20 Nisan 2024 Cumartesi

MİLLETVEKİLİ OKUTAN MHP'DEN İHRAÇ EDİLİYOR

MİLLETVEKİLİ OKUTAN MHP'DEN İHRAÇ EDİLİYOR

Siyaset

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Hayır” oyu vereceklerini açıklayan aralarında Isparta Milletvekili Nuri Okutan’ın da bulunduğu Yusuf Halaçoğlu ve İsmail Ok ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

MHP Genel Başkan adayları Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın ardından anayasa değişikliğinin Meclis görüşmelerinde "Hayır" oyu kullanan ve "Türk Milliyetçileri Hayır Diyor" platformuna destek veren üç vekil ve eski milletvekili Sinan Oğan'a ihraç yolu gözüktü. Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın "parti disiplinine aykırı hareket etmek"ten MHP'den ihraç edilmeleri istendi.

Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, 4 ismin ihraç istemiyle disipline sevk edildiklerini şöyle duyurdu: "Partimiz Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Sinan Oğan’ın kamuoyu önünde yaptığı bir kısım açıklamalarının, toplantılarının ve benzeri faaliyetlerinin incelenmesi neticesinde parti tüzüğümüzün 11. maddesinde belirtilen görev ve sorumluluklarla bağdaşmayan birçok eylem ve söylemi ile Anayasa Değişikliği’ne dair kanun teklifi öncesinde ve referandum sürecinde partimizin yetkili organlarının aldığı ve belirlediği karar ve politikalara aykırı biçimde görüş ve beyanda bulunmak, partimiz üyeliği ile bağdaşmayacak şekilde başka platformların kurulmasını desteklemek, bu kapsamda partimiz disiplin ve hiyerarşisine aykırı biçimde başkaca siyasi partilerin değişik kademedeki temsilcilerini ziyaretlerde bulunmak suretiyle partimiz tüzüğünün disiplin hükümlerini ihlal ettikleri iddiasıyla; Parti tüzüğümüzün 78/4e-h maddelerini ihlal mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak sebebiyle 81. Maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmişlerdir."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bahçeli'nin yayındayız

16 Şubat 2017 Perşembe 07:52

işine gelince ben mhp liyim, işine gelmeyince ben oyumu Doğu perincege vereceğim. cehennemin dibine ver. sonradan parti içine girip menfaati için partili olacaksın, seçim zamanı para için çolugunu çocuğunu partiden görev alıp para alacaksın, yok artık bitti .sizin gibi asalaklardan partiyi kurtaracagız.

Büyük MHP için EVETTTT

16 Şubat 2017 Perşembe 07:38

Fetocular ın gideceği yer olmayınca , mhp içerisine sızmaya çalışıyorlar. MHP içerisindeki bazıları da bunlara çanak tutuyor. Kendilerini partiliymiş gibi gösterip ticaret yapıyorlar. Geçmişte uzaktan yada yakından mhp ile alakası olmayanlar, yıllarca bu davaya hizmet etmiş olanları hiçe sayarak partiliymiş gibi mhp yi kötülüyor, devlet beyi kötülüyor. sahte particiler ticaret uğruna partiyi kullanan asalaklardan sıra size gelecek az kaldı.

Burkii

14 Şubat 2017 Salı 12:28

Ablan star bebeğimmm. Hahahha. :)))Tabiki bahçeliden bahsediyorum. Star olma peşinde kendisi. Okutan gibi düzgün bir vekili sen kim oluyorsun da ihraç ediyorsun muşmik

İçi yanan MHP li

14 Şubat 2017 Salı 09:15

Kendini Bahçeliye bağlamış, MHP li kardeşler. Kıbrısta neler oluyor biliyor musunuz? Kıbrıs satıldı, bir Türke karşılık dört Rum kalacak adada. Adanın yüzde 8 i gitti. Manavgat suyumuzu Rumlara veriyoruz. Karpaz gitti, bu ne demek? Yumurtalık ile Karpaz arasındaki doğalgaz işletme hakkı Rumlar ile İsraile veriliyor. Siz daha uyuyun sevgili zavallı MHP li kardeşler.

Parti mensubu

14 Şubat 2017 Salı 02:28

MHP de siyaset yapanlar; hem partinin hemde bir fikrin yani ÜLKÜCÜ düşünce sisteminin mensubudur. 1999 yılından beri DR Devlet Bahçeli MHP nin genel başkanıdır. Oy verenler ona ve MHP oy verdi. MHP liler Bahçeliyide bilir Nuri okutanıda endişelenmeye Gerek yok. ÜNCE ÜLKEM,SONRA PARTİM, SONRA BEN diyen lideri anlayamamış isebirileri ne yapalım?Bedenleri MHP de kalpleri başka yerde olan ve bunu dilleriyle söyleyenlere ihtiyaç yok.

Ülkücü

13 Şubat 2017 Pazartesi 23:48

Valili degilmiydi ne olduda valilikten çıkartılıp vekil adayı oldu eğer seni Isparta halkı sectiyse öyle davran Birgün görmedi bu halk seni isbetli olmuş geçte olsa birde tüm ülkücüler adına konuşma ince ülkücü ol CHP vagonu

33xx

14 Şubat 2017 Salı 13:23

hayatında 2 kitap okumamış adamlar burda kalkmış valilik yapmış adama ahkam kesiyor. zır cahil

Ispartalı

13 Şubat 2017 Pazartesi 23:46

Benim seçtiğim vekili sen atamazsan bu zamana kadar hep MHP ye oy verdim bundan sonra n... oy veririm Bahçeli bitirdin partiyi ....

kocakurt

13 Şubat 2017 Pazartesi 23:19

Zaten boş boş geziyor du. İyi herkes bi yere gelince kendini kral oldum zannediyor. parti içerisinde de yönetimde ve kadın kollarında **** **** Bahçeli beyin arkasından konuşan birçok şahıs var. İsa bey gereğini yapar inşallah. Pazarda Peynirci adam mhp liyim diyor. Partiyi kötülüyor.böyle cahilleri çok konuşturmayin neymiş yönetimdeymiş. İsa beyin dikkatine

ali

13 Şubat 2017 Pazartesi 22:32

karıların arkasına düşen erkekden ne beklersin feto yardakçıları vurun tekmeyi gitsin ta ocahepli hadeplilerin yanına kadar

ali ye

14 Şubat 2017 Salı 13:25

ali sen angut nedir bilirmisin:)

Burkii

13 Şubat 2017 Pazartesi 21:54

Demekki artık sana ıspartadan oy yok bahçelispor

Burak

13 Şubat 2017 Pazartesi 21:33

Hayatının hatasını yapıyorsun bahçeli... yapayalnız kalacaksın. Bizler HAYIR diyeceğiz. Syn Okutan senin gibi 10 adam eder ! Buda böyle biline

Cengo

13 Şubat 2017 Pazartesi 19:52

Gerekçe;İktidar şakşakçısı olmaması. Nasıl bir muhalefet partisisin mhp anlamadım akp ne zaman sıkışsa imdadına yetişiyorsun kaç senedir. El ele verdiniz bitirdiniz ekonomiyi demokrasiyi insan haklarını meclisi kısaca memleketi bitirdiniz.

ÜLKÜCÜ İRADE.

13 Şubat 2017 Pazartesi 18:11

BU İŞE TABANDAN BAŞLAMASI ÇOOOKK İSABETLİ OLUR.

Naci TATOĞLU

13 Şubat 2017 Pazartesi 18:06

Demekki Temmuz darbe girişimi tutsaydı meral Akşener başbakan bunlarıda birer bakan yapacaktı öyle görünüyor. MHP ve ülkücüler gerekeni yapıyor ihraç ediyor geçte olsa helal olsun, bu yanıtlarımı beğenmeyen yağcılarada helal olsun iyi yağ çekiyorlar.

alettin

13 Şubat 2017 Pazartesi 17:31

seçildiği günden beri hiçbir faydası olmadı.boşuna seçilmiş vekil gereksiz di zaten gitsin

ali

13 Şubat 2017 Pazartesi 22:35

doğru diylıyorduon kardaş hem çok greksizdi boşuna maaş a

Vatandaş

13 Şubat 2017 Pazartesi 16:47

MHP engüzelini Yapıyor bunları temizlemeli

22121

14 Şubat 2017 Salı 13:23

trolll kokusuuu trolll :)) yemezlerr

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR