19 Mart 2024 Salı

FLAŞ HABER DOKTORLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

FLAŞ HABER DOKTORLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Sağlık

Özel hastanelerde çalışan doktorlara başka bir özel hastanedeçalışma izin veren yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre özelhastanede çalışan hekimlerin başka bir özel hastanede çalışmasının önü açıldı.

 

Özel hastenede çalışan hekimler, mesai saatleri dışında başkabir özel hastanede daha çalışabilecek. "Özel Hastaneler YönetmeliğindeDeğişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Yönetmelik değişikliğine göre, özel hastanede çalışanhekimler, mesai saatleri dışında başka özel hastanede nöbet tutabilecek ve yinehastanedeki çalışma saatleri dışında başka özel hastane ve tıp merkezlerindekurumsal sözleşmeyle çalışabilecek.

 

Özel hastaneler, sağlık Bakanlığının izniyle planlamakapsamındaki ünite ve merkezlerini başka özel hastaneye devredebilecek vehastaneler, kendi aralarında veya tıp merkezleri ile karşılıklı kadro değişimiyapabilecek.

 

Hastaneler, mevcut yatak sayıları korunarak birleşebilecek,ayrıca başka sağlık kuruluşları ile birleşerek (tıp/dal merkezleri, poliklinik)kadro sayısını 33'e çıkarmaları halinde yatak sayıları 100'e tamamlanabilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

evet evet evet eşitliğe

23 Mart 2017 Perşembe 14:22

evet evet evet- Herkesin eşit- herkese adalet- herkesin insan en az süriyeliler kadar değerli olduğu bir Türkiye için evet evet evet- okuldan dOlayı bir hemşire atılırken- birinin görevde kalmasına hayır- adalet eşitkil için evet evet... siz söyleyin evet mi diyelim hayırmı?

evet evet evet eşitliğe

23 Mart 2017 Perşembe 13:41

evet evet evet- Herkesin eşit- herkese adalet- herkesin insan en az süriyeliler kadar değerli olduğu bir Türkiye için evet evet evet- okuldan dılayı bir hemşire atılırken- birinin görevde kalmasına hayır- adalet eşitkil için evet evet... siz söyleyin evet mi diyelim hayırmı?

murat mert

23 Mart 2017 Perşembe 00:16

madem serbest piyasa bırakacan özel sektör başka hastanelerde açacak .. aksi durumlar birilerine rant sağlama ve devleti soydurmaktır... rekabet artmalı . ANCAK muayeneler kapatılıyor. özel hastaneler üniversiteler iflasa zorlanıyor.. SGK üniversite hastanelerinde , özel hastanelerde ödemeleri kesiyor. şehir hastanelerinde dosyaya bile bakmadan ödemeleri eksiksiz yapıyor... ... saglık sektörünün hepsi uzun vadede yabancı sermayeye ye peş keş..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR