2016 Cuma 19:38

söyleyin bakanada insanlara biraz objaktif baksın, sadece akp zihniyetiyle bakmasın ??

Habbecan Kubbeci

09 Aralık 2016 Cuma 17:34

en onde oturan insanlarin koltuklari neden diger insanlarin koltuklarindan farkli? insanlara hizmet etmek icin secilmis yada gorevlendirilmis insanlari basimizda padisah gibi gormekten vazgecmedikce somurulmeye mahkum kalacagiz, bunun sebebi insanimizin kendisidir.

sengetli

09 Aralık 2016 Cuma 08:23

sn.bakan noldu taşeron işcilerin kadroya alınması.noldu emeklilerin banka promosyonları.yaklaşık 1 yıldır neyi bekliyosunuz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR