29 Mart 2024 Cuma

MADDE BAĞIMLISI GİBİLER

SİVRİSİNEK

Magazin

Demokrat Gazetesi’nin ve temsilcisi olduğum DHA'nın haberlerini kopyala yapıştır yöntemiyle alıp internet sitelerinde izinsiz kullanan arkadaşları defalarca uyarmıştım.

 

Baktım ki; son günlerde aynı konudan muzdarip birçok meslektaşım uyarı üstüne uyarı yapmaya başladı. Geçte olsa uyanıp benim başlattığım mücadeleye ortak oldular. En azından bir koyun sürüsünden çalınan koyunlarına bir koyun sürüsü gibi bakmıyorlar artık.

 

Maaleef Isparta'da sayısız internet sitesi türedi. Ne acıdır ki kent bu işi yapanların emeğini kopyala yapıştır yöntemiyle gasp eden haber hırsızlarıyla doldu. Tabi sadece internet siteleri değil bazı gazeteler de olaya dahil oldu.

Sizler uzun zamandır bizim yaptığımız haberleri bizim olmayan haber sitelerinde okuyorsunuz. Çünkü adamlar gözünüzün içine baka baka çalıyorlar.

Kesinlikle bağışılık yaptı. Çalmazlarsa rahat edemiyorlar. Saygısızca çalıyor,çaldıklarıyla da kalmıyor altına imzanızı bile atmıyorlar.

Bu işte o kadar profesyonelleştiler ki anlatamam.

 

Bunların madde bağımlılarından farkı yok. Artık haberi bıraktılar reklamı bile kopyalıyorlar. Fotokopi çektirip gazetesinde kullananı dahi var.

Ve işin en kötü tarafı adamlar çaldıkları haberden ötürü bırakın özür dilemeyi 'Eee haberinizi kullandık ya' mantığıyla hareket edip teşekkür etmemizi bile bekliyorlar.

 

Bunlara 'Noel Baba' çıkışıyla Türkiye gündemine oturan Keşan Müftüsü gibi mizah dolu bir adam lazım dedik. Uyarıdan, ondan bundan anlamıyorlar mizahla çözelim bu işi dedik. Sivrisinek olarak görevi üstlendim. Ama yine olmadı.

Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az...

 

NOT : Bu yazı bu işi layıkıyla yapan gazete ve siteleri kapsamaz

 

Bu arada Keşan Müftüsü olayını bilmeyenler olabilir. Hemen hatırlatayım. Bir zamanlar Keşan Müftüsü 'Noel baba dürüst olsa kapıdan girerdi' deyip dünyaya manşet olmuştu.

Diyanette müftü hakkında inceleme başlatmıştı. Bence mizaha darbe vuran bir girişimdi bu. İnceleme falan başlatılmasa o müftü kısa zaman sonra 'Süpermen adam olsa tayt giymezdi’ diyerek mizah dünyamıza renk katacaktı…

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

garip

08 Nisan 2014 Salı 14:17

küçüçük ilde neyin haberini paylaşamıyorsunuz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR