19 Mart 2024 Salı

YENİDEN ADAY OLABİLECEKLER

YENİDEN ADAY OLABİLECEKLER

Siyaset

AK Parti'nin tarihi kurultayında 3 dönem kuralını esneten tüzük değişikliği yapıldı. 3.dönem milletvekilliği ya da belediye başkanlığı yapanlar için MKYK'da esnetme kararı alınabilecek.

BİLGİÇ'İN ÖNÜ AÇIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı seçildiği kurultayda yapılan tüzük değişikliği Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'i yakından ilgilendiriyor. 4 dönemdir 1.sıradan Isparta Milletvekili olan Bilgiç, 2019 genel seçiminde MKYK kararıyla yeniden aday gösterilebilecek. Uluborlu ve Güneykent AK Parti kongresinde 3 dönem kuralında yapılan esnetme yerel yönetimler açısından da önemli. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ile Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün de Genel Merkez kararıyla yeniden aday gösterilebilecek. AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan seçildiği tarihi kongrede Isparta'yı yakından ilgilendiren bir karara imza atıldı. AK Parti kongresinde 3.dönem kuralı esnetildi. 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri ile belediye başkanları için Merkez Karar Yönetim Kurulu'na esnetme yetkisi verildi.3 döneme takılan milletvekilleri ile belediye başkanları MKYK kararı ile 4.dönem için aday gösterilebilecek.

BİLGİÇ, YENİDEN ADAY OLABİLECEK

AK Parti kongresinde alınan karar Isparta için önem taşıyor.Bu kararla, 2007'den bu yana 4 dönemdir Isparta Milletvekilliği yapan Süreyya Sadi Bilgiç'in önü açıldı. Bilgiç, eğer MKYK esnetme kararı alırsa 2019'da yeniden milletvekili adayı olabilecek. AK Parti kurultayında alınan tüzük değişikliği kararı belediye başkanlarını da ilgilendiriyor. Isparta'da 3 dönem kuralına takılan AK Partili 2 belediye başkanı bulunuyor. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Uğur Ünverdi ile Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, MKYK'nın esnetme kararı ile yeniden aday olabilecek.

AK PARTİ'DE TOPLAM 69 İSİM

3 dönem kuralında yapılacak değişiklik 95 isim için anlam ifade ediyor. 7 Haziran seçimlerinde "ağabeyler" olarak nitelendirilen 69 isim 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamadı. Bunun yanında 7 Haziran seçimleri ile parlamentoya tekrar giren 26 isim de "yeni üç dönemlikler" sıfatını kazanmış oldu. İşte bu isimler Kasım ayında yapılacak olan seçimlerde tekrar AK Parti'den aday olabilecekler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ismail hakkı

27 Eylül 2018 Perşembe 14:55

aman ağalar beyler hiç ayrılmasın oradan aman ordan direk cennete yolcu edelim zira onlardaki akıl kimsede yok gecen mars a gidiyoz gezmeye arkadaşlarla onlara da söyledim bu adamlar olmasa marsa nasıl giderdik diye

ibrahim

23 Mayıs 2017 Salı 23:29

sizlerden 18 yaşında milletvekili adaylarını ilk sıralardan bekliyoruz.Savunuyordunuz uygulayın.

Vatandas

23 Mayıs 2017 Salı 21:50

Ak parti kaybetti olmasın Benden soylemesi

vv

23 Mayıs 2017 Salı 17:13

ısparta yeni bir vizyon yenibir siyasetçi istiyor

vv

23 Mayıs 2017 Salı 17:12

iki veya üçüncü sıradanbi aday olsunda görelim herkesin boyunu ölçüsünü .birinci sıradan kimi koyarsanız koyun sayın liderimiz için verilen oyla yine cıkar

Selim4

23 Mayıs 2017 Salı 15:15

Yenidey aday olabilecek. Ee nerde 18 yas. Mubarek 100 yasa adaylik verseler herkes aday olur mevkii makam tatli olur u

Vatandaş

23 Mayıs 2017 Salı 12:33

Tadında bırakııın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR