24 Nisan 2024 Çarşamba

Ak Parti'de Kongreler Başlıyor

Ak Parti'de Kongreler Başlıyor

Siyaset
AK Parti’de kongre heyecanı 8 Kasım Cumartesi Atabey’de yapılacak olan ilk kongreyle başlayacak. Ardından 9 Kasım’da Gönen’e geçilecek. Kongrelerde mevcut başkanlarla yola devam edilmesi bekleniyor.

AK Parti’de kongre süreci bu hafta sonu yapılacak olan 2 kongreyle start alacak. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, kongre tarihlerinin belli olduğunu ve her hafta sonu 2 ilçede kongre düzenleyeceklerini bildirdi. Kongrelerin tamamlanmasıyla birlikte İl Kongresinin de 11 Ocak 2015’te yapılacağını açıklayan Zabun, daha sonra Isparta’da seçim sürecini başlatacaklarını duyurdu.


DELEGELERİMİZİ BELİRLEDİK
Kongre sürecinin nasıl başladığını anlatan Zabun, “15 Eylül itibariyle 5. Olağan Genel Kurulumuzun hazırlıkları ve takvimin başlaması açısından Türkiye genelinde önemliydi. 19 Ekim’de tüm mahallelerde ve köylerde sandık koyarak delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Bütün mahalle ve köylerimizde nüfusuna bağlı olarak almış olduğumuz 2011 seçimlerindeki oylarımıza bağlı olarak delege dağılım listesine uygun bir şekilde uygun bir delege listemizi bitirdik. Parti kayıt esasına dayanmak suretiyle hiçbir mahallenin veya köyün kayıtlı üyesini başka bir mahalle veya köydeki delege listesine dahil etmedik. Bu neyi sağladı bize? AK Parti’nin delege bazlı olarak tüm Isparta’nın en ücra köyüne ve mahallesine kadar temsil noktasında haiz olması noktasında önemli bir avantaj sağladı. Bunu da kamuoyunun gözü önünde kavgasız, gürültüsüz bir şekilde süreci tamamladık” dedi.

140 BİN OYUMUZ 50 BİN ÜYEMİZ OLAN BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Öte yandan AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu belirten Zabun, genel seçim öncesi hiçbir partinin cesaret edemediği kongreleri yapacaklarını söyledi. İlk kongrelerin yapılacağı Atabey ve Gönen ilçeleri için Seçim Kurulu’na müracaatları yaptıklarını ifade eden Zabun, “1-2 ilçemiz dışında tüm ilçelerimize seçim kurullarına müracaatlarımızı yapmış durumdayız. Kalan yerleri de birkaç gün içinde tamamlayacağız. AK Parti büyük bir aile. Seçmen kitlesi çok büyük bir kitle. AK Parti, Isparta’da 140 bin oyu ve 50 bin üyesi bulunan geniş bir aile. Bu geniş ailenin içerisinde de gerek seçmen kitlemiz, gerek üyelerimiz gerekse teşkilatımızın mensupları gerçekten de kendilerine yakışan, ağırlığını taşıyan bir kimliğe sahip. Karşılıklı olarak sorunlarımızı, meselelerimizi, görevlendirmelerimizi paylaşan bir istişare kültürüne sahibiz.

KONGRELERİN SAATLERİ 12.00
2015 gibi Türkiye’nin önünde duran genel seçimler öncesinde diğer partiler cesaret edip de kongrelerini gerçekleştiremezken ve seçim sonrasına ertelerken, AK Parti, bu işin içerisine girmiş ve Isparta’mızda da bu süreç hızla devam etmektedir. 8 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’da Atabey ilçemizde arkasından da 9 Kasım Pazar günü saat 12.00’da Gönen ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Tabanımızın kongrelere ilgi ve alakasını şimdiden görüyoruz. Tüm hemşerilerimizi en azından kendi ilçelerindeki kongrelere iştirak etmeye, bunu bayram havası içerisinde, büyük bir coşku içerisinde Yeni Türkiye yolunda atılan atımı paylaşma noktasında kendilerinden rica ediyorum. Büyük Türkiye’ye ulaşma noktasında bu sürecin içerisinde yer almak bir ayrıcalıktır. Tarih yazılan bir noktada tarih sayfalarına atılan bir imza anlamını taşır” diye konuştu.

İŞTE İLÇE İLÇE AK PARTİ’NİN KONGRELERİ
Atabey 8 Kasım Cumartesi
Gönen 9 Kasım Pazar
Y.Bademli 15 Kasım Cumartesi
Ş. Karaağaç 16 Kasım Pazar
Uluborlu 22 Kasım Cumartesi
Keçiborlu 23 Kasım Pazar
Senirkent 29 Kasım Cumartesi
Eğirdir 30 Kasım Pazar
Sütçüler 6 Aralık Cumartesi
Yalvaç 7 Aralık Pazar
Aksu 13 Aralık Cumartesi
Gelendost 14 Aralık Pazar
Merkez İlçe 21 Aralık Pazar
İl Kongresi 11 Ocak Pazar

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

oncelikle revizyon

28 Aralık 2014 Pazar 09:23

AKP ispartadaki en büyük hatayı balabanla yaptı. 2. Büyük hata ayni şekillerle hyola devam etmek oldu . 3. Hata ise belediye seçimlerinde yanlış adayla seçime girilmesi oldu.Simdi ise çok fazla dışardan alim yapıyor eskimiş yüzleri diyelim buna yeni yüzler lazim eski te rabet olsa bit pazarına nur yağardı bolatla falan bu is olmaz Kamil inci il başkanlığını alsın su yeni gelenlerin biraz sabrını demesinler acaba hizmet etmeyemi yoksa rant elde etmeyemi geldiler?

SELİM

07 Kasım 2014 Cuma 21:42

SEÇİM MAĞLUBU KİŞİLERLE YOLA DEVAM EDİLMEYECEK HERHALDE

CİGULUDEN SELAM

07 Kasım 2014 Cuma 18:47

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Ahmet Davutoğlu için, "Erdoğan'ı yanlış yönlendiriyor. Bizi savaşa ****ürebilir." dedi.

AK PATİLİ

07 Kasım 2014 Cuma 16:42

HEPİNİZ İSTİFA EDİN İKİ SEÇİM KAYBEDEN SÜREKLİ KÜÇÜK ŞEYLERLE UĞRAŞAN TÜM GERÇEK PARTİLİLERİ KÜSTÜREN BU EKİP İSTİFA ETMELİ UNUTMAYIN SİZE OY DEĞİL TIRNAĞIMIN UCUNU VERMEM SADECE TAYİP ERDOĞAN İÇİN VERİYORUM BU EKİP DEVAM EDERSE OY VERMEYİCEM

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR