25 Nisan 2024 Perşembe

TÜM TALEPLER YERİNE GETİRİLİYOR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç Uluborlu’da yapılan İl Danışma Meclisi Toplantısında seçim sürecinde verilen vaatlerin sırası ile gerçekleştirildiğini söyleyerek Isparta özelinde yapılan yatırım ve çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Bilgiç Isparta’da yapılanlar noktasında ‘Isparta’ya hayırlı olsun’ derken “En önemli sözlerimizden biri ikinci üniversite. Bununla ilgili çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz” dedi.

Siyaset

 

AK Parti’de İl Danışma Meclisi Toplantısı Uluborlu’da Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıya TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldı

TÜM TALEPLER YERİNE GETİRİLİYOR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de 6 aylık sürede yapılanları anlattı. Bilgiç, “Çok yoğun bir süreç oldu. Maalesef Isparta’ya gidiş gelişlerimizde ara vermek zorunda kaldık. Sizlerin de verdiği destek Plan ve Bütçe Komisyonu başkanlığını Isparta’ya getrdik Toplamda 5 torba yasa düzenlemesi biri geçici ve kalıcı iki bütçeyi genel kuruldan geçirdik. Son geçirdiğimiz torba yasa bu hafta içinde genel kurulda kanunlaşarak önümüzdeki süreçte sizlere daha iyi hizmeti sunacağımız alt yapının temellerini oluşturacağız. Seçimlerden önce herkes konuşur Ak Parti yapar diyorduk. Geçtiğimiz aylara baktığımızda dört ayda gerek seçim beyannamemiz gerek eylem planı gerekse sahada verdiğimiz sözler doğrultusunda tam 44 ana vadimiz vardı. Bunların tamamı gerçekleştirildi ve yasal yapılar TBMM’den geçirildi. 20 adet reform sözünün 13’ü de gerçekleşti. Öncelikle emeklilere yönelik seyyanen 1200 TL zam yaptık. Asgari ücreti 1300 TL yaptık. Çalışanlarımız için de 100 TL destek verildi. Çalışan emekli esnafımızın kesintilerini kaldırdık. Yaşlı aylık hesaplamasındaki kesinti mağduriyetleri giderdik. Muhtaçlık şartı kişi veya eşine gelirini göre indirgedik. Muhtar maaşlarını yükselttik. Emekli astsubayların intibak sorunun çözdük. Polisler ve uzman erbaşların göstergelerin artırarak özlük haklarında düzenlemeye gittik. Tüm öğrencilerimizin burslarını yükselttik. Onların vaatleri havada duruyor. Ama sizin AK Parti’yi tek başına iktidar yapmanızla tüm talepler yerine getiriliyor” diye konuştu.

TOKİ’DE İKİNCİ ETAP PLANLANIYOR

Isparta merkezde TOKİ’ye 4 bin konut inşaatı için arazi tapu devrinin yapıldığını hatırlatan Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “2015 yatırım programına Dereboğazı programını aldıracağız dedik, 31 Aralık 2015 tarihli Yüksek Planlama Kurulu kararıyla programa alındı. Haziran ayına kadar belirli bölümü eylül ayında tamamı ihale edilmiş olacak. 6 + 15 km’nin ihalesi önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Isparta’ya hayırlı olsun. Isparta Burdur dostluk yolunda iki gün önce Ulaştırma Bakanı ile yaptığımız toplantı neticesinde bu yıl içinde gerçekleşeceğini müjdeliyoruz. Konya yolunda 13 km bölümü duble yol projesi ihaleye çıkıyor. Emekliye dar gelirliye TOKİ sözü vermiştik. Geçtiğimiz günlerde 4 bin adet konutu yapacak arazinin tapu devri TOKİ’ye yapıldı. TOKİ işlemleri planlıyor. Herkese hayırlı olsun. Isparta’da talep yüksek olduğu için arazi geliştirme çalışmaları yapılacak en kısa sürede ikinci bir planlama yapılacak. Şehir Hastanemiz 2016 yılı içinde tamamlanıyor. Eğirdir Devlet Hastanesi’ni 2016 yatırım programına aldık. DDY arazi MYO’ya devrilmesi de en kısa sürede tamamlanacak. Eğirdir KYK da gündemimizde” dedi.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

esnaf

12 Nisan 2016 Salı 15:30

sayın vekilim belediye başkanımızla televizyonda seyrettiğimiz birlik beraberliğin devam etmesini istiyoruz.hükümetimizin ve belediyemizin desteğiyle yeni bir sanayi istiyoruz.sanayilerin şehrin dışına taşınmasını istiyoruz.

EĞİRDİRLİ

12 Nisan 2016 Salı 13:06

SAYIN BAKANIM SİZİ GÜVENDİK VE İNANDIK ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.DEVLET DEMİR YOLLARINA YAPILACAK OLAN YURT YANINA ÜNİVERSİTE AÇILSA ÖĞRENCİ SAYISI YÜKSELSE...ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR BAKANIM ALLAH SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.

+32

11 Nisan 2016 Pazartesi 14:37

SİZDEN ISPARTALI GENÇ OLARAK TOKİ TOKİ TOKİ DİYORUM.NE EV ALABİLİYORUZNE DE KİRADA OTURABİLİYORUZ.HER İKİSİNİNDE SAHİPLERİ ÇOK ACIMASIZ VE GADDARLAR.LÜTFEN TOKİ DEN EV SAYISININ RAKAMINI 4000 DEN DAHA FAZLA YAPIN VE EVİ OLANLARI LÜTFEN AYIRIN 1.DERECEDE Kİ TOKİ BAŞVURALARINI LÜTFEN İTİNA İLE İNCELEYEN.SAYGILARIMLA

burak

12 Nisan 2016 Salı 12:49

o kadar ıspartalı halk toki istiyor yine sarkıtacaklar sanırım2017 ye ya atın temellerini artık alikoy toki konutların yanında olsa guzel bir sehir olur halkta memnun kalır

Objektif

11 Nisan 2016 Pazartesi 13:30

Sayın vekilim Uluborlu'nun İleydağı köyü ile Dinar'ın Ergenliköyü arasında bulunan Karabel yolunun ıslahı ile ilgilenmenizi istiyoruz. Bu yol Dinar'a çölovası yöresindeki 16 köy ile Uluborlu'nun entegresini sağlayacaktır. Yöreye ciddi bir hareket getirecektir. Size minnettar olacağız.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR