28 Mart 2024 Perşembe

2017 HEDEFLERİ AÇIKLANACAK

2017 HEDEFLERİ AÇIKLANACAK

Siyaset

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ocak ayı sonunda gerçekleştirilecek bir programla Isparta'nın 2017 tarım projeksiyonunun tüm sektör paydaşları ile paylaşılacağını açıkladı.

AK Parti Isparta İl Başkanlığı, şehrimizin tarım sektörü açısından önemli bir çalışmaya imza atacak. AK Parti, 2017 tarım vizyonunu ve projeksiyonunu ocak ayı sonunda düzenlenecek bir törenle kamuoyu ile paylaşacak. Tarım Vizyonu programında ortaya konan hedefler ve açıklanan projeler AK Parti'nin taahhüdü olacak. Programa Tarım Bakanı Faruk Çelik'in de katılması bekleniyor.

2017 HEDEFLERİ AÇIKLANACAK

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 20178 tarım vizyonunun yılbaşında sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek programda ortaya konacağını bildirdi. Zabun, "İnşallah 2017 başında Isparta'daki üretici birliklerimizi, sektör temsilcilerimiz ve bütün paydaşların katılımıyla 2017 tarım vizyonunu ortaya koyacağız. Bu konuda altyapı çalışmalarını yürütüyoruz.Gerekli bilgilendirmeyi aldıktan sonra 2017 tarım vizyonu toplantısında bütün Isparta'yı ilgilendiren projeleri açıklayacağız" diye konuştu.

SULAMADA REHABİLİTASYON

Isparta'da 251 bin hektarlık tarım arazinin 248 bin hektarının sulandığını belirten Zabun, ancak sulanabilir arazilerde modern sulamaya geçilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Zabun, şöyle devam etti: "251 bin hektarlık tarım alanımız var. 248 bin hektarı sulanabilir alan. Ama şu gerçeği de görmemiz lazım. 248 bin hektar sulanabilir alanda sıkıntılar oluşmuş. Sulama Birlikleri aktif olamamış. Önümüzdeki kısa vadede sulama birlikleri rehabilite edip, bu alanları modern sulama ile buluşturmalıyız. Son derece önemli.

MODERN SULAMA ÖNEMLİ

İnşaatı devam eden sulama göletlerimiz var. Bunları biran önce tamamlayıp, sulama sistemlerinin ihalesini yapmalıyız. Çağımız modern sulama çağı. Bugün elinizdeki cep telefonu ile sulamayı yönetebiliyorsunuz.Bahçeniz, seranız, toprağınız suya ihtiyacı olup olmadığı mesajını gönderiyor. Bu müthiş bir kolaylık. Toprağa ihtiyacı olduğu kadar su vermek gerekiyor. 2017 projeksiyonunda arazi toplulaştırması önemli bir yer tutacak. Birkaç alanımızda bu çalışmayı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte inşallah mesafe almaya çalışacağız."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

serdar

22 Aralık 2016 Perşembe 16:49

Zabun sen istersen ıspartayının arazilerini bi gez nereler ,ne kadar,kaç paraya sulanıyor iyice bir araştır memlekette tarım yapacak hal mi bıraktınız vizyon muş Emek,sulama,mazot ,gübre bi de ürettiğin malı satamamayı hesap edersen zarardayız yerim senin vizyonunu

hacer

22 Aralık 2016 Perşembe 13:58

bi kere siz hangi mevki makamla hümümet adına caıklama yapıyorsunuz hulumet sözcumusunuzkiii sizde kendiniz kuru fasulyeden nimet sanıyorsunuz ülkede tarım mu kaldıı mazeot olmuş 5 tl benzin olmuş 5 tl köylu coğu kredi magduru...hala tarıdanm bahsediyorsunuz yazıktır vee acıklama uslubu vardır acıklamaları parti il başkanları yapmazz devletin yetkili kurumu kimse valilikse valilik yapar biraz saygınız olsun devletin işleyşine

aslı

21 Aralık 2016 Çarşamba 17:57

tarım mı kaldı vizyonunu açıklayacaksın.bi hayra gireceksen içinizdeki fetöcüleri açıkla

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR