19 Nisan 2024 Cuma

Bahçeli: Aranızda FETÖ'cü varsa, tespit edersek...

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin il başkanları ile bir araya geldi. Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinden sonra AK Parti'nin teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli ayrıca il başkanlarına “Aranızda FETÖ'cü varsa çıksın gitsin; tespit edersek, biz atarız. İl ilçe kongrelerinizde de FETÖ'cülerin sızmasına izin vermeyin” diye seslendi.

Siyaset

Habertürk'ün haberine göre, MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından il başkanlarını Genel Merkez’de topladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il başkanlarına "Biz parlamenter sistemin güçlenderilmesinden yanayız” diye konuştu.

AK Parti’nin teklifine “evet” demediklerini vurgulayan Bahçeli, önce teklifi görmeleri gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Meclis'te evet dersek seçimde de evet deriz" açıklamasında bulundu.

Habertürk’ün edindiği bilgilere göre Bahçeli, il başkanlarına “parlamenter sistemden yanayız” dedi.

"PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ"

Bahçeli, "Fiili durum ya ortadan kalkmalı ya da bir esasa bağlanmalı. Bu fiili durum Türkiye’yi açmaza götürür. Türk milliyetçileri yol gösterici olmalı. Bizim görüşümüz parlamenter sistemin revize edilerek güçlendirilmesidir" dedi.

MHP lideri, Başbakan ile yaptığı görüşme sonrasında Twitter hesabından açıklama yapmış, "Sayın Başbakan’ın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz” demişti.

Kulislerde AK Parti’nin teklifine “destek” olarak yorumlanan bu sözlerle ilgili olarak Bahçeli’nin “Bir sistem değişikliği olacaksa bunun kararını millet verecek; şu anda AK Parti’nin teklifine ‘evet’ demedik. Getirsinler görelim” dediği öğrenildi.

BAHÇELİ: TEKLİF GELİNCE BAKACAĞIZ DEĞERLENDİRECEĞİZ ONA GÖRE KARARIMIZI VERECEĞİZ

Bahçeli FETÖ, konusunda da il başkanlarına geniş kapsamlı bilgi verdi. 90’ların sonundan itibaren FETÖ’nün partiye sızmaya çalıştığını, bu kapsamda kendisiyle de bazı isimlerin görüştüğünü ifade etti.

'ARANIZDA FETÖ'CÜ VARSA...'

MHP lideri, il başkanlarına “Aranızda FETÖ'cü varsa çıksın gitsin; tespit edersek, biz atarız. İl ilçe kongrelerinizde de FETÖ'cülerin sızmasına izin vermeyin” diye seslendi.

MHP lideri önümüzdeki hafta cuma günü de belediye başkanlarıyla toplantı yapacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yaşnız kurt

01 Ocak 2017 Pazar 19:11

sn genel başkan aramızda bel mec üyesinin oğlu bile var ama icrat yookk.

32

13 Kasım 2016 Pazar 01:41

İl başkanı ne demiş, osman hocasnın ve ismail efndinin toroslardan selammı söylemiş, İsa bey sayın genel başkanada FETÖ cüler adil yargılansın demiştir.

Hakan

12 Kasım 2016 Cumartesi 22:34

17-25 aralık sonrası Fetö nün temel atmalarina acilislarina protokol olarak kim katildiysa kim ayakkabı kutuları söyle böyle twittler attıysa , Başbakanın o iş bitti demesine rağmen Türkçe Olimpiyatları na destek verdiyse MHP içindeki Fetö cüler işte Onlar!

cenk

12 Kasım 2016 Cumartesi 14:19

adamın alnında fetöcümü yazıyor nerden bilsinler.daha önceden bunlarla bağlantılı olduğunu bilen varsa ihbar edilmiş coktan ihraaç edilmiştir bile.

Ahmet

12 Kasım 2016 Cumartesi 12:29

Tebrikler sayın Bahçeli. Sayın Başbakanımızdan samimi olarak aynı tavrı bekliyoruz. İdareciler aynen duruyor. Yönlendirdikleri atıldı ama.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR