29 Mart 2024 Cuma

EKMELEDDİN İÇİN TOPLANDILAR

EKMELEDDİN İÇİN TOPLANDILAR

Siyaset

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığıseçim öncesince ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklemek amacıyla dün ilbaşkanlarının ortak açıklamasına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,21. dönem Isparta Milletvekili Ramazan Gül, CHP Yenişarbademli BelediyeBaşkanı Mustafa Erdem, Türk Kamu Sen Isparta Temsilcisi Ali Balaban, siyasipartilerin merkez ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclisüyelerine katıldılar.

“TAYYİP ERDOĞAN SEÇİLİRSE BÖLÜNECEK”

Yapılan toplantıda konuşan CHP İl başkanı Vedat Şenol“Bugüne kadar Cumhurbaşkanları hep Meclisten seçildi. Şimdi halk tarafındanseçilecek. Gerçi bunun Meclisten çıkarılma süreci garabet şeklinde oldu. Altıdoldurulmadan, sanki parlamenter sisteme alternatif bir yapı öneriliyormuşgibi, devlet başkanlığı varmış gibi AKP iktidarı tarafından önerilmeyeçalışıldı. Böyle bir ortamda seçime gidiyoruz.

Bu seçimde ülkenin mevcut rejimini savunmak, bunundeğiştirilemez olduğunu göstermek açısından bu seçimde özellikle AKP’ninkarşısında bu rejine ve ülkenin bütünlüğüne inanan insanların, partilerin biraraya gelerek, bu düşünceyi Türk milletine anlatması gerekiyordu. İlk kezCumhurbaşkanlığı seçimi sıradan bir seçim olmaktan çıkmış ülkenin kaderinitayin eden önümüzdeki yol haritasını belirleyecek olan bir seçim durumunda”dedi

Konuşmasına şu şekilde devam eden Şenol “Bu ülke TayyipErdoğan seçilirse bölünecek. Çünkü programları hazır. Ortadoğu eşbaşkanlığındanberi Türkiye’de bir Irak, Suriye ile ilgili Kürdistan oluşumunu AKPdesteklemekte. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de bu süreçte değerlendirmekte. BDPve Abdullah Öcalan’la yaptığı pazarlıklar sonucu eğer 2. tura kalırsa, BDP’ninkendilerini desteklemeleri karşılığında Abdullah Öcalan’la ilgili şartlarınuygulanacağını zaten söylüyorlar. Türk milletine bugüne kadar bunlarıanlatabilmemiz lazımdı. Ama ne yazık ki ulusal medda bunu vermedi ve tehlikeyianlatmadı” şeklinde konuştu.

Ekmeleddin Bey seçimi kazanırsa tamamen Cumhuriyetilkelerine bağlı, rejim yayından çıkmadan, Cumhurbaşkanlığının Meclistemüdahale etmediği bir dönem olacağına parmak basan Şenol “Ama Erdoğan seçilirsediktatörlüğe geçilecek. Bunu açıkça söylüyor. Ben tarafım diyor. AmaCumhurbaşkanlığı yemininde tarafsızlık var. öyle bir edayla hareket ediyor kiseçildiği takdirde Türkiye’de tüm kurum ve kuruluşlara direkt emirverebileceğini zannediyor. Ama bilmediği bir şey var. Türk milleti böylezamanlarda hem Cumhuriyete hem de Atatürk’e sahip çıkacak hem de ülkededemokratik hakları  oturtacak bir yapıyımuhakkak destekleyecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

“DEVLETİN TÜM ORGANLARI TAHRİBAT ALTINA ALINMIŞ “

Türk milletinin her zaman mütevazi davranışları zamaniçerisinde kendisini düzelten bazı sıkıntılı hükümetler kurulmuş olsa bile bunuyanlış anlayan bir AKP’nin maalesef 2002’den beri zulmü ile karşı karşıyaolduklarını belirten ÖMHP İl Başkanı  “Devletintüm organları tahribat altına alınmış, Cumhurbaşkanlığı makamı Başbakanınçeşitli toplantılarda sergilediği tavırlara bakılırsa ayaklar altına alınmış ve maalesef bu milletin en aziz bildiğimakam olan Cumhurbaşkanlığı noterlik makamı gibi bir olayla algılanmayabaşlanmıştır. Bu itibarın tekrar kazandırılması millet adına önemlidir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için tüm siyasi partilersorumluluklarını  yerine getirmişlerdir.Özellikle CHP, MHP, DP, DSP ve BTP’nin katkılarıyla bu milletiCumhurbaşkanlığında temsil edecek bir kişi olarak Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlukonusunda mutabakata varılmıştır. O dakikadan sonra da koalisyonun değilmilletin adayı olarak çalışmalara başlanmıştır. Biz Isparta’da bu çalışmalaradestek vermek amacıyla 5 il başkanı olarak çalışmalara başladık” dedi

Yalçın  “Süreç çoksıkıntılı bir süreçtir. Çünkü fitnenin her an ortada dönebileceği bir dönemyaşıyoruz. Mevzu bahis olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise tüm siyasi partilerkendi tüzüklerini ve kimliklerini bir kenara bırakıp kendi geleceğini gösterenbir tablodur. Başka şekilde anlaşılması bu millete ihanettir. AJKP iktidarındabu ülkenin başbakanının başbakan olarak ülkeyi getirdiğinoktayı hepinizgördünüz. Allah muhafaza bu kişi Cumhurbaşkanı olursa, ayrıca yetkilerimi kullanacağımnoktasına gelirse ülkenin geleceğini düşünün. O yüzden hepimiz siyasikaygılarından uzak olarak , Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün millete verdiği kuvayi milliye ruhu bugünde vardır ve yaşamaktır.Recep Tayyip Erdoğan’lara bırakılacak kadar bu ülkeyi az sevmiyoruz mesajınıinşallah 10 Ağustos’ta vereceğiz” şeklinde konuştu.

“AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN BİR ADAYIMIZ VAR”

Konuşmasına 10 Ağustos cumhurbaşkanlık seçimlerinde adaylarınınEkmeleddin İhsanoğlu olduğu açıklayan DP İl Başkanı Ahmet Şençimen “Ülkemize veIspartamıza büyük hizmetleri olacaktır. Isparta’da ki güvenin ve huzurun adıEkmeleddin İhsanoğlu’dur. Ayrıştıran değil birleştiren bir adayımız var. Buradabizlere çok önemli bir iş düşüyor. Ülkemiz bölünmek ve ayrıştırılmak üzere bunuçok iyi değerlendiren 5 partimiz el ele vererek Ekmeleddin İhsanoğlu’nucumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Kullanılmayan 9 milyon oyumuz var v buoyların tamamı bizlere ait ne yapıp edip bu oyları sandığa götürürsek bu işiilk turda bitiririz. Isparta’da muaazzam bir çalışma yürüteceğimize inanıyorum”şeklinde konuştu.

 


“ATTIĞINIZ ÇAMURLAR YAPIŞMAYACAK”

DSP İl Başkanı İsmail Türker “Genel merkezden Ekmeleddinİhsanoğlu’nu destekleyeceğimiz açıklandı ve partimizden her ne görev gelirsegelsin bunu seve seve yapacağız. Recep Tayyip Erdoğan’dan yüksek bir oyalacağına inandığımız için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz. Demokrasimizindaha büyük bir yara almaması için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanıyapmamız gerekir. 12 yıllık bir yıpranmadan bahsediyoruz ve artık herkese çamuratma derecesine geldi Recep Tayyip Erdoğan ama şunu iyi biliyoruz ki Ekmeleddinİhsanoğlu’na bu çamurlarınız hiç bulaşmayacak” dedi.

“VATANA VE MİLLETE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Bu birlikteliğin vatana ve millete hayırlı uğurlu olmasınıtemenni ederim diyerek sözlerine başlayan BTP İl Başkanı Cemal Kaplan “Ülkemizin bölünmeye yüz tuttuğu üniteryapımızın bozulduğu Atatürk, Cumhuriyet, vatan, Bayrak ve vatan gibikavramların üzerinde oynandığı, bozulmaya yüz tuttuğu bir ortamda Ekmeleddinİhsanoğlu Prof. Dr. Haydar Baş’tan yardım talep etmiş ve bu konuda genelbaşkanımız Ekmeleddin İhsanoğlu’na cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birlikberaberlik mesajı vermiştir” dedi.

“90 YILLIK MEVCUT DÜZENİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Ekmeleddin İhsanoğlu’na neden oy vermemiz gerektiğinedeğinen 21. dönem Milletvekili Ramazan Gül  “Hukukun üstünlüğünü kabul etmiş anayasayabağlı kalacağım diyen bir bilim adamı. Mevcut başbakan’a bakıyorum Türkiye’dekiyargıyı mahvetti hakim ve savcıları tarım müdürü gibi kullandı ve anayasadakibağımsızlık hükmünü bitirdi. Herhangi bir memurun çalışma düzenindeki en önemliyeri koltuğudur eğer koltuğunun tehlikede olduğunu görürse sağlıklı bir şekildehareket edemez. Türkiyede yargı denilen olay tamamen rafa kaldırılmıştır. Şuandaki hakim ve savcılar mevcut iktidarın yan teşkilatı gibi davranıyor. Ohakim ve savcıların anayasadan almış oldukları bağımsızlık olayının hiçbiranlamı yok” dedi.

Konuşmasına şu şekilde devam eden Gül “12 senedir Türkiye’deyakıp yıkmadığı yer kalmadı. Daha dün yiyecek ekmeği olmayan ve gece kondudayaşayan Başbakan dünyanın 4. zenginleri zenginleri arasında yer alıyor. Benmaliye bakanlığından geldim. Başbakan’ın geçmişini çok iyi biliyorum. Kaçakgece konduda oturuyordu ve ben ondan daha fazla maaş alıyordum ve hala dahaalıyorum. Neden benim bu kadar servetim yok” şeklinde konuştu.

Gül” Mevcut iktidar geldiği günden beri yalan söylüyor. Okadar güzel yalan söylüyor ki karşısında doğru titriyor. Bunlar 90 yıllıkmevcut düzeni bozmaya çalışıyorlar. Liseleri mahvettiler, olimpiyatlardabaşarıları olanların mevcut iktidar olduğu süre boyunca listede isimleri yokbunun da nedeni mevcut iktidarın cumhuriyet rejimine karşı olmasındankaynaklanıyor. Ben namazımı kılan ve dinimi çok iyi bilen biriyim. Bu kişilerindin ile hiçbir alakaları yok. Memleket bizim için her şeyden önemlidir.Zamanında Barzaniyi, Silopi Kaymakamı makamına kabul etmiyorken şu andadoğudaki bir yolu 45 gündür açamıyorlar” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kara

10 Temmuz 2014 Perşembe 19:25

çapulcu diyen yorum yapan kardeş 12 yıldır vatan gidiyo vatan bölünüyo apo çıkıcak diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz bu dediklerinizin hiçbiri olmuyo asıl tayyip olmasaydı halimiz harapdı ozaman bölünecekdik bunların hiçbirinden cacık olmaz vatan biyere gidiyo oda yükselişe doğru şahlahdı oraya gidiyo maymunun gözü açıldı neyin ne olduğunu biliyo

alaybey

10 Temmuz 2014 Perşembe 18:31

beşinizin oyuyla olmaz bu iş. hiç bir icratınız yok koltuklara z****lamı yapıştırdınız kendinizi.

gönenli

10 Temmuz 2014 Perşembe 15:45

sizin gibi zihniyetler olduğu sürecebaşbakanımız ömür boyu secilir sizde ağzı acık beklersiniz kardeş partiler

32

10 Temmuz 2014 Perşembe 12:07

BIRAKIN 5 İNİZ TOPLANMAYI CİHANI TOPLASANIZ ALLAHIN İZNİYLE TAYYİP BEYİ YIKAMAYACAKSINIZ BOŞUNA UĞRAŞMAYIN ÜLKEYİDE BÖLMEYİN YAZIK

vatandaş

10 Temmuz 2014 Perşembe 09:40

sizin gibi şehitlerimize kelle gazilerimize çabulcu demedik onların her zaman destekçisi olduk vede olmaya devam edeceğiz vatanı bdplilere peşkeş çektiniz vatan elden gidiyor haberiniz yok taviz vere vere bişey kalmadı yakından apo denen şerefsizide çıkarıp başınaza dikersiniz siz 30 bin şehidin 15 bin gazinin kiminin kolu yok kiminin gözü kiminin iki ayağı kiminin tek ayağı bu insanların hakkını nerede vereceksiniz hiç bir şehit ailesine gaziye siz ne haldesiniz diye sordunuzmu sormadıysanız gidin dernek var şehit gazi ailesi bi sohbet edin 1 saat vicdanınız el verecekmi o insanlar sizin gibilerine haklarını helal ediyormu birazcık vicdanınız varsa söylediklerimi yaparsınız

tarafsız

10 Temmuz 2014 Perşembe 12:25

Şehit yakınlarına gaizlere ne haldesin die sormadınız diyosun ama senin şehit yakınlarının memur alımlarından haberin şu günden 2015 e kadar planlanan 35000 kadroya atamma yapılacak. bide bunun öncesi var. gazilerin desteklemeleri 2002 yılına göre 2 katına çıkmıştır. Sen ne dersen de Millet gerçekleri biliyor ve Milletin Adamına gereken desteği verecektir.

İNADINA KARDEŞ

10 Temmuz 2014 Perşembe 06:57

ÇATLASINDA PATLASANIZDA ALLAHIN HİDAYETİ VE KUDRETİYLE RECEP TAYYİP GELECEK.BUNU KAFALARINIZA KAZIYARAK YAZINIZ.

Araslı

09 Temmuz 2014 Çarşamba 19:43

RTE 12 yıldır iktidar şu tablodaki partiler her seçimde aynı laflar yok abdullah öcalan serbest kalacak yok ortadoğunun eş başkanı. chp il başkanı sen önce kendi liderinin "pkk bir terör örgütü değil özgürlük hareketidir" sözlerini halka açıkla. mhp il başkanı “Devletintüm organları tahribat altına alınmış" diyorsun 99 2002 arasında sadece ısparta devlet hastanesi başhekimliği kaç kez değişti? üyük Lider BaşkumandanGeliyor O da sizi titreten RTE

ziz

09 Temmuz 2014 Çarşamba 19:27

sizin hepiniz bir araya gelse bir kesekağıdını doldurmassınız hele sen isa yalçın hapis kararın var ceza aldın birde oy istiyorsun bu nebiçim iş yaa yarın hapise gireceksin siz aslında ateşgülü aday gösterseydiniz oy patlaması olurdu sizden bir şey olmaz bal yapmaz arı gibisiniz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR