29 Mart 2024 Cuma

ÖZEL'DEN MALALI EYLEM ÇAĞRISI

ÖZEL'DEN MALALI EYLEM ÇAĞRISI

Siyaset

Yapımı yılan hikayesine dönen ve Bomba 32 Haber Sitesi'ningeçtiğimiz gün gündeme getirdiği Isparta Ticaret Kültür Merkezi ile ilgiliolarak AK Parti Milletvekili Recep Özel açıklamalarda bulundu. Bomba 32'nin"ITKM için de kazma kürekli eylem yapın" haberine ise MilletvekiliÖzel, malalı eylem çağrısında bulundu.

İŞTE Akdeniz Gazetesi'nin o röportajı

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta'da DereboğazıYolu'na gösterilen duyarlılığın 15 yıldır atıl bekletilen Ticaret ve KültürMerkezi için gösterilmemesinden şikayetçi.

Isparta Belediyesi tarafından 2006 yılında kat karşılığıusulü ile ihale edilen 2009 yılında tamamlanmasına rağmen henüz bitirilemeyenve inşaatı atıl kalan Ticaret ve Kültür Merkezi, siyasetin gündemine düştü. AKParti Isparta Milletvekili Recep Özel, Dereboğazı Yolu için eylem yapanlara,söylem geliştirenlere Ticaret ve Kültür Merkezi için sessiz kalmama çağrısındabulundu. Kent Konseyi'ni göreve davet eden Milletvekili Özel, "Dereboğazıiçin kazma-kürek alıp, eylem yaptınız. Gelin, Isparta için, Isparta'nınkalbindeki ITKM için malalı eylem yapın. Duyarlılık gösterin" diyekonuştu.

Ticaret ve Kültür Merkezi'nin şehrin tam ortasında 50 binm2'lik alanı işgal eden değerli bir proje olduğunu belirten Milletvekili Özel,15 yıldır atıl bir şekilde kalmasına tepki gösterdi. Isparta Belediyesi'nin bukonuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Özel,"vatandaşlarımız, esnaflarımız buraya Ticaret ve Kültür Merkezi yapılıyordiye yatırım yaptı. Çevresinden, içerisinden işyeri satın alanlar var. Ama halabitirilecek ve insanlarımız ticaret yapacak. Keza proje çevresindekiesnaflarımız bitik durumda. Şiftah yapmadan dükkan kapatıyorlar. YineIsparta'da işyeri kiraları çok pahalı. Eğer bu merkez biterse 500 işyeriesnafımızın hizmetine sunulacak. Bu da kiraların düşmesine sebep olacak.Buranın biran önce tamalanması gerekiyor. Geçmişte kim ne almış, kim ne vermişbu konuları kapatım, Ticaret ve Kültür Merkezi'nin tamamlanması için herşeyyapılmalıdır. 4.zeyilnameden bahsediliyor. Bu gerekli ise meclisin önünegetirilmeli ve yapılmalı. Şeffaf  ve açıkbir şekilde çözüm bulunmalı. Yaz sezonu gidiyor inşaatta bir çivi bileçakılmıyor. Birilerinin keyfine göre, birilerinin ticari menfaatlerine görehareket edilemez. Bu alan hiçbir şeye kurban edilemez" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Özel, ITKM konusunda şehrin öndegelenlerinin duyarlılık göstermemesinden de yakındı. Dereboğazı Yolu içinyapılan eylemleri ve söylemleri hatırlatan Özel, "her konuda ahkamkesenler neden sesiniz çıkmıyor. Burası Isparta'nın kalbi. Ekonomik değeri olanbir yer. Ve 15 yıldır atıl bekliyor. Dereboğazı konusunda kazma-kürek eylemiyapan Kent Konseyi bu konuda neden ses çıkarmıyor? Ellerine malaları alıp,ITKM'de eylem yapsınlar. Duyarlılık göstersinler. Neden Belediye yönetiminizorlamıyorlar, baskı uygulamıyorlar. Beklenen ne? Lütfen burası çözümekavuşturulsun" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

iso 32

24 Temmuz 2014 Perşembe 09:44

kültür merkezinin yapım ihalesini ak partili balaban yaptı, kim aldı dersiniz; kadıahmet oğulları, ak partinin yandaş firması, peki inşaat niye bitmiyor? çünkü kadıahmet oğulları kendi tabirleriyle ucuza vermek istemiyorlar 1 dükkan 1 milyon tl, kirası ise yıllık 100 binden aşşağı değil gelde sen dükkan aç burdan. bu inşaat başlanırken buradaki esnafa öncelik tanınacaktı sözde

ciğerci

21 Temmuz 2014 Pazartesi 22:07

Sayın vekil sen malayı al git biz geliriz arkandan.HA beleş Mala alıvercenmi?

vekil bey

16 Temmuz 2014 Çarşamba 09:32

laf olaa balon dola......

kunta kinte

15 Temmuz 2014 Salı 16:00

çözüm bul, devleti devreye sok. git ankaraya benim memleketimin göbeğinde 15 yıldır inşaat var de. gelsinler halletsinler, bizim sana şikayet etmemiz gerekiyorken, sen bize şikayet ediyorsun. halk üst üste belediye başkanını tekrar seçtiğine göre, durumdan memnun demektir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR