19 Nisan 2024 Cuma

Osman’ın Tek İsteği Sandalye

Osman’ın Tek İsteği Sandalye

Sağlık

14 yaşındaki Osman Özbey, 2008 yılında yakalandığı beyintümörü illetinden SDÜ Araştırma Hastanesi’nde başarılı geçen operasyonunardından kurtulmuştu. Ancak tümör belası küçük Osman’ı 6 yıl aradan sonratekrar yakaladı.

Hayatının en neşeli günlerinde beyninde tümör olduğunuöğrenen 14 yaşındaki Osman Özbey, hemen SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndetedaviye başladı.  Kısa tedavinin ardından 2008 yılında bıçak altına yatanÖzbey, tümör belasından kurtulmuştu. Ancak genç bedenini tümör illeti bir türlübırakmadı. Aradan geçen 6 yılın sonunda geçtiğimiz Mart ayında Osman’ınbeyninde tümör yeniden nüksetti. Bu sefer tümör Osman’ın minik bedenininomuriliğini de sardı. Osman tam aydınlığa kavuştum derken, tekrar karanlıklarıniçine girdi.

 AİLE ZOR DURUMDA

 

Geçimlerini Eğirdir’de asgari ücretle sağlayan Özbeyailesinin 2 çocuğundan biri olan Osman, yürümekte ve zaman zaman hareketetmekte zorluk yaşıyor. Anne Fatma Özbey, çocuğunu kucaklayarak Eğirdir’denIsparta’ya hastaneye getiriyor. Tedavinin kendilerini zorladığını belirten anneÖzbey, “SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kemoterapi alıyoruz. İkinci keznüksettiği için doktorlar şimdilik bir şey söylemiyorlar. Beyinde ve omuriliktekomple tümör var” dedi.

 

İYİ GEÇEN 6 YILIN ARDINDAN KARANLIK TEKRAR BAŞLADI

 

Daha önceki ameliyatın SDÜHastanesi’ndeyapıldığı veoperasyondan sonra Osman’ın iyileştiğini .ifaden eden Özbey, “6 yıl çok iyigeçti. Bir gün okuldan geldikten sonra şiddetli baş ağrısı çekmeye başladı.Ardından kusma ve bilinç kaybı yaşadı. Sonra doktora gittik çekilen MR’datekrar tümör olduğu anlaşıldı” şeklinde konuştu.

 

TEKERLEKLİ SANDALYEYE İHTİYACI VAR

 

Öte yandan Antalya’da haftada 5 gün ışın tedavisi, SDÜHastanesi’nde ise kemoterapi aldıklarını belirten Özbey, maddi açıdanzorlandıklarını dile getirdi. Antalya’ya gittiklerinde tedavinin 5 günsürdüğünü anlatan Özbey, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konukevi var.Gittiğimizde orada kalıyoruz. Ayrıca tedavi için Eğirdir’den sürekli Isparta’yageliyoruz. Köy Garajı’ndan hastaneye taksi tutuyoruz. Ekonomik açıdan bu bizizorluyor. Bize destek veren olmuyor. Osman’ın tekerlekli sandalyesi olmadığıiçin ben kucaklıyorum. Ancak benim de gücüm yetmiyor. Geçen gün kucaklarkendüşürdüm. Kendisi de çok üzüldü. Üzüldüğü zaman da kemoterapiye cevap vermiyor.Hayırseverlerden tekerlekli sandalye istiyoruz. Eğer sandalye olursa Osman daharahat hareket edebilir. İlaçlarını devlet karşıladığı için şuanda onunla ilgilibir sıkıntımız yok” dedi

KAYNAK : AKDENİZ 


İLETİŞİM AİLE 

Tel: 0532 442 63 43


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR