16 Nisan 2024 Salı

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA YENİLİK SUNACAK

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA YENİLİK SUNACAK

Sağlık

Kamu-özel ortaklığı ile inşa edilen Isparta Şehir Hastanesi’nin bu ay içinde açılması öngörülürken, açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor. 755 yataklı hizmet verecek olan Şehir Hastanesi, 5 yıldızlı otel konforunda birçok yenilikleri de sunacak.

Akfen tarafından kamu-özel ortaklığı ile inşa edilen Isparta Şehir Hastanesi için geri sayım başladı. Hastanede son hazırlıklar yapılırken,açılışın 13 Şubat’ta yapılması öngörülüyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor. Ancak bu konuda henüz net bir açıklama yapılmadı. 755 yataklı olacak Şehir Hastanesi, İlimizde devlet hastaneleri içerisinde ilkleri de barındıracak. Şehir Hastanesi, deprem konusunda da oldukça güvenli bir sistemle inşa edildi. Hastanenin maksimum 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olacağı belirtiliyor. Personel hafta sonunda tammesai yaparak, hastanenin eksikliklerini tamamlamaya çalıştı. Taşeron firmanın istihdam edeceği personelin eğitimleri de hastanede devam ediyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hüseyin Yavuz ve ekibi gece gündüz hastanenin Isparta halkına en iyi şekilde hizmete başlaması için yoğun çabasarf ediyor.

Şehir Hastanesi’nde devam eden ve tamamlanan hizmetlerle ilgili derlediğimiz bilgiler şöyle;

KAN ALMADA YENİ SİSTEM

Isparta Şehir Hastanesi'nde kan alma ünitesinde teknolojik yöntemlerle damar bulma sıkıntısı sona eriyor. Çocuk ve Erişkin kan alma ünitelerinde bulunan damar bulma cihazları ile damarlar önce cihaz üzerinde tespit edilecek ve tespit edilen damara turnikeleme yöntemiyle girilerek gerekli miktarda kanın alınması daha kolay hale getirilecek. Özellikle kronik rahatsızlıkları nedeniyle damarları zor bulunan hastalar ile çocuklarda hasta konforu açısından  maksimum fayda sağlanacağı düşünülen cihazın kan almada damarı bulunamadığı için uğraşılan hastalardan kaynaklanacak bekleme oranını en az seviyeye düşüreceği tahmin ediliyor.

9 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMDE AMELİYATLAR ETKİLENMEYECEK

Isparta’nın en büyük Kamu-Özel ortaklığı yatırımı olan Isparta Şehir Hastanesi 8 şiddetinde depreme dayanıklı deprem simülatörü ile depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Bilindiği üzere  Isparta: Büyük kısmı 1. ve 2., geri kalan kısmı 3. derece deprem bölgesi olarak tanımlanmıştır. Isparta Şehir Hastanesi inşaatında bu detay dikkate alınarak deprem simülatörü ile beklenen depremlerinen az hasarla simüle edilmesi planlanmıştır. Buna göre hastanenin en üstkatında devam eden bir ameliyat esnasında oluşacak maksimum 9 şiddetinde bir depremde binanın sarsılmasının devam eden ameliyatın seyrini değiştirmeyecek kadar hafif olacağı ve ameliyata ara verilmeden devam edilebileceği belirtilmektedir.

TEK KİŞİLİK YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ, 21 ADET AMELİYATHANE VE26 YATAKLI DİYALİZ ÜNİTESİ

Isparta Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım yatak ve cihaz kurulumları tamamlandı. Tek kişilik odalarda hastalara hizmet vermeye hazırlanan yoğun bakımlarımızda hastane enfeksiyon oranının  sıfır olacağı hasta bakımının da en üstseviyede hizmetle gerçekleşeceği belirtildi. Ayrıca hastanenin ameliyathanesi tüm cerrahi branşlara hizmet vermek üzere tam donanımlı 21 adet ameliyathanesi ile ilk ameliyatını yapmaya hazır hale getirildi. Isparta Şehir Hastanesi Diyaliz ünitesi kurulumu da tamamlandı. Tam konforlu yatak veünite sistemiyle 26 yatakla hizmet verecek diyaliz ünitesi sistem kontrolleri tamamlanarak hasta kabulüne hazır hale getirildi.

İLKLERDEN BİRİ DE ANJİYO ÜNİTESİ                

Isparta’da kamu hastaneleri düzeyinde verilmeyen birçok hizmet de Şehir Hastanesi’nde olacak. Bunlardan birisi de anjiyo ünitesi. Şehir Hastanesi’nde hazır hale getirilen anjiyo ünitesi Isparta'da bu konuda mağduriyet yaşayan hastalara şifa olması hedefleniyor. Anjio Ünitesi teknik donanımı, salon kurulumu ve Anjiografi sonrası hastaların takibinin yapılacağı yoğun bakım ünitesiyle Isparta halkına hizmet vermeye hazır hale getirildi.

BEKLEME SALONLARI HAZIR

Isparta Şehir Hastanesi Poliklinik sıra alma ve bekleme salonlarının temizlikleri bitirilerek, mobilya ve cihaz yerleşimi de tamamlanarak haliyle hasta kabulüne hazır hale getirildi.

PERSONEL EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Isparta Şehir Hastanesinde hizmet verecek olan Laboratuar biriminde taşeron firma üzerinden çalışacak olan personellerin eğitimler devam ediyor. Verilen eğitimlerde cihazların tanıtımları, yapılacak tetkiklerin cihazlar üzerinde anlatımlarının yanı sıra örnek tetkiklerle personeller tam donanımlı hale getiriliyor.

LÜKS LOKANTA TADINDA

Isparta Şehir Hastanesi personel yemekhanesi 4 adet yemekhane salonu,  672 oturum kapasitesi ile 1150 personele hizmet verecek. Yemekhane de şuanda hazır hale getirildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ak sevdalı

12 Şubat 2017 Pazar 21:19

Hala net tarih yok açılış için bekliyoruz

Magdur

08 Şubat 2017 Çarşamba 03:45

Devlet hastanesinin personelini 2 ay içinde temizlenecekmis kulaklarda dolaşan fisildi ve bu gerçek deniliyor bizim 15 senelik emeklemeklerimiz nereye gidiyor ve son olarak yemekhane personelin tazminatı ödenmiyor soruyorum bizden yemek satın alınıyor da biz kime hizmet ettik 15 yıl yetkililere soruyorum diğer birimler tazminatlarını alırken mutfak neden alamıyor adalet bumu sayın yetkili

Vatandas

07 Şubat 2017 Salı 17:25

Yatak.kapasitesi cok.düşük genel cerrahi 20. Beyin cerrahi 20. Ortopedi 40. Dahiliye 60 hasta olursanız boş yatak bulmak cok ama cok zor ameliya olma istesen aylarca bos yatak bekleceksiniz.

Vatandas

07 Şubat 2017 Salı 17:23

Hastanenin.yatak.kapasitesi cok az beyinn cerrahi doktorlarina toplam 20 yatak vermisler dahiliye 60 genel cerrahi 20. Ortopedi 40 yatak yani hasta olsaniz yatak bulunamayacak ameilyat olmak istense bos yatak bulunmayacak.

Vatandasss

07 Şubat 2017 Salı 08:59

Herşey ücretli olacak:))) 5yildiz otel konforunda ha hahah

Sağlıkta ıhraclar neye gore aynı okula çocuğu gide

07 Şubat 2017 Salı 08:37

Yorumlar yayınlanmıyo hayırdır:) heceliyorum a da let. Nokta

Ercan Özyürek

06 Şubat 2017 Pazartesi 21:55

Yaptıranların yapanların ellerine yüreklerine sağlık. Allah Devletimize Milletimize zeval vermesin. Devletimiz büyük. Ülkemiz her alanda daha da güçleniyor. Nereden nereye geldik. Yaşayan bilir.

VAtan daş

06 Şubat 2017 Pazartesi 20:45

Dert kardeş ÜCRETSİZ

YALNIZ KURT.

06 Şubat 2017 Pazartesi 19:49

RABBİM AKFEN HOLDİNĞE 1,İNE BİN VERSİN, ÇOK ŞAHANE BİR ESER KAZANDIRDI ISPARTAMIZA ALLLAHIM BÖYLE KUDERTLİ FİRMALARI TÜRK MİLLETİNE BAĞIŞLASIN......

:))

07 Şubat 2017 Salı 10:17

Şahıs değil türk milleti adına dua yapsaydın keşke..Çok komikbir dua :D:D:D:D

madur engelli

06 Şubat 2017 Pazartesi 19:43

memleketimize yapılan bu hizmet için öncelikle vevile olanlardan allh razı olsun bu hastaneye personel alındı ama engelli alınmadı 600 personel alındı fakat bunun %3 oranında engelli alımı olması gerekli oda 600 kişi=18 yapar engelli alımı olmayacak mı kocaman şehir hastanesine yetkililer inş alım için bi yaptırım yapmasını beklıyorum saygılarımla

Dert

06 Şubat 2017 Pazartesi 18:23

Otoparklar ücretli diyorlar bir bilginiz var mı?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR