20 Nisan 2024 Cumartesi

‘Hem şalvar giydim hem beyaz önlük’

Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi'nin 'Kariyer Günleri' etkinliğine katılan Uz.Dr.Elif Adanır, köy okulu ile tıp fakültesi arasındaki hayat yolculuğunun başarı hikayesini anlattı

Isparta

 

Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi'nin 'Kariyer Günleri'etkinliğinekatılan Uz.Dr.Elif Adanır, köy okulu ile tıp fakültesi arasındakihayat yolculuğununbaşarı hikayesini anlattı

Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği'nindüzenlediği‘Kariyer Günleri’ etkinliğinin ilk konuğu Kadın Doğum ve ÇocukHastalıkları HastanesiRadyoloji Uzmanı Dr. Elif Adanır oldu. Öğrencilere kendihayatından kesitleranlatan Adanır, tıp camiasında doktor olarak sürdürdüğühayat yolculuğunun birköy okulundan başladığını söyledi.

SİZDE BAŞARABİLİRSİNİZ

Bu zorlu hayat yolculuğunda kariyer basamaklarınıkolaytırmandığını anlatan Dr. Elif Adanır, her başarısının önündeçeşitlizorluklardan geçtiğini söyledi.

 “Hem şalvar giydimhembeyaz önlük” diyen Adanır geldiği noktayı şöyle özetledi: “Geldiğim yerihiçbirzaman unutmadım. Benim zamanımda köy yerlerinde kızların okumasına çoksıcakbakılmazdı. Ancak babam ileri görüşlü biriydi ve benim okumamı çok istedi.  Ben köyümde okuyan nadir kadınlardanbirioldum. Şimdi geçmişe dönüp baktığımda çok kolay işler başarmamışım diyorum.Benbunu başarabildiysem sizler çok daha iyilerini başarabilirsiniz” dedi.

“ÇOCUK DA YAPTIM KARİYER DE”

Adanır, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenimgörürkenevlenip çocuk sahibi olduğunu bunun kendisi için hiçbir engel teşkiletmediğiniaksine daha başarılı olmak için kendisini kamçıladığını vurguladı.Öğrencilerekarşılaştıkları zorluklarda yılmamaları için önerilerde bulunanAdanır, zorlusüreçler yaşamanın yılgınlık değil azim vermesi gerektiğinisöyledi.

“ÖĞRENCİLERE ÖRNEK OLACAK”

Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi Müdürü Fahri Yorgancılar,“Farklıkariyer imkânlarını karşılaştırılması büyük önem arz eden kariyergünleriöğrencilerimiz çok faydalı olacak.” dedi. Etkinliğin çok verimligeçtiğinibelirten Yorgancılar şunları söyledi: “İlkini gerçekleştirdiğimizetkinlikte konuşan Dr. Elif Adanır,doktorluk mesleğine başlama süreci vedevamında kat ettiği yol ile ilgiliöğrencilerimize örnek olacak bilgiler verdi.Farklı tecrübeleri dinleme olanağıbulunması bakımından öğrenciler buetkinlikten kendilerine çok şey alacak.”dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

örnek şahsiyet

19 Kasım 2014 Çarşamba 09:42

ne mutlu böyle vatana millete faydalı örnek insanlara .Allah gücünüzü kuvvetini artırsın

ıspartalı

13 Kasım 2014 Perşembe 14:13

ablam yolun açık olsun daima sen her yönüyle örnek alınması gereken ender insanlardansın. o mütevazi olşun iyilik sever oluşun. bu yaşamınla dahada örneğim oldun. seni çok seviyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR