19 Nisan 2024 Cuma

GÜNTAÇ FENA PATLADI!

ITSO Meclis Üyesi AK Partili Salim Güntaç, Karayolları Bölge Müdürü Serdar Altıok'un açıklamalarının siyasi malzeme olarak kullanılmasından yakındı. Güntaç, "bölge müdürü Isparta'ya 1 milyar TL'lik yatırım müjdesi verdi. Bunu göreyenlerin maksadı üzüm yemek değil, bağcı dövmektir" dedi.

Siyaset

 

               Muhalefetin gündemine düşen Karayolları Bölge Müdürü Serdar Altıok'un ITSO Meclis Toplantısı'ndaki açıklamalarının bire bir şahidi AK Partili Salim Güntaç, Isparta'ya yapılacak 1 milyar TL'lik yol yatırımının görmemezlikten gelinmesinden yakındı.  O toplantıda ITSO Meclis Üyesi sıfatıyla hazır bulunan AK Partili Güntaç, "muhalefetin maksadı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek" diye konuştu. Güntaç, şöyle konuştu:

               "Isparta'nın görmüş olduğu en ciddi karayolu yatırımı yapılıyor. Bu yatırımlar çocuk oyuncağı değil. O toplantıda Isparta'ya önümüzdeki süreçte yapılacak tüm yatırımlar anlatıldı. Bu bölgeden geçip Antalya'ya bağlanacak İstanbul Otoban Projesi var. Karayolları gişeleri Göltaş yanından açılacak kavşağa kuracak. Oradan Fandas üzerinden otobana bağlanılacak. Dereboğazı Yolu 110 kilometreden 100 kilometreye düşüyor. 10-11 kilometre yol kısaltılmış.Böyle bir fayda kazandırılmış. 2 yıl geç olmuş ama doğru olmuş. AK Parti Hükümetleri olmasaydı bunun planlaması, fizibilitesi yapılmayacaktı. Böyle birimkan var mıydı? Böyle bir düşünce var mıydı? Türkiye'ye duble yollar yapıldı,Isparta mahrum kalmadı. İzmir yolu yapıldı. Dinar yolu duble olarak yapılıyor.İstanbul yolu duble yol. Dereboğazı tali kalan bir yoldu. Ana arterler içinde Burdur yolu gözüküyor. Buna rağmen planlama yapıldı. Muhalefetin eleştirilerinden birisi çevre yolunun Isparta'dan geçmediği. Afyon'dan geçerken şehir merkezine mi giriyoruz? Sayın Bölge Müdürü 3.çevre yolunun hemen yapılacağını anlattı. Hem Isparta'da trafik yoğunluğundan bahsediyoruz hem deçevre yolunun şehir merkezinden geçmemesini eleştiriyoruz. Böyle bir mantık yok. Senirce ayrımından Sav bağlantısı kurulacak. Olması gereken bu. Dereboğazıaynı şekilde. Yüzde 10 kısaltılıyor. 10 kilometre tünel yapılıyor. Virajlar ortadan kalkıyor. Bu çok önemli bir şey. Bu yapılacak olan yatırımı görmezden gelmek üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.

                Sayın Bölge Müdürü toplantıda Dereboğazı yolunun planlaması uzun sürdüğünden bahsetti. Yolun fiziki şartlarından ötürü güzergah değişikliğine gidiliyor.Kafadan hayalle bir şey yapılamaz. Şu anda 3 küçük tünelimiz var. Hepsiniby-pass ediyor. 10 farklı tünelle geçiyor. Bunun fizibilitesi yapması o kadar basit değil. Sayın Bölge Müdürü 'fizibilite çalışmalarından ötürü yol yapımı başlanması gecikti' dedi.  Gecikmeyi telafi etme adına eski yolun bakımını yapıyorlar. Sadece bakımına ayrılan para2.5 milyon TL para. Konya yolu, Burdur Dostluk Yolu, Koçtepe çevre yolu, Dereboğazı yolunun toplam maliyeti 1 milyar TL. Sayın Bölge Müdürü açıkladı. Biz bunu görmedik, 'Isparta'ya bu güne kadar bir şey yapılmadı. İtiraf etti' diye konuştuk.  Siyasi irade Karayolları üzerine bu yolla ilgili direktifte bulunmasa bürokrasi bu yolun planlamasını yapmaz. Bu da AK Parti iktidarının hizmetidir. Yoksa bürokrasi 'Dereboğazı yolunu beğenmedim' deyip, harekete geçer mi?"

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yezitler

11 Haziran 2016 Cumartesi 10:38

bir şehir değerleriyle elitleriyle seçkinleriyle anlam bulur. Hırsız riyakar sahtekarlarıyla dip olur. Bu şehir tarihinin kaç döneminde kemikçilikten vaz geçip gerçek bir değer çıkardı. Bu insanlar vitrin bulması elitliği değil seçenlerin andavallığıdır. 80 yılların isimleri kimleri kalıntı bırakmış.

Ispartalı mustafa

10 Haziran 2016 Cuma 09:41

Saygı degerli meclis üyesi cak çuk bırak var olan yolun üzerine asfalt atmak ne zaman yeni yol yapmak oldu 14 yıldır her yıl bir kaza yolu yapılsaydı Isparta nın 12 kazası var .Artı Konya yolu artı Antalya yolu eder 14 saymasın bilmiyorsun veya körsün 1990 yılında yapılan Egirdir ;Keçiborlu Sav arsı yolu yeni yol denmez iyileştirme denir saygılar.

Ibrahim sancar

10 Haziran 2016 Cuma 00:23

Ispartadan bi cacik olmaz.nedenmi halk fesat.birileri iyi bisey yapmak istese hemen tas koyuyolar.insaat firmalari bile yabanci firma sokturmuuo sehre.cunku kendilerine akan musluklar kesilecek.onun icin ispartadan bi Cacik olmaz.anca Baska sehirleri konusutuz.

MERT SK

10 Haziran 2016 Cuma 09:14

MERT SK nereli? Gülistanda inşaat yapan

demedi deme

09 Haziran 2016 Perşembe 23:44

13. bölge müdürün adı serdar degil şenol altınok

Anti

09 Haziran 2016 Perşembe 22:30

İsparta da vatandaş işsizken otoban yapsan ne olur.Gençler işsiz gezerken İstanbuldan Antalya'ya otoban olsa ne olur.Önce İsparta ya iş lazım.Aç adama otoban versen ne yazar.Hani kalkınma da öncelik.uyutmayın milleti.

nurgul

09 Haziran 2016 Perşembe 19:59

seni samimi bulmuyoruz güntac sadece lafla peynir gemisi yürmuyor ıspartada yaptığınız şöyle bir tane proje gösterin desdek bölge hastnesi dersiniz onuda akfen holdibn yapıyor devletin ıspartaya bir tane yatırımı yopk..bir ısparta belediyesi kadar olamadınız başkan gunaydın devlet desdeği olmadan otopark fuar alanları ve buna benzer bir cok projeye imza atarken siz sadece eleştirme peşindesinizz

mehmet başyiğit

09 Haziran 2016 Perşembe 19:34

türk telekomu satıp yol yapmak aptallıktürk telekonun karıyla yol yapmak hizmetdirtürkiyede hizmet yerine rant zihniyeti vardırbiz değil bizim parti yaptı zihniyeti vardır

mehmet boyacı

09 Haziran 2016 Perşembe 17:39

sayın salim gardeş secimden önce karayolları md geldı cöbanın evının oraya inceledı bıliyorsun ama hala batdı cıktı yapılmadı senden rıca edıyorum dsi orası ddy olan sorunu dile getırelım gelın busorunu cözelım şehır büyüyor sanayıye desdek verın ama yıne rıca edıyorum ddy masaya yatıralım iki sanayı baglanacak tırenmi geliyo

alettin

09 Haziran 2016 Perşembe 16:46

mecliste vitrin yapamayınca yolları mı konuşuyosun.bo boş konuş

Memet ali

09 Haziran 2016 Perşembe 15:32

Şu Salim guntacta herseyi bilircesine konusuyor.Bi susun be adam herseyde cak cak cak konusmaya gerek yok

yolcu

09 Haziran 2016 Perşembe 17:00

Doğru diyorsun, sus be adam.Sen ne anlarsın yol yatırımından. Isparta nice yol yatırımları gördü.

gözde,yunus,ali,nurcan,

09 Haziran 2016 Perşembe 15:18

arkadaş yıllardan beri ödenek ayrılıyor bu yollar içinde BUGUNE kadar kac km yol yapılmış biri anlatsınn her yıl kazalar meydana geliyor hala kendinizi savunma peşindesiniz yazıktır..hizmetten bahsediyorsunuz özel idare gecen sene kac km yol yapmış onuda yazın özel idare sadece yama yapmaktan başka bir şey yapmıyorrr O MUDURE HELAL OLSUN acık yürekliikle söylemiş sizde durum kurtarma peşindesiniz

esnaf

09 Haziran 2016 Perşembe 14:58

sayın salim güntaç bey tamam güzel ama şünü bilelim 281 cd neye sormuyon ddy engel veya beledıye meclis uyesızın var imara dsi orasınedır 281 cd akıbiyeti nedir burası mikroz kavşaginı azaltacak hastane bıtıyor metın celık bey gıbıeskı sanayı yol bunları tartışin zorunlu 281 saygılar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR