19 Mart 2024 Salı

AMELİYATA AKÜLÜ ARAÇLARLA GİDİYORLAR

AMELİYATA AKÜLÜ ARAÇLARLA GİDİYORLAR

Sağlık

Isparta Şehir Hastanesi’nde çocukların ameliyat korkularını yenebilmek amacıyla güzel bir uygulamaya imza atıldı. Hastanede artık ameliyata gidecek çocuklar, akülü araçlarla götürülüyor ve servis ile ameliyathane arasındaki yolculuk daha keyifli hale getiriliyor. Isparta Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, amaçlarının çocukları mutlu etmek olduğunu söyledi.

Isparta Şehir Hastanesi’nde çocukların ameliyat korkusunu yenmek için çok güzel bir uygulama başlatıldı. Hastaneye alınan 2 akülü araç sayesinde artık çocuklar ameliyathaneye kadar arabalarla gidiyorlar.Ameliyathane kapısında da çocukları, sağlık çalışanları karşılıyor. Bu şekilde çocukların ameliyattan korkmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu kapsamında ilk uygulama dün gerçekleştirildi. Isparta Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ilk uygulamada 6 yaşındaki  Özer Yusuf Gül,sünnet, 6 yaşındaki İdil Çınar ise fıtık operasyonu için ameliyathaneye akülü araçlarla ulaştı.

ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLUNCA BİZ DE MUTLU OLUYORUZ

Konuyla ilgili bilgi veren Başhekim Op. Dr. Gökhan Saçkan,“Isparta Şehir Hastanesinde bugün misafirlerimiz Özer ve İdil. Biz çocuklarımız için, ameliyat korkularını yenmeleri için bir uygulama başlatıyoruz.Çocuklarımız artık sedyelerde değil, akülü araçlarla daha keyifli bir şekilde ameliyatlarına girecekler. Şehir Hastanelerindeki vizyonumuz; hastaların ve ailelerin yüzünü güldürmektir. Bu gayemize de bu şekilde ulaşmış oluyoruz.Kızımız İdil için kırmızı bir arabayı tercih ettik. Özer için de mavi bir aracı tercih ettik. Çocuklarımız çok mutlular. Onlar çok mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz.Isparta Şehir Hastanesinde KBB çocuk cerrahisi gibi servislerimizde ameliyata giden yolculuklar daha keyifli olacak” şeklinde konuştu.

BÜYÜYÜNCE BEN DE DOKTOR OLACAĞIM

 Erkekliğe ilk adımı atacak olması nedeniyle heyecanlı olan Özer Yusuf Gül, sünnete akülü araba ile gitmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Gül, “Arabayı sürmek çok eğlenceli. Kendi odamdan ameliyathaneye kadar araba ile gideceğim. Gittiğim yerde beni güler yüzlü insanlar karşılayacak ve ameliyat olacağım. Bizlere bu imkanı sağladıkları için hastanedeki tüm görevlilere teşekkür ederim. Büyüyünce ben de doktor olacağım. Doktor olduktan sonra, sünnet için gelen çocuklar da benim gibi akülü araba ile ameliyathaneye gitmesini için çalışacağım. Araba ile hastane içinde tur attık. Doktorlar bizlerin eğlenmesi için ellerinden ne geldiyse yaptılar” dedi.

BU GÖRÜNTÜYÜ GÖRDÜKTEN SONRA BÜTÜN FİKİRLERİM DEĞİŞTİ

İdil Çınar ise ameliyata akülü araçla gitmenin eğlenceli olduğunu belirterek, “Ameliyat dendiği zaman korkutucu geldi ama bu görüntüyü gördükten sonra bütün fikirlerim değişti. Hastaneye geldiğim zaman ilk kez böyle bir olayla karşılaştım. Ben de büyüyünce doktor olacağım ve benim gibi hastaneye gelen çocukların benim gibi ameliyat olmasını sağlayacağım. Bizlere bu imkanı sağladıkları için teşekkür ederim.”

Hastanede başlatılan bu uygulamaya tam not veren hasta yakınları, çocukların korkmadan ameliyata girmelerini sağlayan sistemi düşünüp gerçekleştirenlere teşekkür ettiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mağdur Anne

26 Mayıs 2017 Cuma 15:23

Niye yalan haber yapıyorlar sünnet için gittik ne akülü araba var nede oda ortalarda gidiyorsun Çocukları birbirlerini görünce cocuklar psikolojik etkileniyorlar mezbahane gibi rezillik cok üzüldüm nefret ettik hastaneden haberlerle hic bir alakası yok yazıklar olsun

Halk

25 Mayıs 2017 Perşembe 19:55

Sehir efsanesi ispatta guzel kazik yedi evet deyin.eski calisanlar madur edildi.issiz kaldi nerde torpilli varsa oturuyor.haram olsun hakki milletin arastirip haber yapan yok hic.goz boyama hep.

rast

25 Mayıs 2017 Perşembe 11:44

olmayan partinin merkez ilçe başkanı değil,genel başkanı olsan ne yazar.

Şehir hastanesi gerçekleri

25 Mayıs 2017 Perşembe 00:01

Rezillik diz boyu olan bir hastane memnun ayrılan kimse yok sadece gösteri başkada birşey yok. Ne vatandaş mutlu nede çalışan. İdareciler biraz odanızdan çıkında ne eziyetler var görün öyle oturmakla olmuyor

murat

24 Mayıs 2017 Çarşamba 13:58

şuan şehir hastanesinin hali 15 yıl önceki devlet hastanesinin rezil rüsva hali ne sıra tanıyan var ne kural o resimdeki görünen koridor görevlileri tanıdığı kişileri getirip doktorun odasına kendi elleriyle koyuyor ne sıra ne bi kural tanınıyor sen orda gözü açmazsan bekle Allahım bekle.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR