20 Nisan 2024 Cumartesi

‘İNSANLIK ÖLMEMİŞ’ DEDİRTTİ

Isparta’da bir düğüne katılan ve dışarıda oturduğu esnada cüzdanını düşüren vatandaşın cüzdanı lise mezunu ve üniversite sınavına hazırlanan işsiz bir genç tarafından bulundu. İçerisinde 2 bin 300 lira para olan cüzdanın sahibini düğün salonunda arayan genç sonuç alamayınca, cüzdanı Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek’e teslim etti. Sonuçta içerisi para dolu cüzdan, sahibine teslim edilirken, cüzdanı bulan gencin bu davranışı ‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtti.

Isparta

Olay Isparta’nın Halife Sultan Mahallesi’nde meydana geldi.Emekli memur Erol Eryılmaz (63) bir düğüne katılmak için mahallenin Sosyal Tesislerine gitti. Bir süre sonra dışarıda dostlarıyla sohbet ettiği sırada cüzdanını düşürdü.

Bu sırada civarda bulunan mahallenin gençlerinden 18yaşındaki Furkan Apaydın, cüzdanı fark etti. Cüzdana bakan ve içerisinde fotoğrafınıgören Apaydın, cüzdanın sahibini bulmak için düğün salonuna çıktı. Her tarafta cüzdanın sahibini arayan ancak ulaşamayan genç, son çare olarak cüzdanı Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek’e teslim etmekte buldu.

Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek ise cüzdandaki araç ruhsat bilgilerinden, cüzdanın sahibi Erol Eryılmaz’a ulaştı. Bununüzerine üçlü bir araya geldi. Muhtar Ümit İşlek, cüzdanı sahibine teslim ederken, cüzdan sahibi Eryılmaz’da cüzdanı bularak tekrar kendisine ulaştırılmasını sağlayan 18 yaşındaki Furkan Apaydın’a teşekkür ederken, 100 lira harçlık verdi.

Emekli memur Erol Eryılmaz, bu devirde böyle insanlarla karşılaşmanın çok zor olduğunu belirtirken, kendisinin de çocukluğunda bir cüzdan bulduğunu ve bu cüzdanı sahibine ulaştırdığını anımsatarak, “Bu devirde böyle gençleri görmek çok sevindirici. Çocukluğumda bende cüzdan bulmuş ve sahibine ulaştırmıştım, aynı olay tekerrür etti. Böyle bir genç yetiştiren anneve babaya da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cüzdanı bulduğunu ve hiç tereddüt etmeden sahibini aramaya koyulduğunu söyleyen Furkan Apaydın ise “Tüm düğün salonunu dolaştım. Elimde bulunan fotoğraftaki Erol Eryılmaz’ı aradım ama bulamadım. Son olarak cüzdanı mahallemizin muhtarına teslim ettim” şeklinde konuştu.

Muhtar Ümit İşlek de cüzdanın sahibine kimlik bilgilerindenulaştığını kaydederken, mahalle sakini Furkan Apaydın’la gurur duyduğunu dilegetirerek, güzel davranışından dolayı Apaydın’a teşekkür etti. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

helal süt

23 Temmuz 2015 Perşembe 12:33

aziz kardeşlerim edeb bu olsa gerek rabbim ahir ömrünü dürüslükle daim eylesin

veysel

22 Temmuz 2015 Çarşamba 14:02

Kardeşimizin yolu açık olsun Allahım doğru yoldan ayırmasın. Böyle gençlerimize sahip çıkmak lazım.

ugur

23 Temmuz 2015 Perşembe 11:52

yorumunu beğendim yalnız pc ekranı dondugu için begenmedim tuşuna tıklanmış kusura bakma Allah dogru yoldan ayırmasın amin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR