06 Mayıs 2024 Pazartesi

ŞEHİR HASTANESİNE SEKTÖRÜN İKİ DEVİ TALİP...

Isparta'da 200 dönüm arazi üzerine inşa edilecek olan 728 yataklı Şehir Hastanesi için iki firma talip oldu. Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından firmaların teklifleri bir ay içerisinde değerlendirdikten sonra nihai teklif aşamasına gelinecek. Hastaneye talip olan dev firmalar sektörde oldukça tecrübeli.

Sağlık

Isparta’da kamu özel ortaklığı modeliyle inşa edilmesi planlanan 728 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’yle ilgili önemli bir aşama daha geçildi. Hastanenin yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işi teklif sürecinde ön yeterlilik alan 9 firma için teklif verme süreci 27Temmuz Cuma günü sona erdi. 

 

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı’na ön yeterlilik alan firmalardan Akfen İnşaat A.Ş. ile Kolin İnşaat A.Ş ve  Assigna Infraestructuras Şirketi iş ortaklığı teklif sundu.  Türkerler İnşaat, ile Yüksel İnş. A.Ş. - Yüksel Holding A.Ş. İş Ortaklığı  teşekkür mektubu gönderdi. 

246 yataklı Kadın Çocuk ve  Doğum Hastanesi de dahil olmak üzere toplam 728 yatak kapasitede  inşa edilecek Isparta Şehir Hastanesi için bundan sonrakisüreçte Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı teklifleri değerlendirecek. Ardından nihai teklif aşamasına gelinerek firmalardan nihai tekliflerini vermeleri istenecek. Nihai tekliflerin alınmasından sonra açık eksiltme yöntemiyle en avantajlı teklifi veren firmanın finansman modeli, proje teklifi vb. konularda detaylı incelemesi yapılacak.  İnceleme aşaması tamamlandıktan sonra da firmayla sözleşme imzalanacak.   

Isparta Şehir Hastanesinde projenin yapımı 2, işletmesi 25 olmak üzere toplam sözleşme süresi 27 yılolarak belirlendi. Yüklenici projenin finansmanı, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın tedarikini ve tesis için gerekli mefruşatı sağlayacak. Yüklenici ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuvar ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dahil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu, sağlık hizmetleriyle uyumlu ve Bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstlenecek. Isparta Sağlık Kampusu içerisinde Sağlık Müdürlüğü idare binası ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Ünitesi de yer alacak.

 

 

HASTANE İNŞAATINDA DENEYİMLİ 

Isparta Şehir Hastanesi’ne talip olan firmalardan Afken İnşaat, Akfen Holding bünyesinde faaliyetini sürdürüyor.  Başlangıçta endüstriyel tesislerin fizibilite ve mühendislik hizmetlerini gerçekleştirmek için kurulan şirket, verdiği hizmetlerin yelpazesini endüstriyel tesislerin imalatı, kuruluşu ve montajı hizmetleri ile genişletti. Şirket bugüne kadar üstyapı, altyapı, çevre koruma ve komple havaalanı inşaatlarının yapımı da dahil bir çok projeyi başarıyla tamamladı. 20 yıldan fazla bir sürede 1.6 milyar ABD Doları tutarında inşaat projesini tamamlayan Afken İnşaat’ın başlıca projeleri, havaalanı terminalleri ve bağlı altyapı inşaatları, doğalgaz boru hatları/dağıtım sistemleri, hastaneler, okullar, endüstriyel santraller, hidroelektrik/termal sektörlerde enerji projeleri, su dağıtım, kanalizasyon sistemleri ve atıksu arıtma hizmetleri olaraksıralanıyor. Şirket daha önce 200 yataklı Fethiye Devlet Hastanesi projesini tamamladı. Aynı şirket Isparta’da Süleyman Demirel Havalimanı’nın 3000 m pist, taksirut ve apron inşasından oluşan altyapı projesini 1996 yılında tamamlamıştı.  

 

 

 

ABD’NİN BÜYÜKELÇİLİK 

BİNASINI ONLAR YAPIYOR

Isparta kredibiliteye sahip. Şirket bugün dünyanın ilk 100 inşaat şirketi arasına girmeyi hedefliyor.  Şirket Çanakkale’de beş yıldızlı otel  ve kongre merkezi projesini tamamladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Belgrad’da büyükelçilik kompleksini bu şirket yapıyor. Şehir Hastanesi’ne Assigna Infraestructuras Şirketi ile ortaklaşa talip olan 34 yıllık köklü birgeçmişe sahip Kolin İnşaat; Çanakkale’den Gümüşhane’ye, Trabzon’dan Şanlıurfa’ya, İzmir’den Artvin’e kadar ülkenin her köşesinde inşaat  projeleri gerçekleştirmiş bir şirket. Libya’dan Azerbaycan ve Sırbistan’a kadar uzanan, geniş bir coğrafyada faaliyetlerini sürdüren Kolin İnşaat; Belgrad, Libya/Tripoli ve Kampala’dabulunan yurtdışı ofisleriyle müşterilerine hizmet veriyor. Şirket; otoyol, karayolu, köprü, viyadük, demiryolu,tünel, liman, baraj, modern sulama sistemleri, arıtma sistemleri, su nakil hatları, taşkın koruma yapıları, endüstri kompleksleri, tamir ve bakım atölyeleri, boru hatları yapımı, toplu konut, otel, hastane, ofis binaları ve askeri tesisler, bina-konut projeleri, enerji, haberleşme ve taşımacılık projelerine kadar uzanan geniş bir yelpazede birçok projeye imza atmış durumda. Büyük banka ve finans kuruluşları ile uzun vadeli ortaklık ve işbirliği anlayışına dayalı ilişkiler geliştirmekte olan Kolin İnşaat, farklı ölçeklerdeki projelerine ulusal ve uluslararası kuruluşlardan en iyi koşullarda finans desteği sağlayabilecek  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR