26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ PROJESİ TANITILDI

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ PROJESİ TANITILDI

Sağlık

Türkiye’nin önemli şirketlerinden biri olan Akfen İnşaat tarafından kamu-özel sektör işbirliği (PPP) modeli ile yatırımı üstlenilen 755 yatak kapasiteli Isparta Şehir Hastanesi’nin proje tanıtım gerçekleştirildi.

Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas ve Akfen İnşaat Genel Müdürü Coşkun Mesut Ruhi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda proje hakkında bilgi verildi

İrfan Erciyas “573 milyon TL yatırım yapacağız”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas, Isparta Şehir Hastanesi’nin yatak kapasitesi, teknolojik imkanları ve sahip olduğu diğer alt yapı özellikleri ile son derece modern bir şehir hastanesi olacağını söyledi. İrfan Erciyas, “Akfen İnşaat olarak, projenin tasarım, finansman,inşaatı, ekipman tedariği de dahil olmak üzere işletmeye hazır duruma getirilmesinden sorumluyuz. İnşaat dönemi boyunca Sağlık Bakanlığı hiçbir bedel ödemeyecek” dedi.

 

Şehir Hastanesi projesinin entegre yapısı ile sadece Isparta’nın değil bölgenin en büyük sağlık merkezi olacağını ifade eden İrfan Erciyas, “Kamu-Özel ortaklığı(PPP) iş modeli ile yapılacak yatırımın tutarı 573 milyon TL olacak.İnşaata başladıktan sonra iki yıl içinde Şehir Hastanesi’ni hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

İşletme süresi 25 yıl olacak

Proje tanıtım toplantısında konuşan ve projenin teknik özellikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Akfen Inşaat Genel Müdürü Coşkun Mesut Ruhi“Şehir Hastanesi’nin 198 bin metrekare alana yapılacağını söyledi. Coşkun Mesut Ruhi,“Genel hastane bölümü 450, kadın doğum ve çocuk hastanesi bölümü ise 305 olmak üzere proje toplamda 755 yatak kapasiteli olacak.Ayrıca proje kapsamında 18 adet ameliyathane ve 204 adet poliklinik yer alacak. 67 bin metrekarelik kapalı otopark alanı 2 bin 262 araç kapasitesine sahip olacak” dedi.

 

Rakamlarla Isparta Şehir Hastanesi

·        Toplam Yata Kapasitesi : 755

o  Genel Hastane : 450

o  Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi : 305

·        Toplam Kapalı İnşaat Alanı : 197.649m2

·        Teşhis Tedavi ve Yataklı Katlar : 129.789m2

·        Kapalı Otopark Alanı : 67.860 m2

·        Toplam Poliklinik Sayısı : 204

·        Toplam Ameliyathane Sayısı : 18

·        Ameliyathane : 16

·        Doğum Ameliyathanesi : 2

·        Toplam Kapalı Otopark Araç Kapasitesi : 2.262

·        İnşaat Süresi : 2 Yıl

·        İşletme Süresi : 25 Yıl

·        Yatırım Bedeli : 573 Milyon TL

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hasan ali

26 Haziran 2016 Pazar 13:45

Bu isparta sehir hastanesi diye bir yerde çalısıyız.bu akfen hicmi yemeklere yatma yerlerine bakmıyor.yemeği hayvanat versen yemez .kokmus tavuk ve patates.koğuşlarda fare cirit atıyor.allah korkusu olan angelina firma olarak baksın dosttan beklentimiz yok çünkü bakmiyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR