29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA GELİNLERİ BURADA BULUŞUYOR

ISPARTA GELİNLERİ BURADA BULUŞUYOR

Magazin

Afyonkarahisar'dan Isparta'ya gelin gelen Tuğba Demirdağ, kendisi gibi başka illerden gelen ancak yaşamını sürdürdüğü şehrin çevresini alışmakta zorluk yaşayan gelinleri bir araya getirmek için facebook üzerinden Isparta Gelinleri adlı grubu oluşturdu. Grup, kısa zamanda 9 bini aşkın üyeye ulaştı. Isparta gelinleri,  sosyal medya üzerinden organize olup her hafta bir etkinlik düzenliyor. İhtiyaç sahibi kimselere yardım ediyor

Isparta'ya gelin gelerek bilmediği bir şehrin çevresine alışmakta zorluk çeken Tuğba Demirdağ, kendisi gibi başka illerden evlenerek gelin gelenler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla sosyal medya üzerinden Isparta Gelinleri adlı grubu kurdu. Üç ay içinde grubun üye sayısı 9 bini aştı. Grup üyeleri her hafta bir etkinlik düzenleyerek bir araya geliyor. Günümüzde arkadaşlık, komşuluk gibi değerlerin  önemini yitirerek,teknolojinin de gelişmesiyle insanların yalnızlaştığına dikkat çeken Demirdağ," Isparta'ya gelin geldiğimde, yeni bir çevreye alışmakta çok zorluk çektim. Bu yüzden, benim gibi başka illerden Isparta'ya gelin gelenlerin yeni bir çevreye adapte olmasının zor olacağını bildiğimden, gelinleri kaynaştırmak, onlar arasında dayanışma ve yardımlaşma bilincini artırmak amacıyla bu grubu kurmaya karar verdim" dedi

HAR HAFTA BİR ETKİNLİK

Isparta Gelinleri grubu üzerinden organize olarak her hafta bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Demirdağ, "Pikniğe gidiyoruz. Çay partileri düzenliyoruz. Farklı ortamlarda toplanarak keyifli vakit geçiriyoruz. Birbirimizle sohbet etme imkanına sahip oluyoruz.  Unuttuğumuz o değerleri bu sayede yeniden kazanmaya başladık. Grup üyeleri arasında çalışan bayanlarımız da var. Ev hanımları da var" diye konuştu. 

MUHTAÇ AİLELERE YARDIM

Sosyal sorumluluk dahilinde grup üyelerine yardıma muhtaç ailelerin olduğunu duyurarak, o ailelere yardım ettiklerini kaydeden Demirdağ,"Yine desteklediğimiz, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz var. Kapımız herkese açık. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Etkinliklerimize çevre illerden merak edip katılanlar da oluyor. Çok güzel mesajlar alıyoruz. Bu da beni çok mutlu ediyor" görüşünü iletti.

HEDEF ISPARTA'DAKİ TÜM KADINLARA ULAŞMAK

Grup üyelerinin günlük sorunlarının çözümü noktasında sosyal medya üzerinden fikir alışverişinde bulunduklarını da aktaran Demirdağ, "Hedefimiz  grubumuzu büyüterek Isparta'da tüm bayanlara ulaşmak ve onları bu faaliyetlere teşvik etmek. Dışarı çıkmaya fırsat bulamayan, eve kapanmış  hanımlarımız bu gruba üye olarak yeni  kişileri tanıma, yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı bulabiliyor" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ENİŞTEEE

10 Ekim 2016 Pazartesi 15:49

Damatlarımız da kıymetlidir. Onlarda örgütlenip taşın altına ellerini koysunlar. Biliriz damatlarımız da yardımseverdir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR