19 Nisan 2024 Cuma

OĞLUNA YENİ YIL HEDİYESİ BÖBREĞİ

OĞLUNA YENİ YIL HEDİYESİ BÖBREĞİ

Sağlık

ANTALYA'da 62 yaşındaki Sultan Küçüktaka, 6 yıldır kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden oğlu 42 yaşındaki Tevfik Küçüktaka'yı böbreğiyle yaşama bağladı. Tevfik Küçüktaka, "Bu böbrek annemden bana 'yeniden doğuş' hediyesi oldu" dedi

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde oturan ve 6 yıldır kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden inşaat ustası Tevfik Küçüktaka'nın böbreklerinin iflas etmesi üzerine, nakil olması gerektiği söylendi. Oğlu için verici olan Sultan Küçüktaka'nın bir böbreği, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi'nde Tevfik Küçüktaka'ya başarıyla nakledildi.

6 yıldır sürekli ilaç kullandığını, son birkaç aydır sağlık durumunun bozulduğunu anlatan Tevfik Küçüktaka, “Dört gün diyalize girdikten sonra nakil oldum" dedi. Annesinin ellerini öpen Küçüktaka, “Bu böbrek annemden bana 'yeniden doğuş' hediyesi oldu. Çok heyecanlı ve mutluyum. Annem bana yeni bir hayat verdi. Allah ondan razı olsun. Anneme canım feda"dedi.

BEN VARKEN DİĞER ÇOCUKLARIMA NE GEREK VAR?

Sultan Küçüktaka ise oğlunun böbrek nakli olması gerektiğini öğrendiğinde hiç düşünmeden kararını verdiğini belirtti. Diğer 3 çocuğunun da Tevfik Küçüktaka'ya böbrek vermek istediğini anlatan Küçüktaka, “Diğer çocuklarımın da yıpranmalarını istemedim. Uyarsa ben vereceğim dedim. Ben varken diğer çocuklarıma ne gerek var" diye konuştu.

'SENİ KURTARACAĞIM OĞLUM'

Sultan Küçüktaka, “Yakınlarım böbreğimi vermekten korkacağımı söyledi ama ben hiç korkmadım, hiç heyecanlanmadım. Ana- oğul ikimizi birlikte ameliyathaneye aldılar. Ben oğluma 'Seni kurtaracağım oğlum'dedim" diye konuştu. Oğluna böbreğini seve seve verdiğini söyleyen Küçüktaka, "Oğlum mutlu olsun, yeni yılda yeni hayat olsun" dedi.

İKİSİNİN DE SAĞLIK DURUMU İYİ

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Yrd. Doç. Dr. Sabri Tekin, anne ve oğlun sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr.Tekin, böbrek yetmezliklerinin en önemli nedenlerinin diyabet, enfeksiyon ve hipertansiyon olduğuna dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Tekin, “Tevfik bey bize kronik böbrek yetmezliğiyle geldi. Artık son aşamasındaydı. Her iki böbreğini de tamamen kaybetmişti. Biz de son aşamada yapılması gerekeni uyguladık. Tevkif bey de annesi da gayet iyi. Böbrek çalışıyor" ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Meral

25 Aralık 2016 Pazar 08:33

Geçmiş olsun..Ana her zaman bir başka..

fakir

23 Aralık 2016 Cuma 20:14

anam ellerinden öperim mekanın cennet olsun.senin gibisi az artık.evladını eve bırakıp tatile giden ****arı! da evladını cami avlusuna bırakan ****arı! da gördük.

Kelebek

23 Aralık 2016 Cuma 18:08

Annesi vermeyecektide,başka biri mi verecekti.Yinede Allah razi olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR