16 Nisan 2024 Salı

BU HASTANEYE DOKTOR LAZIM!

Yalvaç Devlet Hastanesi’nde görev yapan 6 pratisyen hekimden 4’ü uzmanlık sınavını kazandı 2’si istifa etti. Hekim kalmayınca uzman doktorlar Acilde çalışmaya başladı. Çocuk uzmanları raporlu, kardiyolog gitti Fizik Tedavi Uzmanı bekleniyor

Sağlık

                Yalvaç Devlet Hastanesi 2015 yılında Isparta’nın en iyi hastanesi seçilerek önemli birbaşarıya imza atmıştı. Hastane bu başarının ardından deyim yerinde ise göze geldi. Şu anda doktor sıkıntısı had safhaya ulaştı. Acilde çalışacak doktor kalmayınca uzman hekimler acilde nöbet tutmak zorunda kalıyor. Bin bir çaba ile getirilen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarından biri hamilelik nedeni ile 1 buçuk yıl rapor aldı diğeri de yurt dışında görev yapan eşi nedeni ile rapor alarak hastaneden ayrılınca çocuklar Allah’a emanet. Fizik Tedavi Uzmanı tayin nedeni ile ayrıldı yenisi beklenirken zorunlu hizmetini doldurarak ayrılan Kardiyoloji Uzmanının yerine yeni bir atama ise ne zaman yapılacak henüz bilinmiyor.

                6 PRATİSYEN HEKİMDEN KİMSE KALMADI

                Daha önce 6 pratisyen hekim kadrosu ile çalışan hastane acil servisinde şu anda sadece Isparta’dan geçici görevle görevlendirilen tek hekim görev yapıyor. Busayı yetmeyince hastane yönetimi çaresizlikten uzman doktorlara nöbet yazarak acilde çalıştırmaya başladı. Acilde nöbet tutan doktor ertesi gün izinli olduğu için bu kez poliklinik yapamaz duruma geldi.

                ATAMA YAPILIP YAPILMAYACAĞI BELİRSİZ

               Pratisyen hekimlerin genellikle Aile Hekimliklerini tercih etmesi hastaneleri tercih etmemesi nedeni ile Bakanlık hastanelere atama yapamıyor.Zorunlu hizmet kategorisinden atanan hekimlerde bir süre sonra ya Uzmanlık sınavını kazanarak ya da istifa ederek ayrılınca sıkıntı baş gösteriyor. Bunedenle diğer hastanelerde olduğu gibi Yalvaç Devlet Hastanesi’nde de ne zaman atama yapılacağı net bilinmiyor.

               BAYRAMDA UZMANLAR NÖBET TUTACAK

               Ramazan Bayramına 1 aydan daha az bir zaman kaldığı ve bu sürede pratisyen hekim atamasının mümkün görünmediği o nedenle bayramda uzman hekimlere acilde nöbet yazılacağı bilgisi edinildi. Tek doktorun acilde yoğunluk yaşanmasının beklendiği bayramda işin üstesinden nasıl geleceği iseayrı bir muamma.

               HASTANE DOKTORLUK OLDU

                Yaşanan bu traji komik gelişmeleri değerlendirilen vatandaşlar, ‘derdimize derman aradığımız hastanenin meğerse bizden fazla derdi varmış. Asıl doktor hastaneye lazımmış. Allah yardımcısı olsun’ sözleri ile olaya esprili bir dille yaklaşımda bulundular.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Emrah

29 Ocak 2018 Pazartesi 19:50

Doktor olmayınca yalvacta hep isparta yolunu tutuyoruz nere kadar gitcek boyle isimizden kaliyoz her zaman doktor olmayınca

EHİL YÖNETİCİ OLMAZSA

21 Haziran 2016 Salı 22:16

Ehil yöneticiler seçilmezse.överili çalışan personele ayrım yapılırsa,hakkını arayan personele bezdirme politikası,mobbing uygulanırsa,özlük hakları ve döner sermayelerde eşitsizlik uygulanırsa yani iyi yönetim sergilenmezse yalvaç daha çoook doktorsuz kalacaktır.Yeni başhekime hayırlı olsun dileklerimizi sunar,eskilerin hatalarını,ben yaptım oldu diyen,kamun kural tanımayan uygulamalarını tekrar etmemesini temenni ederiz.yoksa Yalvaç kaybeder.devamlı doktor ararız.şu gitti bu geldi diye.

cahil kesim

21 Haziran 2016 Salı 03:42

Bilip bilmeden bos ve anlamsiz konusan bir grup insan var yalvacta...hicbir doktor keyfi rapor almaz...ne hamileliginde ne de dogumdan sonra...o insanin yasadigi sikintilari zorluklari bilmeden bir uzman hekime bunlari soylemek tam bir hadsizlik...doktorlara laf soyleyeceginize once kendinize bir bakin..dogum sonrasi rapor diye bir sey yok..,dogum sonradi izin o..bu da zaten calisan annemin hakki..mecbur kalmasa almazdi belki de...bu kadar cahil olmayin..

YALVAÇLI

16 Haziran 2016 Perşembe 13:45

YALVAÇIN SAHİP ÇIKANI YOK Kİ. BELEDİYE MUHALEFETTE İKTİDAR İLÇE BAŞKANI FİGÜRAN GİBİ. ADAMIN AİLESİNDEN BAŞKA BİR DERDİ YOK. 2 YIL ÖNCE ÜÇER DÖRDER ALTIŞAR DOKTOR ATANIYORDU. BU ADAM GELELİ YALVAÇIN HİÇ BİR İŞİ GÖRÜLMÜYOR. TÜM BAŞKANLAR HER HAFTA ANKARADA BUNLAR UYUYOR EMEKLİLİKLERİNİN TADINI ÇIKARIYORLAR.

Baki yeşil

16 Haziran 2016 Perşembe 09:15

Evet birkısmı özellikle bayanlara çok hak verdiniz suistimal kapılarını sonuna kadar açtınız. Bu ülkenin en büyük sorunu terörden bile önemli çalışan bayanlar sorunudur hamilelikte sorun, doğumdan sonra sorun çalışma ortamı ve performans da sorun daha çok şey var yazacak acilen kadın anne olarak evine dönmeli bu ülkede gelir adaletsizliğini de körükleyen yine çalışan kadınlar. Kimse kral çıplak diyemiyor bu konuda tambir mahalle baskısı var erkekler de yalaka olmuş,belki yayınlamazsınız bile.

Ali Doğrusöz

16 Haziran 2016 Perşembe 08:36

Yalvaçtaki doktor sayısı fazla bile. Gidin Şarkikaraağaç'a bakın 2 uzman var biri başhekim diğerininde zorunlu görevi bitmek üzere, yakında gider. Köy sağlık ocağı givi pratisyenden başka hekim yok. Yapılan hastane yatırımına mı harcarsın, orada yaşana insanların adam yerine koyulmadığına mı? Güya Isparta vekili Şarkikaraağaçlı......

imdattttz

16 Haziran 2016 Perşembe 01:12

Yalvac kaymakami isparta valisi saglik bakani görevinizi yapin yalvaca acele gerekli doktorlari gönderin.

Avni

15 Haziran 2016 Çarşamba 21:00

Arkadaş toplum sağlığı merkezinde doktor kaynıyor , aile hekimleri yatışda buralardan hekim çekilmeli acil servis hekimlerine gereken kıymet ve özen gösterilmezse bu böyle devam eder. Yakında Isparta devlet hastanesindede uzmanlar nöbet tutacak çanlar devlet hastanesi için çalacak popülist uygulamalardan vazgeçilip biran evvel acil servisleri kaçılacak yer olmaktan çıkarıp çalışılacak yer seviyesine getirmeliyiz yoksa bu sıkıntı sürecek sağlık bakanımızın ALLAH yardımcısı olsun Ispartaya el atsı

DUMRUL

15 Haziran 2016 Çarşamba 14:18

eğer sahip çıkanın olmazsa olacağı budur.

HASAN

15 Haziran 2016 Çarşamba 14:04

MEMURLARIN SIKIŞTIĞI ZAMAN ALDIĞI RAPORLARA DENETİM YAPILMALI AYNEN ŞUNU SÖYLÜYORLAR 90 GÜN RAPOR HAKKIM VAR 30 GÜNDE YILLIK İZNİM VAR DİYORLAR.YAZIN 3 AY (30+30+30) RAPOR ALARAK ÇOCUKLARIYLA TATİL YAPAN BİNLERCE KADIN MEMUR VAR.

ramazan

15 Haziran 2016 Çarşamba 13:49

ısparta devlet hastanesinden görevlendirme yapılsın. aile hekimleri geçici görevle nöbete gitsin, merkezde hekim fazlalılığı var. Sayın Sağlık bakanımız Recep Akdağ geçen hafta hekim dağılımındaki adaletsizlikten bahsetti, ısparta da bu durum ortadadır.

Yatış

15 Haziran 2016 Çarşamba 13:43

Aile hekimleri ve toplum sağlığı hekimlerinin yattığı, Hastane uzman ve pratisyen hekimlerinin canı çıkarcasına çalıştığı sistemde yatanları görmeyip gidenlere vah tüh, doktor durmuyor, kaçıyor dersek çokkk doktorsuz kalırız..

aa

23 Haziran 2016 Perşembe 10:21

yatışşş kafa yok sende

İlgili

15 Haziran 2016 Çarşamba 12:51

İlçe sağlık müdürlüğündeki doktorlar yatsın, uzmanlar nöbet tutsun. Sonrada ilçede uzman durmuyor.İlgililere duyurulur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR