29 Mart 2024 Cuma

KALBİ AÇMADAN KAPALI YÖNTEMLE BY-PASS YAPACAĞIZ

KALBİ AÇMADAN KAPALI YÖNTEMLE BY-PASS YAPACAĞIZ

Sağlık

Şehir Hastanesi Başhekimi Kalp-Damar Cerrahı Kadir Gökhan Saçkan, Isparta'da Türkiye'nin ilklerini başaracaklarını söyledi.

İNME MERKEZİ KURACAĞIZ

Şehir Hastanesi Başhekimi Kalp-Damar Cerrahı Uzmanı Dr.Kadir Gökhan Saçkan, Isparta'da felç geçiren hastaların tedavisine yönelik olarak İnme Merkezi kurmayı hedeflediğini söyledi. Opr. Dr. Saçkan,"sağlam adımlarla gideceğiz" dedi. Şehir Hastanesi Başhekimliği'ne atanan Kadir Gökhan Saçkan, kalp-damar cerrahisi alanında Isparta'yı ünlü mir merkez yapma iddiasında. Şehir Hastanesi'nde anjio uygulamasını başlatan Opr.Dr. Saçkan, süreci adım adım açık kalp ameliyatına kadar götürecek. Ancak Kalp-Damar Cerrahı Saçkan'ın Isparta'daki hedefi kalbi açmadan kapalı yöntemle büyük damarlarda by-pass, çalışan kalpte by-pass ile narkos kullanmadan hastayı uyutmadan şah damarı ameliyatı gerçekleştirmek.

İNME MERKEZİ ÇOK ÖNEMLİ

Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan,yakın zaman içerisinde felç hastalarının tedavisi için İnme Merkezi oluşturmayı hedeflediğini açıkladı. Felç geçiren bazı hastalarda 6-8 saatlık zamanın çok kritik olduğunu belirten Saçkan, "İnme Merkezi kurmak istiyoruz. Fenç gelişiyor, kolu tutuluyor mesela. O an 6, 8 saatlik kritik bir saat var. O da bazı hastalar için geçerli. Denizli'de bu merkezi kurduk. O zaman bir hemşire hanım pıhtı attı, felç oluştu. 6 aylık tedavi uyguladık şu an yürüyor. Yaşlı hastalarda komplikasyon çok daha fazla oluyor. Daha önceden beyin kanaması,kalp kapağı ameliyatı geçirmişse onlarda uygulayamıyoruz. Sağlam bir vücutta uygulayabiliyoruz" dedi.

Şehir Hastanesi'nin açık kalp ameliyatı yapabilecek yeterlilikte olduğunun da altını çizen Opr. Dr. Saçkan, hedefe sağlam adımlarla gitmeyi tercih ettiklerini söyledi. Saçkan, şöyle konuştu:

HER 2 HAFTADA BİR YENİLİK

"Açık kalp ameliyatı yeterliliği diye bir şey yok.Orada yanlış bir anlaşılma var. Bunlar çok özellikle bir ameliyat. Basamak basamak ilerlemek gerekiyor. Anjioyu başlattık. Her şey yavaş yavaş olacak. Çok sağlam temeller üzerinden gitmek gerekiyor. Önce anjiolar. Allah'a şükür başlattık. Önce damar anjioları. Sonra kalp anjioları yapacağız. Sonrakalp-akciğer makinesi ile ilgili çalışmalarımız. Sonra İnme Merkezi. Felçli hastaların tedavisini uygulayacağız. Sonra 20 vakalık kalp cerrahisi ekibi.Anjiolar çalışacak vakalar oluşcak, by-pass kararı çıkacak. Kalp-akciğer makinesi sistemi oluşturacağız, inme merkezi oluşturacağız. Sonra da açık kalpameliyatı yapacağız. Her 2 haftada bir yenilik ile tanışacaksınız.

BİZİM İÇİN ARTIK ANJİO ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİL

By-pass anjiodan çıkacak hastaların durumuna bağlı. By-pass çok komplike bir ameliyat. Sağlam temeller kurmak gerekiyor. İnme merkezimizi yaptıktan sonraki aşamamız artık açık kalp ameliyatıdır. Geldik, altyapıyı oluşturduk anjiomuzu yaptık. Bizim için artık anjio çok önemli bir şey değil. Bir süre sonra açık kalp ameliyatı da bizim için çok önemli bir şey olmayacak. YENİ BİR VİZYON KOYACAĞIZ Zaman içerisinde yeni bir şeyler yapmak gerekiyor. Yenibir vizyon koymamız gerekiyor. Burası Şehir Hastanesi. Burada Türkiye'de ilkleri yapmamız lazım. 'Isparta Şehir Hastanesi'nde yapılıyormuş' dedirtmemiz gerekiyor.

Büyük damarları açmadan kapalı yöntemle ameliyatsız olarak yapmayı hedefliyorum. Aynı gün hastayı koridorda yürütmek amacındayız. Allah nasip ederse yapacağız. Çalışan kalpte by-pass yapacağız. Hiç narkos kullanmadan, uyutmadan şah damarı ameliyatını burada yapacağız. Bu ameliyatıher an yapabiliriz, hazırız. Uyutmadan şah damar ameliyatlarını Denizli'de yaptık. Başka illerden hasta almaya başlayacağız."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

adam

12 Mayıs 2017 Cuma 10:16

16 nisanda **** ağrısıyla acil geldiğimiz şehir hastanesinde yoğun bakımda 3 gün hiçbir müdahalede bulunulmadan bekledik. 3 gün sonra dediler ki ''doktor seminere gidiyor sizi tıp a sevk ediyoruz'' tıpta hastaneye girer girmez anjiyo yaptılar 3 damar tıkalıymış.... daha da bişey demiyorum siz Allahınızdan bulun.. değil kalp ameliyatı siz sünnet edemezsiniz insanları....

vale

12 Mayıs 2017 Cuma 12:51

o kadar da abartma la.

olur bklm

12 Mayıs 2017 Cuma 08:58

şenol hocaya gidin de tıpta ders versin size...

geceleein yargici

11 Mayıs 2017 Perşembe 23:46

Adamsin adam.allah razi olsun domtor senden iyiki geldin memleketimize

Azman

11 Mayıs 2017 Perşembe 21:16

Sayın başhekimim elinizdeki kvc uzmanları ile bu işi yapmak zor dışardan ekip gelmesi lazım Isparta'da adam gibi kvc uzmanı yok

DOST

12 Mayıs 2017 Cuma 12:31

Isparta'da adam gibi kvc uzmanı yok demekle olmuyor o işler gerçekten başarılı cerrahlar var ama sistemi iyi kuramadıktan sonra elindeki imkanları kullanılabilir hale getiremedikten sonra ve zemin hazırlayamadıktan sonra hekim ne yapsın saygılar

Ee yanı??

11 Mayıs 2017 Perşembe 18:01

Zaten işiniz o! Yapın yanı ne var bu da? Reklamcımıdınız doktor mu?

ACİL ÇÖZÜM

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:56

Başhekim bey, uyku apnesi için 6 ay sonraya gün veriliyor. Buna acil bir çözüm bulun lütfen. Bu süre içinde hasta, uykusunda ölecek.

Osman

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:53

Vay be ne kalp cerrahları var. Yıllardır ısparta da doğru dürüst bi kalpçi yoktu. İyili geldin dokturum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR