19 Mart 2024 Salı

OYUN PARKINI YAKTILAR

OYUN PARKINI YAKTILAR

Siyaset

Isparta Belediyesi tarafından mahallelere kurulan oyunparkları kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmaya, yıkılmaya devam ediyor.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Kule Park’ta 300 kadaralanın yeşillendirilmesinde kullanılan fıskiyeler teker teker kırılmıştı.Önceki gece de Işıkkent Mahallesinde Borsa İlköğretim okulu karşısında bulunan çocuk oyun parkı yakılmak istendi. Yangın’ın erken fark edilmesi nedeniyle sadece oyun gurubunun tüp geçit kısmı olarak tabir edilen bölümü yandı. Birbirine bağlantılı olan çocuk oyun gurubu bu yanma nedeniyle de kullanılamaz hale geldi.

İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinden sonra Belediye yetkililerive Emniyet teşkilatı zarar ve diğer konular hakkında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, olaysonrası yaptığı açıklamasında, “çocuk oyun alanlarından, parklardan veyeşillendirmeye çalıştığımız alanlara yapılan bu sabotajı anlamak mümkün değil.Halkımızın belediyeye yapmış olduğu katkıları bizlerde belediye olarak onlara sunma gayreti içerisindeyiz. 

Vatandaşlarımızın mahallelerinde rahat huzurlu yeşil bir alanda dinlenme fırsatı bulmaları çocuklarının enerjilerini harcamaları için yapmış olduğumuz oyun gurupları her nedense birileri tarafından engellenmek isteniyor. Ya yakılıyor ya kırılıyor. Halkımıza yaptığımız bu hizmetler hepimizin malıdır.

 Halkımızın parası ile yapılmış eserlerdir. Bunlara mutlaka sahip çıkmamız gerekmektedir. Halkımızın bu doğrultuda yeniden duyarlı hale gelmesini istiyorum. Mahallenizde bulunan sosyal donatı alanları içerisinde şüpheli davranışlarda bulunanları gördüğünüzde, yada zarar vereceğinizi anladığınız anda alo 153 (zabıta) hattımızı aramanızı istiyoruz. Yapılan bu eserler hepimizin korumakta hepimize düşmektedir” dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

her yer

06 Temmuz 2014 Pazar 16:55

davraz mahallesinde de yakında yakacaklar,sabaha kadar hafız ibrahimin bahçesinde içip içip bağırıyorlar potayı yıkmaya çalıştılar geçen gün

Ispartalı

06 Temmuz 2014 Pazar 09:45

Mobese kamera sistemi her yere yaygınlaşmadıkça daha çok yerler yanar. Halife sultan mahallesi sosyal tesisleri önündeki parkta akşamları oturmak mümkün olmuyor. Çünkü doğan görünümlü şahin marka sahibi gençler her tarafı kaplamakla kalmıyor. Yüksek sesle müzik dinlemeler, ağza alınmayacak küfürle yüksek sesle konuşmalar ve diğer uygun olmayan hertür davranış. Artık ailere parklarda oturmak yasak gibi birşey. Düzeleceği umuduyla iyi günler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR