25 Nisan 2024 Perşembe

“EKONOMİMİZ EN ÜST DÜZEYE TAŞIMAK AMACINDAYIZ”

ISPARTA Valisi Vahdettin Özkan, yürütülen yatırımlara ilişkin genel bir değerlendirmede bulundu. İlk 6 ayda proje bedelleri Toplamı 2 Milyar 158 Milyon 410 Bin 550 Tl olan 464 adet proje üzerinde çalışma yürütüldüğünü belirten Vali Özkan, ekonomimizi en üst seviyeye taşımak istiyoruz dedi.

Isparta

Isparta İl Koordinasyon Kurulu bu yılın 3. toplantısını dün gerçekleştirdi. Valilik toplantı salonunda saat 14.00’de başlayan ve Vali Vahdettin Özkan’ın başkanlık ettiği toplantıya Yatırımcı Kuruluşların Bölge veİl Müdürleri ile Kaymakamlar ve Belediye Başkanları katıldı.

VALİ ÖZKAN; “VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASI ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ OLACAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vahdettin Özkan,ilimizde yürütülen yatırımlara ilişkin genel bir değerlendirmede bulundu ve şunları söyledi: “İlimiz yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek,sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, 2016 Yılı Yatırım Tekliflerinin de gözden geçirilip uyumlaştırılarak bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonu sağlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Yapacağımız bu toplantınınilimiz, ülkemiz ve vatandaşlarımız için yararlı olmasını diliyor, hepinizi eniçten dileklerimle selamlıyorum. İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında; kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin yükseltilmesi, kamu yatırım ödeneklerinin kullanımında etkinliğin ve verimliliğin artırılması öncelikli hedefimiz olacaktır.

PROJELERİN BEDELİ 2,1 MİLYAR TL

İl Koordinasyon Kurulunun değerli üyeleri; Kamu Kurum veKuruluşlarımızın hazırladıkları Yatırım İzleme Raporlarına göre 1 Ocak 2015 -30 Haziran 2015 tarihi itibariyle, altı aylık dönemde yapılan çalışmalarıngenel bir değerlendirmesi şöyledir; 2015 Yılı Altı aylık Genel Değerlendirme:Yatırımcı kamu kuruluşlarımız 2015 yılı Haziran ayı sonuna kadar proje bedelleritoplamı 2 milyar 158 milyon 410 bin 550 TL olan 464 adet proje üzerindeçalışmalarını yürütmüşlerdir. Bu projeler için 273 milyon 632 bin 610 TL ödenek ayrılmış olup, bu ödeneğin 102 milyon 704 bin 660 TL'si harcanarak % 38 parasal gerçekleşme sağlanmıştır.

BELEDİYELERDE % 23 PARASAL

GERÇEKLEŞME

Belediyelerimiz 2015 yılı Haziran ayı sonuna kadar toplamproje bedelleri 241 milyon 643 bin 650 TL olan 323 adet proje üzerindeçalışmalarını sürdürmektedirler. Belediyelerimiz bu projeler için toplam 82 milyon412 bin 500 TL ödenek ayırmış, bu ödeneğin de 18mlyon 553 bin 860 TL'siniharcayarak % 23 parasal gerçekleşme sağlamışlardır.

“EKONOMİMİZ EN ÜST DÜZEYE TAŞIMAK AMACINDAYIZ”

İlimiz de toplam 787 proje üzerinde çalışılmıştır. Bu projeler için 356 milyon 045 bin 110 TL ödenek ayrılmış ve bu ödeneğin 121 milyon 258 bin 520 TL'si harcanarak % 34 parasal gerçekleşme sağlanmıştır.İlimizin ekonomisini en üst düzeye taşımak, istihdamı geliştirmek,vatandaşlarımızın gelirlerini artırarak çağdaş bir yaşam seviyesini yakalamak hedefine yönelik olarak yapılan çalışmalarda azami gayret sarf edilerek,yatırımların ve diğer hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi için her türlü tedbir alınacaktır.

“TASARRUF TEDBİRLERİNE RİAYET

MAKSİMUM SEVİYEDE OLMALI”

Altı aylık dönemde yapmış olduğunuz tüm çalışmalarda Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyor,bundan sonra yapılacak çalışmalarda aynı gayretle çalışacağımıza kurumlar arası işbirliğinin sağlanacağı, tasarruf tedbirlerine riayet edileceği ve vatandaşlarımıza hizmet etme anlayışı içinde daha çok gayret göstereceğinize inanıyorum. Kuruluşlarımızın 2015 yılında yapılan çalışmalar ve 2016 Yılı Yatırım Teklifleri hakkında kurula bilgi sunmak, yatırımların ve hizmetlerin yürütülmesi sırasında karşılaşılan sorunların çözümü ve koordinasyonun sağlanması için sözü siz değerli üyelere bırakıyorum” dedi.

Vali Vahdettin Özkan’ın konuşmasının ardından ise yatırımcı kuruluşların temsilcileri sıra ile söz alarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR