29 Mart 2024 Cuma

HERŞEY ZAMANLA YERİNE OTURACAK

HERŞEY ZAMANLA YERİNE OTURACAK

Siyaset

AK Partili İl Genel Meclis üyesi ve Başkanı Ali Bolat,kapanan 29 belde belediyesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şehrimizin köy sayısının 202’ye çıktığını belirten Başkan Bolat: “Herşey zamanla yerine oturacak. Özel İdare bünyesine belediyelerden 279 personel geçiş yaptı. Bununla birlikte toplamda 23 milyon TL’de borçta bize aktarıldı” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, kapanan belde belediyelerle birlikte Isparta’nın köy sayısının 202’ye çıktığını belirtti.Başkan Bolat: “Bu belediyelerden toplam 279 işçi ve memur Özel İdare bünyesine aktarıldı. Bunlardan 200 tanesi çeşitli kurumlara aktarılacak. Geriye kalan 79 personelde çeşitli yerlere kuracağımız şantiyelerde halka hizmet verilmesi için kullanılacak” dedi.  Kanal 32 TV’de yayınlanan Isparta’da Ne Var Ne Yok? Programına katılan İl Genel MeclisiBaşkanı Ali Bolat, önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteciler Tarkan Çetin veTuna Ünal’ın sorularını yanıtlayan Başkan Ali Bolat, kendisi hakkında merak edilenleri ve kapanan belediyelerin son durumu hakkında bilgiler verdi.

İşte Başkan Bolat’ın açıklamalarından satır başları; “

SİYASETÇİ BİR BABANINEVLADI OLARAK SİZDE AK PARTİ’DEN BU KULVARA GİRDİNİZ? GENÇLİK YILLARDINIZ DAAKTİF SİYASETLE UĞRAŞTINIZ MI? İŞADAMI KİMLİĞİNİZ DE VAR, NEDEN SİYASET VENEDEN AK PARTİ?

Evet Babam Doğru Yol Partisi iktidarında Isparta’da 5 yıl İl Başkanlığın yaptı. Tansu Çiller Başbakan, Süleyman Demirel’de o dönemlerde Cumhurbaşkanıydı. Ben gözümü açtım siyaset, büyüdüm siyaset, baba oldum siyasetişlerin başına geçtim siyaset. Yani siyaset benim hayatımın her alanında yeraldı. Bir dönem ailecek siyasete küstük. Bunun nedeni ise şu oldu.  Babam Esat Bolat 2 kez milletvekilliği için aday adayı oldu. Ön seçimlerde 1 ve 2’nci sırada yer aldı. Partililer tabanda Babamı milletvekili olarak görmek istedi ama o dönemin DYP Genel Merkez yöneticileri babamı aday göstermediler. Yapılan vefasızlık karşısında bizde ailecek siyasete ara verdik. Ancak 2002 yılında iktidara gelen AK Parti ile siyaset sempatimkıpırdamaya başladı. Sayın Başbakan’ın, uluslararası arenada ki tavırları veolgunluğu beni Erdoğan ve AK Parti hayranı yaptı. Dünya çapında ki bir toplantı sonrası çekilen aile fotoğrafında Sayın Başbakanımız, yerden eğilerek Türk Bayrağını aldı ve öperek cebine koymuştu. Bende o an gurur duydum. Bayrak sevgisi olan insanın hizmet ve vatan sevgisi olur dedim ve partime geçtim. Yine AK Parti ile birçok şey değişti bu ülkede. Rahmetli Ecevit’i  ABD ziyaretinde karşılayan o ülkenin ve odönemin Başkanı Bush elinde bezbol sopası ile Ecevit’i tehdit eder gibi hoşgeldin demişti. Biz bunları da gördük. O günlerden bu günlere geldik. Hamd olsun şimdiler de dünyaya meydan okuyan Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız var.

AK PARTİ’DEN SİYASETEGİRDİNİZ VE İLK SEÇİMİNİZDE İL GENEL MECLİSİ ÜYELİĞİ VE BAŞKANLIĞINASEÇİLDİNİZ. MAHALLİ İDARELERDE BU KADAR ÖNEMLİ OLAN İL GENEL MECLİSBAŞKANLIĞINI BEKLİYOR MUYDUNUZ?

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; ben ilk kez AK Partiye geçmedim. Kamuoyunda ve bazı kulislerde yeni AK Partili olduğum söyleniyor. İlk sorunuzda da buna benzer bir cevap verdim. Ben 2002 yılından bu yana AKParti’nin içindeyim. Her seçimde, her olağanüstü olayda partimin yanında oldum.Ancak kendimizi geliştirmemiz biraz zaman aldı. 2011 genel seçimlerinde deaktif olarak çalıştım. Ama ben hep arka planda durdum. Medyatik olmayı ve önplana çıkmayı istemedim. Bizim AK Parti’de görev alınmaz verilir. Büyüklerimiz 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi adayı olmamı istediler.Belirttiğim gibi bizde görev alınmaz verilir. Bende bu kutsal göreve aday oldum. Hamd olsun ki Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu parti de aktif olarak görev yapmak bana da nasip oldu. Mazbatalarımızı aldıktan sonra parti içinde yaptığımız toplantı neticesinde İl Genel Meclis Başkanı olmam gerektiği bana bildirildi. Çalışma arkadaşlarımda uygun gördü ve başkan olarak seçildim. İşingerçeği başkan olmak aklımın ucunda dahi yoktu. Görev bizlere verildiği için bu makama geçtim. Allah utandırmasın

BELEDİYELİKTEN DÜŞENKASABALARIN DURUMU NE? ORADAN GEÇİŞ YAPAN İŞÇİLER NERELERE KAYDIRILDI? BİRÇOKESNAF VE VATANDAŞIN ÖZELLİKLE KASABA BELEDİYELERİNDEN ALACAKLARI VAR BUNLARÖDENECEK Mİ? NASIL ÖDENECEK?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde AK Parti ile yeni bir dönemin başladığını bütün herkes biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemlerin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan seçim kaybedeceğimi bilsem dahi nüfusu 2000 altında olan belediyeleri kapatacağım dedi. Bunun nedeni ise şu; hakikaten devletin sırtında kamburdan başka bir şey değil. Birçok yerleşim alanında ki belediyeler borç batağında, haciz yüklü, ipotekli yani halka verebilecekleri bir şey yok.Belediye mücavir alanı olduğu için doğru dürüst hizmet gitmedi. Birçok sorun ve problem oldu. Belediyelerin kapanması ve 2014 yılında köylere dönmesiyle birlikte ortaya büyük bir boşluk çıktı. Bizde İl Özel İdaresi olarak yapılanmanın içine girdik ve sorunları tespit edip çalışmalara başladık.İlimizde kapanan 29 Belediye’den toplam 23 milyon TL silinmeyen borçlar bize kaldı. Bu borçların nerelere olduğunu tespit edip çalışmasına başlayacağız. Biranda ödeyemesek dahi zaman dilimleri içerisinde ödemelerini gerçekleştireceğiz.Halkımızın ve alacaklıların içi rahat olsun. Bu konu da Sayın Valimiz, İl Özelİdaresi Genel Sekreterimiz gerekli desteği bizlere fazlası ile veriyor. Yine ilgenelinde bazı noktalara kuracağımız şantiyelerle halkın en iyi hizmeti almasını sağlayacağız. Kapanan belediyelerden Özel İdare bünyesine toplam 279personel geçti. Bunların 79 tanesi bizim bünyemizde kalacak ve kurulan şantiyelere gönderilecek. Diğer 200 personel havuzda bekletilip Sayın Valimizin, direktifleriyle çeşitli kurumlara dağıtılmasını sağlayacağız. Çokyakın bir zamanda bu memur ve işçilerin dağıtımı yapılacak. Şunu da belirtmek istiyorum; kapanan belediyelerle birlikte ilimizin köy sayısı 202’ye çıktı.Bütün köylerimize eşit hizmet götürmek için mücadele ediyoruz. Muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyor ve sorunları masaya yatırıyoruz. Köylü vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Kimseyi mağdur etmiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR