26 Nisan 2024 Cuma

ŞENGÖL'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMALAR!

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 'yasak hemşehrim' yaklaşımı içerisinde olan devletin ilçede otel, ev ve işyeri yapımına izin vermezken doğanın ve çevrenin canına okumasına göz yummasına tepki gösterdi.

Siyaset

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Basın Kulübü'nün programında yine bomba açıklamalarda bulundu. Eğirdir Gölü'nün devlet eliyle zarara uğratıldığını, su ürünleri potansiyelinin yok edildiğini ileri süren Şengöl, Eğirdir'in turizm merkezi olması yönündeki girişimlere 'yasak hemşehrim' yaklaşımı gösterilmesinden yakındı. Otel, ev ve işyeri yatırımlarını gerçekleştirememekten yakınan Şengöl, göl manzaralı dağın tepesinde mermer ocağıizin verilmesine, doğanın ve çevrenin canına okunmasına göz yumulmasına isyan etti. İşte o açıklamalar:

 

ÇOK ŞEY YAPABİLİRİZ

          

Biz burada çok yatırım düşündük. Birçok şey kurmak çocuk oyuncağı. İş çalıştırılması ve korunması. Birçok yerde tuvalet ihtiyacı gündeme geliyor. Yapmak mesele değil ama oraya personel koyup, çalıştırmak çok zor.Temizliğine bakmak o kadar zor. Beach Park kurabiliriz. Havuzun sağlıklı olması lazım. Kaza-bela için hazırlıklı olmak lazım. Personel istihdamı lazım. Enerji tüketimi lazım, ondan sonra müşteri lazım. 'Müşteri gelmez' demiyoruz ama attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değecek mi?

 

DAĞI PEYNİR GİBİ KESİYORLAR

          

4 yıldızlı seviyede iyi bir otelimiz olmalı. Burada oteli yapamıyoruz. Fakat adam karşıda dağın tepesinde, dağları kesiyor, peynir gibiona izin var. Biz 4 milyon yıllık Eğirdir Gölü'nün kenarında bekçilik yapıyoruz, nereye birşey yapacaksak 6 ay antreman yaparak inşaat yapabiliyoruz.Bilinen tarihi 7 milyon yıl. Neden yasak hemşerim? 'Gölü kirletirsiniz' Arkadaş7 milyon yıldır kirletmemişiz. Daha Türkiye'de kanalizasyon şebekesi yokken Eğirdir'de bokçu Derviş, borçu Salih amca foseptikler göle gitmesin diye sandıkla taşımışlar. Türkiye'de ilk tesislerden birisi Eğirdir'de. Bazıları'çalışmıyor' diyor. Halem orada ise arşın burada. Çalışmadığı zaman gelip yakalayacaklar kulağımızdan tutup onun içine batıracaklar. Ama doğru yapıyorsak biz batırırız. Eğirdir, doğasını koruyor. Ben bu yıl 20 bin ağaç diktim. Böyle çevreyi koruyan insanlar var iken, buranın öz sahipleri ev, işyeri, otel yapamazken adam geliyor kütür kütür mermer ocaklarını kuruyor. Doğanın da çevrenin de canına okuyor.

 

GETİRİN NOTERİ, SENET VEREYİM

TAAHHÜTTE BULUNUYORUM

          

Ben otel yaptıramıyorum. Bırak otel yaptırmamayı ev yaptıramıyorum. Ticarethane yaptıramıyorum. 'Yasak hemşehrim' Askerde öyledirya. Getirin noterleri. İmzalayayım. 5 yıl. 5 yıl bir gün sonra kirlilikleri ölçelim. Şimdiki yetkilerin yarısını versinler. Herkes yetkili ama hiç sorumlusu yok. Yaptırımda kimse yok. BİMER'e şikayet mektubu yazıldı mıyetkili. Herkes yetkili. Ben iddia ediyorum. Hangi noteri getirceklerse, kaçparalık senet alacaklarsa. Versinler gölün teslimini 5 yıl sonra bugünkünden daha temiz Eğirdir Gölü teslim etmezsem ayaklarımdan göle atsınlar. Onlara gerek yok, ben kendim atarım.

 

BİR AVUÇ SUDA BALIK ÇIKARDI

          

İşlerini iyi yapmış olsalardı bugüne gelinmezdi. Halep oradaise arşın burada. Ben gölün içinde bir evde doğdum. Gölün içindeki balıklarsayılıyordu. Bir avuç suda balık çıkıyordu. Balıklar mutlu, dans ediyordu.Bizim evimizde kiracı vardı, sepeti sallar gölden balık çekerdi. Bunlar vaka.Benim yaşım üstündeki kime sorarsanız sorun buraların her tarafından balıktutmuşlardır. Bizim gavinniyi gölden çıkaran devlettir. Bizim kanal boyundabahçemiz var. Su şebekesi falan yok, su içerdik. Gölden giden sudan içerdik.Ama şimdi... Niye soruyoruz. Onlar da bana soruyorlar. Devlet ne yaptı? Devlet4 milyon yılda oluşan canlılar mutlu hayatına devam ediyordu. 10 çeşit balıkvardı. 4'ü favoriydi. Diğerleri çer-çöp. Devlet eliyle sudak atıldı film yandı.Noldu? Balıkları yedi. Bir çıkış, bır giriş gidiyor. Yolu var mı? Var. Amadevlet kendi ayaklarını, başka bir kurumun yönetmeliği ile bağlamış. Bu gölünkurtuluşu için yüzlerce kişinin üst üste koyduğu fikirler var.

 

22 HAZİRAN 2021'DE

KENDİMİ GÖLE ATACAĞIM

          

Herkes kirli diyor, Sağlık Bakanlığı'nın tahlilleri temizdiyor. Bizim toplum yosunu görüyor 'göl kirli' diyor. O da canlı bir varlık.Göl kenarında kamış görüyor 'çok pis' diyor. Gölün kendi çıkardığı şeyler. Gölüretiyor. Kirlilik değil, o orada bir canlı organizma. Sistemi bilmeyenlerinbirçoğu kirlilik konusunu abartıyor. Göl hala temiz, hala kaynak suyu. VeEğirdir Gölü'nün etrafında yaşayan 50 bin kişi gölü kirletmeye kalksa dakirletemeyiz. Her gün rüzgar, güneş bol. Hem rüzgar, hem güneş temizliyor.Kaynaklar var. Ben hala iddia ediyorum. Kim karşıma çıkacaksa yarın noterdenimzalayalım, bana teslim etsinler. 22 Haziran 2021'de kendimi göle atacağım.Ama yetkileri bana verecekler.

 

DEVLETİN BOŞA ATILACAK

PARASI VARSA ATSIN

          

Kuşaklama projesine gülüyorum. Devletin biryerlere atılacakparası vardır, ona ben karışmam. O proje kimsenin projesi değildir. İlk imzasıbenim. EKOBİR'in Başkanı olarak Vali Şemsettin Uzun'un projesidir, imzasını benattım. Köy Hizmetleri yapmıştır. 'Gölü kuşaklayalım' laf. Hepsi bu. Attığımıztaş, ürküttüğümüz taşa değmeyecek ise haram olsun."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Peynir

22 Haziran 2016 Çarşamba 23:27

Guneşin ve ruzgarın gölü temizlemesi?? Göl temizde neden her yaz onlarca insan kemık hastanesıne be aıle hdmımliğine cılt lezyonları ve ishal yuzunden başvuruyor? Göl temızse neden sadece 2-3 çeşit balık var? Sudaki arsenik ve civa oranınıda söylermısınız?? Butun elma ilçalarının atıpı nereye akıyor? Tarıhı bır yarımadayı imara açarak mı çevreciyim dıyeceksınız?? Geç bunlaarıı, anam babam geç bunları, bir kaleeemdeee, bılırım ben yaptığınıı!!

Burak

22 Haziran 2016 Çarşamba 21:52

Kestirme dağları başgaaaan

Eğirdirli

22 Haziran 2016 Çarşamba 14:07

Sayın Başkan, söylediklerinin tamamına katılıyorum ancak, o dağları peynir gibi kesen, Orman Bölge Müdürlüğü ile duygusal ilişkiler içerisine giren, yine bir Eğirdir'li,arkadaş, personeline 3 aydır maaş vermiyor, ama gidip Santral yapmasını biliyor, ya da, Eğirdir'in dağlarını kanunsuzca kullanmayı hak biliyor. Hasan Efendi'ye bir soruver bakalım, bu vebali kim ödeyecekmiş?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR