19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA GÖREV YAPAN HAKİM BETÜL UĞUR DÜNYA EVİNE GİRDİ

ISPARTA'DA GÖREV YAPAN HAKİM BETÜL UĞUR DÜNYA EVİNE GİRDİ

Magazin

ISPARTA'DA Hakim olan Betül Uğur, Halil Ayhancı ile hayatını birleştirdi.

ÜNİVERSİTE eğitimleri sırasında tanışarak birbirlerine aşık olan, Çanakkaleli hakim Betül Uğur ve Çallı hakim adayı Halil Ayhancı,Denizli'nin Çal İlçesi'nde düzenlenen köy düğünüyle hayatlarını birleştirdi.Genç çift, en mutlu günlerinde düğün arabası olarak faytona bindi.

Çallı Halil Ayhancı ile Çanakkaleli Betül Uğur, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 4 yıl aynı sınıfta öğrenim gören gençler arasında aşk başladı. Çift, 2014 yılında eğitimlerini tamamladı. İzmir'de yüksek lisans yapan Halil Ayhancı, 2016'da Çal'da avukatlık bürosuaçarak mesleğe ilk adımını attı. Çanakkaleli Betül Uğur ise, 7 ay önce Isparta'da hakimlik görevine başladı. Çift evlenmeye karar verdi, ancak hakim ile avukatın yasa gereği aynı kentte görev yapamaması nedeniyle, Halil Ayhancıfedakarlık yaparak avukatlık mesleğini bıraktı. Evlenmek istediği Betül Uğur ile birlikte olabilmek için hakimlik sınavına giren Ayhancı sınavı kazandı.Hakim ile hakim adayı Çal'ın Selcen Mahallesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen köy düğünüyle evlendi. Çal ilçesinin geleneklerine göre yapılan düğünde erkek tarafı olan ellerinde bayrak taşıyan atlılar, davul ve zurnalar eşliğinde gelin almaya gitti. Gelin ile damat, gelin arabası olarak faytonu kullandı. 

Faytonun ön kısmında atlılar, arkasında ise davul zurna ekibi yer aldı. Çift, Selcen Mahallesi'nde iki gün süren köy düğünü ile dünya evinegirdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Źzzzz

18 Temmuz 2017 Salı 19:00

Hakimin eşi avukat ise aynı şehirde görev yapabilir.sadece hakim olan eşinin görev yaptığı mahkeme de dava alamaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR