19 Mart 2024 Salı

YALVAÇ'TA HASTANEYE DİKEY ASANSÖR

YALVAÇ'TA HASTANEYE DİKEY ASANSÖR

Sağlık

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, - YALVAÇ Belediyesi, tepelik alanda bulunması nedeniyle ulaşımı zor sağlanan Devlet Hastanesi'ne yayalar için dikey çıkış sağlayan çift kabinli asansör yapacak.

Yalvaç Belediyesi, yükselti nedeniyle yayaların ulaşmakta güçlük yaşadığı Yalvaç Devlet Hastanesi'ne asansör yapılması için meclis kararı aldı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 ay süren ve başka illerdeki örnekleri incelenen asansör projesi Belediye Meclisi'nde görüşüldü. İnşaat Mühendisi Gül Durutürk tarafından sinevizyon aracılığıyla yapılan sunumda 4 alternatif proje hakkında bilgi verildi. Sunumda, dikey asansörün en kullanışlı ve uzun ömürlü proje olduğu belirtildi. Meclis üyeleri projenin uygulanması konusunda oy birliğiyle karar aldı.

1 MİLYON TL'YE MALEDİLECEK

Karabük ve Ankara'nın yanı sıra Ukrayna'da benzer projeleri inceleyen İnşaat Mühendisi Gül Durutürk, projenin yaklaşık 1 milyon liraya mal olacağını söyledi. Durutürk, "Bu asansörün en güzel yanı bakım ve onarımının bina asansörleriyle aynı olmasıdır. Diğer modeller kış şartları da düşünürlürse sağlıklı değil. Yatay asansör ve yürüyen merdivenleri engelli bireylerin kullanması da mümkün değil" dedi.

SU KEMERLERİ MOTİFİ İLE SÜSLENECEK

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ise asansör yapıldıktan sonra görsellik kazandırmak amacıyla üzerinin su kemeri motifiyle kapatılacağını söyledi. Başkan Tütüncü, asansörün maliyeti konusunda bölgedeki eczacılardan da destek isteyeceklerini belirterek, "İlçemizde faaliyet gösteren eczane sahipleri ile de konuyu görüşeceğim. Projenin gerçekleşmesi için katkı sağlayacaklarına inanıyorum" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Fıkra

25 Ocak 2018 Perşembe 13:06

Karadeniz'in bir ilçesinde bir çukur varmış.Bu çukura düşüp yaralananlar oluyormuş.Bir gün çözüm için ilçenin ileri gelenlerinden üç kişi bir araya gelmiş.Birincisi çukura düşenleri bir an önce hastaneye yetiştirmek için çukurun yanında ambulans bekletelim demiş.Diğeri yaralılar yolda vakit kaybetmesin çukurun yanına bir hastane daha yapalım demiş.Üçüncüsü olur mu öyle şey sizde hiç akıl yok mu yeni hastane yapmaya ne gerek var.Bu çukuru kapatalım hastanenin yanına yeni bir çukur açalım demiş.

Vatandaş

09 Eylül 2017 Cumartesi 10:31

Önce yanlış yere yap,sonra milyonları saçFizibitesizlik,öngörüsüzlük diz boyuAynı şey şehir hastanesinde söz konusuVatandaş çift duble yoldan atlayıp ilaç almaya gidiyor İlla birinin ölmesi mi gerekecek?

deniz bayram

08 Eylül 2017 Cuma 23:08

Yalvaç için hayırlı olsun," haberden alıntı ; Karabük ve Ankara'nın yanı sıra Ukrayna'da benzer projeleri inceleyen İnşaat Mühendisi Gül Durutürk," benmi yanlış okuyorum, projeyi inceleyen, sunumu yapan inşaat mühendisi .inşaat mühendisinden çok makine mühendisinin incelemesi, teknik tüm detayları anlatması daha uygun olurdu diye düşünüyorum, bu makine mühendisinin inşaat projesini incelemesi gibi bir şey ? !ne diyelim tekrar hayırlı olsun..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR