20 Nisan 2024 Cumartesi

“YURDA KARŞI DEĞİLİZ”

Isparta’nın yurt ihtiyacını ortaya koyan rakamlar ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın açıklamalarının ardından konuyla ilgili bir açıklamada özel sektörden geldi. Açıklamanın sahibi özel yurt işletmeciliği yapan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Arif Ünal. Devlet imkanıyla yapılacak olan yurda karşı olmadıklarını belirten ITSO Meclis Üyesi Ünal, “Bu asgari ücretle geçinin bir ailenin çocuğunu okutması için gerekli bir adım” diye konuştu.

Isparta

ÇünürMahallesine yapılacak 5 bin kişilik üniversite öğrencilerine yönelik yurtlaönemli bir destek geldi.Açıklamaların sahibiIsparta Ticaret ve Sanayi Odası’nınapart ve yurt işletmecilerinin yer aldığı 16’ncı Meslek Komitesinin Üyesi olan,özel yurt işletmecisi Arif Ünal.

Isparta’daki apart sayısının yeterli olduğuna dikkat çeken ITSO Meclis Üyesi Arif Ünal, devlet marifetiyle yapılacak olan hiçbir yurda da karşı olmadıklarının altını çizdi.

Asgari ücretin yeterli olmadığı günümüzde her ailenin çocuğunun özel apart veya yurtlarda barınamayacağını dile getiren ITSO Meclis Üyesi olan Ünal, “Asgari ücret günümüzde yeterli değil. Günümüz Türkiye’sinde asgari ücretle geçinmek oldukça zor. Bu nedenle Maddi durumu yeterli olmayan ailelerin çocukları için devlet yurtları kesinlikle gerekli. Buna kesinlikle karşı değiliz. Ama yurtların kalitesinin de artırılmasını istiyoruz. Bu noktada devletimiz gerekeni yapacaktır.

Isparta’da apart sayısı yeterlidir. Öğrenciler zaten tercihlerini yapıyorlar. Bu noktada onları zorlayamıyoruz. Ama belirttiğimiz gibi maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz devletin yaptığı yurtları tercih ediyor. Bunların da olması gerekiyor. Biz devlet marifetiyle yapılacak yurda karşı değiliz”diye konuştu.

Bu açıklamalar doğrultusunda İl Özel İdaresi’nin yapacağı 5 bin kişilik öğrenci yurdu kentin en önemli sorunları arasında yer alan “barınma ihtiyacının”çözümünde önemli bir yer teşkil edecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

metin

01 Ağustos 2015 Cumartesi 19:06

asgari ücret 1000 tl 1+1 apartlar 700 den başlıyor 1500 tl ye kadar gidiyor kişi başı ise 350 den başlıyor 600tl ye varıyor bu sadece barınma elektrik,su,yeme içme otobüs bileti ve harçlık hariç.ısparta aşırı pahalı 15000 kişilik devlet yurdu olmalı.

cemal

31 Temmuz 2015 Cuma 13:46

sdu en buyuk proplemını en arkaya atıyorlar yav o kadar talep varkısdu ama barınma proplem acılen yapında halkta rahatlasın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR