28 Mart 2024 Perşembe

MİLLETVEKİLİ BİGLİÇ ANLATTI ISPARTA İÇİN 20 17 MÜJDELERİ

MİLLETVEKİLİ BİGLİÇ ANLATTI ISPARTA İÇİN 20 17 MÜJDELERİ

Siyaset

2017 müjdeleri

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 2017'nin Isparta için 'karayolları yatırım yılı' olacağını ilan etti.

DEREBOĞAZI

Isparta-Antalya arası Dereboğazı Yolu'nda geriye kalan 80 kilometrelik bölüm için en geç şubatta ihale süreci tamamlanmış olacak.

DOSTLUK YOLU

Isparta-Burdur arasında dağ yolu olarak bilinen Dostluk Yolu'nda duble yol yapım ihalesi ocak ya da şubat ayında gerçekleştirilecek.

EĞİRDİR-GELENDOST

Eğirdir ile Gelendost arasındaki yolun bölünmüş yol olarak yapımı için hazırlıklara başlandı. 3 alternatif üzerinde çalışılıyor. Proje ihalesi 2017 başında yapılacak. AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, yoğun bütçe görüşmelerine hafta sonu ara verip seçim bölgesi Isparta'ya geldi. Çeşitli temaslarda bulunan Milletvekili Bilgiç, Akdeniz muhabirine 2017 yılına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Isparta için 2017 yılının özellikle Karayolları teşkilatı açısından yatırım yılı olacağının müjdesini veren Bilgiç, hayal projemiz Dereboğazı ile ilgili tarih verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Isparta'nın hiç görmediği kadar yoğun bir yatırım dönemi yaşadığını belirten Bilgiç, sadece Karayolları alanında 2017 yılında 1.5 milyar TL'lik yatırımın ihalesinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Milletvekili Bilgiç, Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü'nün Isparta'nın hayali Dereboğazı Yolu konusunda çalışmalarını hızla sürdürdüğünü söyledi. Şu ana kadar 35 kilometrelik yolda duble yol çalışması yürütüldüğünü hatırlatan Bilgiç, geriye kalan 80 kilometrelik bölümle ilgili de ocak ya da şubat ayını işaret etti. Bilgiç, "Dereboğazı ocak-şubatta ihalesi bitmiş olacak. Kalan 80 km. için tek ihale yapılacağını ümit ediyoruz.Proje değişikliği yapıldı. Tünel uzatıldı.

Aralık ayının ortasında proje tamamlanmış olacak. İnşallah ocak ya da şubat ayında da ihale gerçekleştirilmiş olacak. Isparta için önemli olan diğer projemiz de Isparta-Burdur Dostluk yolu. Karayollarımız projeleri hazırladı. Ocak ya da şubat ayında inşallah duble yol ihalesi tamamlanmış olacak. Karayolları sadece Dereboğazı ve Dostluk Yolu için takriben 750 milyon TL'lik ihaleye çıkacak. İki projenin devletimize maliyeti 250 milyon dolar. Çok ciddi bir yatırım" diye açıklama yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Eğirdir- Gelendost arasındaki yolda da hazırlık yaptığını söyledi. Proje ihalesinin 2017 başında yapılacağını belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

" Eğirdir- Gelendost arasına hazırlık yapıyoruz. Proje ihalesinle inşallah 2017 yılı başında çıkmış olacak. Eğirdir-Gelendost arasında 3 hat proje elimizde. Birinde koruma kurulu bizi zorluyor. Eğirdir'den girip Gelendost'tan tünelle çıkıyorsun. Arada viyadük geçiyorsun. 1.6 milyar TL'lik bir yatırım. Ama diğer hatları zorlayacağız. Daha makul bir yatırım olmalı.Koruma kurulunu aşarsak 700 milyon TL'lik bir yatırımdan bahsediyoruz.

Bir km çek içeriye diyor. 1 kilometre çekince dağdan vuruyorsun. Tünelden girip, tünelden çıkıyorsun. 30 kilometre tünel yapman lazım. Yok böyle bir şey." Madenli-Şarkikaraağaç arasında BSK ihalesinin yıl bitmeden yapılacağını da açıklayan Bilgiç, diğer projeleri şöyle anlattı:"İptal olan Karaağaç-Fele arasında duble yol ihalesi yeniden yapılacak.

DSİ geçişleri ve bazı menfezler sistemin içerisine dahil olacak. Madenli'den Şarkikaraağaç'a kadar olan kısım BSK'ye dönüşüyor. Bu yıl ihale çıkıyor. Sonra Madenli-Gelendost BSK'ya dönüyor. Yalvaç-Senirkent arasında aşınmalı sıcak asfalta dönüyoruz. Sadece Karayolları alanında 2017 yılında yapılacak ihalenin takribi tutarı 1.5 milyar TL."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yalvaçlı

04 Eylül 2017 Pazartesi 08:50

Hiç bir şey yapılmıyor doğuya giden yatırımın yüzde biri gelmiyor bizdemi sikahlanıp dağa çıksak iyi olucak. 8 öğrenci öldü yalvaç afyon yolunda orası bile duruyor göstermelik 2 kamyon geldi sonra hiç bir ley yapılmadı

alettin

21 Kasım 2016 Pazartesi 14:11

10 yıldır döner döner bu müjdeleri verirler sonuç yok

mümtaz aslan

21 Kasım 2016 Pazartesi 13:28

Isparta'nın en büyük şansı, Süreyya Sadi Bilgiç'tir. Gerisi ****.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR