29 Mart 2024 Cuma

ŞANSIN AÇIK OLSUN ISPARTAM HARCA HARCA BİTMEZ

ŞANSIN AÇIK OLSUN ISPARTAM HARCA HARCA BİTMEZ

Magazin

Bu yılki milli piyango çekilişi yaklaşırken bilet alan herkesin aklına, bu para ile neler satın alınabileceği geliyor. Biz de bunu sizin için araştırdık.

Yılbaşı yaklaşıyor. Milli Piyango büyük ikramiye çekilişi heyecanı ise gittikçe artıyor. Bilet alanlar acaba bir bilet daha mı alsak,diye düşünüyor. Bilet alma yanlarsa bir an önce bilet almak için bayilere koşuyor. Kimi firmalar satışlarını arttırmak için promosyon amaçlı Milli Piyango bileti dağıtıyor. Bazı insanlar şansını arttırmak için sadece bir değil 3-4 tane bilet alıyor. Bazıları ise tüm aile üyelerine bilet alıp hediye ediyor.

 

60 milyonluk ikramiyeyi duyan herkes, kafasından neler alabileceğini hesaplıyor. Gerçekten büyük bir meblağ. Büyük ikramiyeyi 1tl’lik bozuk paralar yapıp tartarsak yaklaşık 500 ton yapıyor. Yani ikramiye hemen hemen 450 otomobil ağırlığında. İkramiye 5 tl’lik paralar haline getirilip ucuca eklenirse Edirne’den Kars’a gidilecek kadar bir mesafeye sahip oluyor.

 

Milli piyango'dan çıkan para ile yapabileceğiniz şeyler okadar çok ki… 60 milyon ile;

 

- Yaklaşık 68 bin tane Cumhuriyet, 134 bin tane yarım ve 266 bin tane çeyrek altın alınabilir.

 

- Bugatti Veyron marka arabalardan 7 adet alabilirsiniz. Bu arabalar dünyanın en pahalı arabalarıdır.

 

- Bu ikramiye ile 1 milyonluk 60 adet lüks yat sizin olabilir.

 

- Çok lüks ve prestijli 200 adet saate sahip olabilirsiniz.

 

- Ben yatırım yapacağım derseniz bu para ile binaların durumuna göre normal binalardan 300, lüks binalardan 171 tane alabilirsiniz. Yada 100 adet villanız olabilir. Tüm bu binaların aylık ortalama kiraları da size450 bin Türk Lirası kazandırabilir.

 

Bu örnekleri ve hesapları daha da çoğaltmamız mümkün ama tabi ki ikramiye çıkınca her şey bu kadar aklı selim düşünülür mü orasını bilemeyiz. Çünkü ikramiye çıkıp ta hayatı mahvolan yüzlerce örnek var.

 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hanif

22 Aralık 2016 Perşembe 23:19

Zaten insanlar haram yiye yiye domuz gibi oldular

fakir

22 Aralık 2016 Perşembe 20:48

büyük ikramiyeyi kazananları araştırın.sonuç hüsran.

Vatandaş

22 Aralık 2016 Perşembe 14:48

RABBİM helalinden rızık kazanmayı nasip etsin cümlesine inşallah piyango dan çıkmış parayla hiç fabrika açanı gördünüz mü yada iş adamı olanı hay dan gelen hu ya gidermiş

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR