29 Mart 2024 Cuma

Doktor doktoru masaya yatırdı

Yalvaç Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr Sefa Alperen Öztürk bir süredir idrar yollarında taş bulunan Dahiliye Uzmanı Dr Nihat Özgel’i ameliyatla sağlığına kavuşturdu

Sağlık

Yalvaç Devlet Hastanesi’nde bu kez doktor başka bir doktoruameliyat masasına yatırarak operasyn yaptı. Hastanede 7 aydan bu yana görevyapan ve yaptığı başarılı operasynlarla çok sayıda hastasını sağlığınakavuşturan Üroloji Uzmanı Doktor Sefa Alperen Öztürk’ün bu defa ki hastasıDahiliye Uzmanı Doktor Nihat Özgel oldu.

               Küçük yaştan itibaren bünyesi nedeni ile böbrek taşlarıyla başı dertte olanDoktor Nihat Özgel, yıllardır doğal yollardan düşürdüğü taşı bu kezdüşüremeyince çareyi ameliyat masasına yatmakta buldu. Hastanede başarılıoperasyonlar yapan meslektaşına muayene olan Doktor Özgel, kapalı yöntemleameliyat önerisini kabul ederek masaya yattı.

               Geçtiğimiz hafta ameliyat olan Dahiliye Uzmanı Dr Nihat Özgel 1 gün istirahatinardından da hemen işinin başına döndü. Meslektaşının başarılı bir operasyonlaidrar yolunda bulunan taşı aldığını dile getirerek ‘Taş kırma seanslarınakatılmama rağmen maalesef bu kez taşı düşüremedik. Rahatsızlığım artıncatereddüt etmeden Sefa beye kendimizi emanet ettik ve her zaman olduğu gibibaşarılı bir operasyonla taşı aldı. Ameliyat oldukça başarılı geçince ertesigünde poliklinik hizmetimize devam ettik’ dedi.

               Her Ameliyatı Yapabiliyoruz

               Doktor Nihat Özgel’i kapalı yöntemle ameliyat ederek sağlığına kavuşturanÜroloji Uzmanı Doktor Sefa Alperen Öztürk, ‘Yaptığımız basit bir ameliyatyöntemi. Doktor beyi genel anestezi altında kısa süren bir operasyonla üriterkanalda bulunan taştan kurtardık. Bu tür ameliyatların yanında hastanemizdekapalı prostat ve taş ameliyatları, inmemiş testis, Hidrosel (torbanın sutoplaması) Varikosel gibi operasyonları da yapabiliyoruz. Polikliniğimizdeböbrek ve idrar yolları ultrasonu aynı gün içerisinde yapılabiliyor’ şeklindekonuştu.

               50 YAŞ ÜZERİNDEKİLERE UYARI

               Doktor Öztürk, erkeklerde görülen ve tedavi edilmediği takdirde kansere yolaçan prostat konusunda 50 yaş üzerindeki erkekleri uyararak, ‘Bu yaş veüzerindekilerin yılda en az 1 kez olmak üzere mutlaka prostat muayenesiolmaları gerekiyor. Polikliniğimizde idrar akış testi de yaparak esin tanıkoyabiliyoruz’ açıklamasını yaptı

Haber Foto : Nurettin Arkan çınaraltı 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

xyz

09 Kasım 2014 Pazar 13:57

Başlık çok saçma, doktor hasta olamaz mı? Yine de doktorumuza geçmiş olsun...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR