16 Nisan 2024 Salı

İlk Yoklamada Oylar O İsme Gitti! AK Parti'de Flaş Sonuç...

AK Parti'de teşkilata genel başkan adayı ile ilgili görüşün sorulduğu ilk temayül yoklamasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adı öne çıktı. Genel Merkez'de yaklaşık iki saat süren toplantıya katılan toplam 329 kişi ağırlıklı olarak Yıldırım'ın ismini yazdı.

Siyaset

AK Parti'de teşkilata genel başkan adayı ile ilgili görüşün sorulduğu ilk temayül yoklaması yapıldı. İlk temayül yoklamasına katılanlar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adını yazdı.

 

YILDIRIM'IN ADI ÖNE ÇIKTI

 

AK Parti'de teşkilata genel başkan adayı ile ilgili görüşün sorulduğu ilk temayül yoklamasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adı öne çıktı. Genel Merkez'de yaklaşık iki saat süren toplantıya katılan toplam 329 kişi ağırlıklı olarak Yıldırım'ın ismini yazdı.

 

363 ÇAĞRILI İSİMDEN TOPLANTIYA 329 KİŞİ KATILDI

 

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 14:00'de başlayan ilk temayül yoklamasına, 81 ilin il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları çağrıldı. 363 çağrılı isimden toplantıya 329'u katıldı.

 

BU GÖRÜŞMELERDE İLK NABIZ ALINDI

 

Toplantı öncesinde Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın yardımcıları, sorumlu oldukları illerin, il başkanlarıyla gruplar halinde görüştü. Al Jazeera'nın edindiği bilgiye göre, bu görüşmelerde ilk nabız alındı.

 

"GENEL BAŞKAN OLARAK KİMİ GÖRMEK İSTİYORSUNUZ?" SORUSU YÖNELTİLDİ

 

Daha sonra Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş başkanlığında toplantıya geçildi. Partililere tek soru yöneltildi: "Genel Başkan olarak kimi görmek istiyorsunuz?" Dağıtılan zarflara da tek bir ismin yazılması istendi.

 

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre yaklaşık iki saat süren toplantı sonucunda teşkilat mensuplarının eğilimi genel olarak Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu.

 

Kaynaklar, Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı da bazı partililerin genel başkan adayı olarak yazdıkları ancak bunlarının sayısının Yıldırım'ın gerisinde kaldığı belirtti.

 

GELENEKSEL TEMAYÜL YOKLAMASI SALI YAPILACAK

 

AK Parti'de geleneksel temayül yoklaması Salı günü yapılacak milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları MKYK'ları, Merkez Disiplin, Siyasi Etik ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleriyle devam edecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

KİMSE MERAK ETMİYOR

18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:31

HEM İLAHİYAT MEZUNU, DİNLER TARİHİ YÜKSEK LİSANS ÇALIŞMASI YAPTI VE KONYA SELÇUK ÜNV HUKUK FAK MEZUNUDUR. NEDEN ADALET BAKANI YAPILDIYSA DAHA FAZLA SEBEBTEN BAŞBAKANLIK İÇİN ÖNÜ AÇIKTIR. BUNU BİRYERE YAZIN. ASIL SÜRPRİZ BEKLENTİSİ MHP DE OLUP, GENEL BAŞKANLIK TARTIŞMALI HALE GELMİŞTİR. AKP HEREKETİ SARAYDAN BİR KİŞİ HAREKETİ OLUP TAHMİN EDİLE BİLİNİYOR. AMA MHP TEPE HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ TABANLALA EŞ ZAMANLI REFLEKSLERİ YOK. MHP DELEGELERİNİ BİR ARADA TUTAN GENEL BAŞKAN İTAATİ ORTADAN KALKMIŞTIR

yezitler

17 Mayıs 2016 Salı 17:24

Bu site tam bir yezit soyumu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR