28 Mart 2024 Perşembe

İL GENEL MECLİSİNDE 2017'NİN İLK TOPLANRISINDA NELER YAŞANDI ?

İL GENEL MECLİSİNDE 2017'NİN İLK TOPLANRISINDA NELER YAŞANDI ?

Siyaset

Isparta’da İl Genel Meclisinde Ali Bolat Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclis toplantı salonunda 2017 ‘nin ilk toplantısı yapıldı Ak parti Milletvekili Said yüce İl Genel Meclis Toplantısına katılarak ziyarette bulundu AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce konuşmasında   “Bizi yıkamadıkları esas şey, hiçbir şekilde başaramadıkları şey, bu milletin birliğini bozmaktı. Zaten bundan sonrada bozamayacaklarını görecekler. Bu dik duruşla 2017’de çok daha huzurlu, güvenli bir ortamın olması hepimizin temennisidir. Bunun dışında para ile halledilecek olan, bütçe ile halledilecek olan her şeyi yapma kudretine milletimiz, devletimiz sahiptir. Onun için endişeye hiç gerek yok” dedi.

 

 AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce İl Genel Meclisinin dün başlayan Ocak ayı toplantısını ziyaret etti. meclis ziyaretinde İl Genel Meclis üyelerine konuşan AK Parti Milletvekili Yüce “Birkaç gündür Isparta’dayız. Memleketimiz gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Son aylarda yaşadığımız süreçler bütün milletimizi derinden yaralamış ve üzmüştür. Bu vesile ile hem şehitlerimize hem de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Milletimize de cenabı hak sabırlar versin. İnşallah bu sıkıntılı günleri atlatacağız. Geçen hafta Almanya’da idim,4 günde 5 ayrı ülkeye gittik. Türkiye’nin büyüdüğünü ne kadar güzel ve büyük işler yaptığını hem burada hem orada görmek mümkün. Bütün bu olup bitenlerin Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü bozmak isteyenlerin çabası olduğunu o kadaraçık bir fotoğraf olarak bize gösteriyor. Milletimizin tamamı da bütün bu olupbiteni görüyor ve biliyor” dedi.

 

YAPILACAK YATIRIMLAR İFTİHAR VESİLESİ OLACAK

 

Meclisteki konuşmasının ardından İl Genel Meclis Başkanı AliBolat’ı ziyaret eden Milletvekili Yüce, “İl Genel Meclisimizin 2017 yılı ilktoplantısına katılarak başkanımız ve meclis üyelerimizle Türkiye’nin vedünyanın genelinde olup biten hadiselerle ilgili birkaç cümle paylaşma fırsatıoldu. Türkiye genelinde TBMM ne ise İl Genel Meclisi de yerelde onu ifadeediyor. İl Genel Meclisimiz Isparta’nın en ücra köylerine kadar ulaşanhizmetlere öncelik eden bir yapıya sahip. Bu noktada hem başkanımızı hem bütünmeclis üyelerimizi yürekten tebrik ediyorum. 2017 yılında da yapılacakçalışmalar ve yatırımlar Isparta’mız için gerçekten iftihar vesilesi olacak şeyler.Bizde Ankara’da, merkezi hükümette bölgenin milletvekili olarak gereken hertürlü desteği yapmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ÜMİT VAR OLALIM

 

Devletin para ile yapılacak işlerin tamamını yapacakkudretinin olduğuna dikkat çeken Milletvekili Said Yüce, “Bu noktada tekeksiğimiz, aslında eksikte denemez ona, başımıza gelen bu terör hadiseleri.Bizi yıkamadıkları esas şey, hiçbir şekilde başaramadıkları şey, bu milletinbirliğini bozmaktı. Zaten bundan sonrada bozamayacaklarını görecekler. Bu dikduruşla 2017’de çok daha huzurlu, güvenli bir ortamın olması hepimizintemennisidir. Bunun dışında para ile halledilecek olan, bütçe ile halledilecekolan her şeyi yapma kudretine milletimiz, devletimiz sahiptir. Onun içinendişeye hiç gerek yok. Ümit var olalım diyorum” diye konuştu.

 

ALTYAPISI HAZIRLANMADAN 2. ÜNİVERSİTE AÇILMAZ

 

Isparta’ya ikinci üniversite talebi ile ilgili soruya cevapveren Milletvekili Said Yüce, “Üniversite bir medeniyettir. Üniversite birşehir için büyük ve güzel bir yatırımdır. Isparta’mız Türkiye’nin en büyüküniversitelerinden birine sahip. İkinci bir üniversite de elbette kurulmalı.Fakat sadece üniversite kararını almak, üniversiteyi fiziken bina olarak kurmakyeterli değildir. Mutlaka yerel belediyenin ve ilçe belediyelerinin buüniversitenin altyapısına ciddi katkı sağlamaları lazım. Üniversiteyi getirmekyetmez, ulaşım, altyapı ve diğer sosyal alanlar noktasında üniversiteyikaldırabilecek hazırlık olması gerekiyor. Bu noktada eksikler var maalesef.Isparta’nın önümüzdeki 50 yılını vizyon olarak önüne koymuş bir belediyecilikanlayışına ihtiyaç var. Kurulacak üniversitenin ulaşımı, yurt kapasiteleri vediğer ihtiyaçların temin edileceği unsurlarla birlikte ele alınması lazım.Bunları da bütün ilgilerle görüşüyoruz. Ama yerel yönetimlere de büyük işlerdüşüyor” ifadelerini kullandı.






YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Seçmen

03 Ocak 2017 Salı 16:46

Sayın Said Yüce, BİR]- Ispartalı bir milletvekili olarak, Isparta'daki fetöcülerin yakalanmasıyla ilgili şimdiye kadar bir çalışmanız oldu mu? İKİ]- Seçim bölgenizdeki fetö temizliği çalışmalarını tatminkar buluyor musunuz? ve ÜÇ]- Isparta fetönün kalesi olarak anılmaktan ne zaman kurtulacak?

Vehbi Şımartan

02 Ocak 2017 Pazartesi 23:17

Dîn nâmına meydana çıktığını söyleyen birisinin siyâset yapması halinde, siyâsî kaygılarına dînin barış, kardeşlik, birlik ve berâberlik, şefkat, ihlâs, insaf ve iz’ân düsturlarını fedâ edeceğini; fâsık siyâsetdaşını dindar muhalifine tercih etmek sûretiyle de uhuvvete zarar vereceğini beyan eder.

Vehbi Şımartan

02 Ocak 2017 Pazartesi 23:16

Üstad Saîd Nursî Hazretleri, dînin siyâsî inhisâr altına alınmasının vahim sonuçlar vereceğine dikkat çekerek; dîn namına siyâset yapma hevesleriyle, umûmun mukaddes malı olan dînin, siyâsî ihtiras malzemesi yapılmasının dîne ve Kur’ân’a hürmetsizlik olduğunu; bunun, kavî bir ekseriyette dîne aleyhtarlık meyli uyandıracağını belirtir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR