29 Mart 2024 Cuma

AK PARTİLİLERİ ORUÇ VURDU

İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Kamil İçöz’ün İğdecik Köyü ile İleydağı Köyü arasındaki yolun 2015 Yılı Asfalt ve Onarım programına alınması yönündeki önergesi AKP’li üyelerin çekimser kalması üzerine 2 CHP üyesi ile MHP’lilerin oylarıyla kabul edildi. MHP’liler bunun üzerine ‘AKP’li meclis üyelerini oruç tuttu’ esprisi yaptı.

Siyaset

İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantıları başladı. Dün saat 14.00’de İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat Başkanlığında İl Özel İdaresi Yerleşkesi içinde bulunan Toplantı Salonunda gerçekleştirilen dünkü ilk oturumda önergeler kabul edildiği için gündem maddelerinin görüşülmesine geçilemedi.

AK PARTİ’LİLER TONGAYA DÜŞTÜ

Bilindiği gibi geçtiğimiz ay İl Genel Meclisinde 12 üye ile temsil edilen MHP’liler tarafından verilen bir önerge AKPARTİ’lilerin red oyuyla kabul edilmemiş ve bu durum mecliste gergin anların yaşanmasına neden olmuştu. Ancak, bu defa mecliste sadece 2 üye ile temsil edilen CHP’nin sadece bir üyesinin imzasıyla verilen önerge mecliste kabul edildi.

İÇÖZ’DEN YOL ÖNERGESİ

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat’ın yoklama yaptıktan sonra gündemle ilgili söz almak isteyen var mı? sorusu üzerine söz alan Meclis Üyeleri tek tek önergelerini okuyup Meclis Başkanlığına sundular. Önerge verenlerden birisi de CHP’li Gönen İl Genel Meclisi Üyesi Kamil İçöz’dü. İçöz sadece kendi imzasını taşıyan önergesinde; “Gönen ilçesi İğdecik Köyü ile Uluborlu ilçesi İleydağı Köyü arasındaki yolun asfaltının yer yer meydana gelen toprak kaymaları ve yer yer yolun çökmesi ile bozulmuş olup, 2015 Yılı Asfalt ve Onarım programına alınmasını arz ederim” dedi.

CHP VE MHP ‘EVET’ DEDİ,

AKPARTİ’LİLERDEN SES ÇIKMADI

Meclis Başkanı Ali Bolat tüm diğer önergelerde olduğu gibi bu önergeyi de meclis üyelerinin oylarına sundu. Söz konusu önergeye 2 CHP’li üyenin yanı sıra MHP’li üyeler de ‘evet’ oyu verdi. Başkan Bolat ‘Önergeyi kabul etmeyenler’ dediğinde ise AK Parti’li meclis üyelerinin bulunduğu sıralardan herhangi bir el kalkmadı. Bunun üzerine Başkan Bolat ‘Önerge kabul edilmiştir’ dedi.

MHP’LİLERDEN ‘AKP’LİLERİ

ORUÇ TUTTU’ ESPRİSİ

Oylama sonrası durumun farkına varan AKParti’li üyeler ise hayır yönünde el kaldırmaları gerektiğini ifade ettiler. Bu duruma MHP’li üyeler ‘AKParti’li üyeleri oruç tuttu herhalde’ diye espriyle yorumlarken, önerge sahibi Kamil İçöz ise;  “Nasıl yani, önergeyi CHP’li üye verdi diye bir şey reddedilir mi? Orası da Isparta’nın toprakları, bu vatanın toprakları değil mi? Kabul edilmesi son derece normaldir. Muhalefetten gelen önergeler red edilecek diye bir şart mı var?” diyerek olaya tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ak Partili

09 Temmuz 2014 Çarşamba 01:23

Dünyanın hiç bir ülkesinde devlet memuru siyaset yapamaz demez. sadece biz de var. Eeee iş böyle olunca da ne yaptığını bilmeyenler seçilir. Sonuç ortada.

Gencc

09 Temmuz 2014 Çarşamba 00:48

Bu nasıl bi komedidir ya, şimdi akpli üyelerin dalgınlığına gelmeseydi hayır diyeceklerdi ve o bölgemize hizmet gitmeyecekti öyle mi? Neden çünkü onlar akpli değil. Yazık ya

Selo

09 Temmuz 2014 Çarşamba 00:21

Hep diyoruz eğitimli adam olacak diye. Olmayınca böyle maymun olursun işte

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR