19 Mart 2024 Salı

SÜLEYMAN DEMİREL İÇİN ANMA PROGRAMI BELLİ OLDU...

SÜLEYMAN DEMİREL İÇİN ANMA PROGRAMI BELLİ OLDU...

Siyaset

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatının ikinci yıldönümü nedeniyle 16 Haziran’da Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bir panel düzenlenecek ve 17 Haziran günü ise mezarının bulunduğu İslamköy'deki Çalcatepe'de resmi tören gerçekleştirilecek.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının ikinci yıl dönümü olan 17 Haziran'da, memleketi Isparta'da adını alan üniversitedeki panelle ve doğum yeri İslamköy'deki devlet töreniyle anılacak. 17 Haziran 2015 tarihinde hayatını kaybeden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için memleketi Isparta'da anma töreni düzenlenecek. Program kapsamında ilk olarak 16 Haziran Cuma günü Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 'Süleyman Demirel' temalı panel gerçekleştirilecek. Panelde Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tanju Tosun 'Türk Siyasal Hareketinde Süleyman Demirel', Prof. Dr. Gülsün Erdoğan Tosun 'Süleyman Demirel'in İletişim Dili', gazeteci yazar Yavuz Donat ise 'Demirel'le Yaşayıp Gördüklerim' konularında konuşma yapacak.

RESMİ PROGRAM CUMARTESİ

Süleyman Demirel'in ölüm tarihi olan 17 Haziran günü ise mezarının bulunduğu İslamköy'deki Çalcatepe'de resmi tören gerçekleştirilecek. Isparta Valiliği koordinesinde yapılacak resmi programda ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı çelengi Demirel'in mezarına konulacak. Demirel'in özgeçmişi okunduktan sonra aile taziyeleri kabul edecek. Demirel Vakfı da aynı gün akşam İslamköy'de iftar yemeği verecek. Program Süleyman Demirel için okutulacak mevlidi şerif ile son bulacak. Demirel'in anma programına çok sayıda siyasetçi ve bürokratın katılması bekleniyor.

MÜZEYİ GEZECEKLER

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in anma programının ardından İslamköy'deki Demokrasi ve Kalkınma Müzesi gezilecek. Süleyman Demirel'in siyasi yaşamına dair belge ve bilgilerin yer aldığı müze, Türkiye'nin 55 yıllık siyasi tarihine ışık tutuyor. Süleyman Demirel'in doğduğu İslamköy'de bulunan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, 16 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Şu ana kadar yaklaşık 40 milyon lira harcanan müzede 46 bin kitap koleksiyonu, 7 bin hediye eşya, 6 bin teyp/video kaydı, 120 bin fotoğraf, 32 bin gazete ve dergi, 500 parçalık giysi koleksiyonu dahil 6 milyon belge bulunuyor. Müzedeki fotoğraf ve belgeler yaklaşık 10 yılda bir araya getirildi. Müze binası üzerindeki 8 kubbeyle dikkat çekiyor. Kubbelerden büyük olanı Demirel'in cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemi, diğer 7 kubbe ise başbakanlık yaptığı dönemleri simgeliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

YILDIRIM ®

16 Haziran 2017 Cuma 23:09

Türkiyenin Babası...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR