24 Nisan 2024 Çarşamba

Taburcu hastayı evinde ziyaret

Demokrat Gazetesinin Haberi Sağlık Bakanlığı'nın 90 Gün Projesi kapsamında Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nden taburcu olan hastalar, hastane yönetimi tarafından evlerinde ziyaret ediliyor.

Sağlık

‘SORUNLARI TESPİT EDİYORUZ’

Hastane Başhekimi Dr. Mehmet Topal, Isparta’da hasta memnuniyetini ölçmek ve hastaların varsa karşılaşmış oldukları sorunları öğrenip ilgili konularda gerekli düzenlemeleri yapmak amacıyla ev ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi.

 

‘İLK ADIM MEMNUNİYET’

TOPAL: “Bu çalışma ile kamu hastanelerinde hasta-çalışan memnuniyetinin ve iletişimin güçlendirilmesi ile kaliteli sağlık hizmeti sunumuna katkı sağlanması hedeflenmiştir. Bu tür çalışmalarla memnuniyeti artıracak adımların atılmasını sağlayacağız” dedi.

         

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği tarafından faaliyete geçirilen 90 Gün Çalışması Projesi kapsamında Isparta’da “Taburcu olan hastalara evde ziyaret” çalışması başlatıldı. Çalışmanın amacı, hasta memnuniyetini ölçmek ve hastaların varsa karşılaşmış oldukları sorunları öğrenip ilgili konularda gerekli düzenlemeleri yapmak. Bu kapsamda ilk ev ziyareti Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından gerçekleştirildi.

HASTA MEMNUNİYETİNİ

ÖN PLANDA TUTUYORUZ

 

Amaçlarının hasta memnuniyetini artırmak olduğuna dikkat çeken kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Topal, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Bakanlığımız tarafından 2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı başarıyla sürdürülmektedir. Halkımızın Kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişimini amaçlayan bu programın en önemli unsurlarından biri Bakanlığımızın planlama, yönetme ve denetleme kapasitesinin güçlendirilmesidir. Bu kapsamda 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) kurulmuştur. TKHK’nın İl düzeyindeki yönetim yapısı olan Kamu Hastaneleri Birlikleri sağlık göstergelerinin iyileştirilmesi hususunda büyük bir uyum ve gayretle çalışmalarını yürütmektedir. Bu gayreti daha etkin bir yönetişim modeline dönüştürecek “90 Gün” çalışması Kurum Başkanlığı tarafından hayata geçirilmiştir. Bu çalışma ile kamu hastanelerinde hasta-çalışan memnuniyetinin ve iletişimin güçlendirilmesi ile kaliteli sağlık hizmeti sunumuna katkı sağlanması hedeflenmiştir. Çalışmanın hedefi; 90 günlük süreçte TKHK merkez ve taşra teşkilatları kapsamında daha etkin bir yönetişimi, halkımızın ve sağlık çalışanlarının memnuniyetini artıracak adımların atılmasının sağlanması hedeflenmektedir.”

ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Başhekim Dr. Mehmet Topal başkanlığında Başhekim Yardımcısı Dr. Pınar Taner Topsakal ve hastane yönetiminin de katıldığı ev ziyaretleri sürüyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ahmet abi

11 Nisan 2014 Cuma 14:29

Helal olsun size çocuklar. Gözlerinizden öpüyorum.

Başka ne vereyim abime?

10 Nisan 2014 Perşembe 07:01

Ne bu reklam uygulama? Ben başka bişey demiyorum

sert

09 Nisan 2014 Çarşamba 09:47

Sağlıktaki paralel yapı ne zaman temizlenecek? Vekillerin bunu değiştirmeye niyetleri yok galiba. Kendi adamlarını tutma,kılını kıpırdatma sonra seçimi niye kaybettik diye çok düşünürsünüz.

A-TEAM

08 Nisan 2014 Salı 18:22

HELAL SİZE GÜZEL İNSANLAR

hastaneci

08 Nisan 2014 Salı 18:21

ellerinize sağlık, sağlık ordusuna ıspartalı olarak teşekkür ediyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR