25 Nisan 2024 Perşembe

ANNE VE BABASININ NİKAHINI GÖRDÜ

ANNE VE BABASININ NİKAHINI GÖRDÜ

Magazin

Yozgatlı Ferhat Demir ile Siirt’li Dilan Altan üç yıl önce imam nikahıyla evlendi. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikah yapamayan çiftin resmi nikahı Gülcü Mahallesi Muhtarı ve Gülcü Sağlık Ocağı Doktorlarının çabasıyla 2 yaşındaki çocukları Muhammet’in yanında kıyıldı.

Gülcü Mahallesinde dün ilginç bir olay yaşandı. Mahalle Muhtarı Muhtarı Ruhullah Dereli, mahallelerinde ikamet eden ancak resmi nikahı olmayan çiftin resmi nikahını yaptırdı.

SAĞLIK OCAĞINDA NİKAH TÖRENİ

25 yaşındaki Ferhat Demir ile imam nikahlı eşi Dilan Altan’ın ‘Resmi Nikah’ töreni dün Gülcü Mahallesi Sağlık Ocağında gerçekleştirildi. Saat 15.00’de Gülcü Sağlık Ocağı’nın Doktor Odasında yapılan törene Gülcü Mahallesi Muhtarı Ruhullah Dereli, Sağlık Ocağı Doktor ve personeli ile mahalle sakinleri katıldı. Isparta Belediyesi Evlendirme Memuru Özlem Konuk tarafından kıyılan nikahın şahitliklerini ise Sağlık Ocağı Doktoru Süha Başar Uskun ile Mahallede Eczacılık yapan Fatma Kınaytürk yaptılar.

DERELİ; “GENÇ ÇİFTİMİZİ RESMİ OLARAK

EVLENDİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Mahalle Muhtarı Ruhullah Dereli, genç çiftlerin resmini kahını yaptırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi;

“Bu gençler mahallemizde ikamet etmektedir. Ancak, 3 yıldır evli olmalarına rağmen resmi olarak evli değillerdi. Yani, resmi nikah yapmamışlardı. Ben bu durumun kendileri için sorun yaratacağını söyledim. Kaldıki, 2 yaşında çocukları da var. Ancak, çiftimiz maddi durumları iyi olmamasından dolayı konuya soğuk bakıyorlardı. Sonunda, çiftimizi resmi nikah kıymaya ikna ettik ve bugün itibariyle kendilerini resmen evlendirmiş oluyoruz.Kendilerinin maddi durumu iyi olmadığı için nikah işlemlerinin tüm giderlerini biz üstlendik” dedi.

DR. USKUN; “RESMİ NİKAH

 KIYDIRMAYI KABUL ETTİLER”

Gülcü Sağlık Ocağı Doktorlarından Süha Başar Uskun da, konuile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ben bu genç arkadaşların aile hekimiyim.Gerek kendileri gerekse çocuklarının sağlık sorunu için ocağımıza geldiklerinderesmi olarak evli olmadıkları için bir takım sorunlar yaşanıyordu. Ben durumu kendilerine anlattım ve kendileri de resmi nikah kıydırmaya razı oldular. Bunun üzerine bugün bizim de katkılarımızla onların resmi nikahlarını kıyıyoruz.Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

DEMİR; “MERSİN’DE TANIŞTIK

 VE ISPARTA’YA GELDİK”

Gerçekleştirilen Nikah Töreni’nin ardından bir açıklama yapan Ferhat Demir (Damat), bu zamana kadar maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikah kıydıramadıklarını belirterek; “Ben 25, eşim 20 yaşında. Ben Yozgatlıyım ve eşim de Siirtli. Biz Mersin’de tanıştık ve oralarda iş imkanıbulamadığım için Isparta’ya geldik. Şuanda burada hurdacılık yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum.

“ÇOK MUTLUYUZ, EMEĞİ

 GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Bizim maddi durumumuz iyi değil. Onun için bu zamana kadar resmi nikah kıydıramadık. 3 yıl önce eşimle imam nikahı ile evlendik ve 2 yaşında Muhammet Yoldaş adında bir oğlumuz var. Sağolsunlar Mahalle Muhtarı ve Sağlık Ocağındaki Doktor ağabeylerimizin desteği ile bugün resmi nikahımızı yaptık. Maddi durumumuz iyi olmadığı için düğün yapmayı düşünmüyoruz. Resmi nikahımızı kıydırdığımız için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

ÇİKOLATA DAĞITILDI, PASTA KESİLDİ

Nikah töreninin ardından ise, düğünlerdeki gelenek yerine getirildi ve törene katılanlara Nikah Çikolatası dağıtılarak, Yaş Pasta çift tarafından kesilerek ikramda bulunuldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR