20 Nisan 2024 Cumartesi

​Talep gelirse otelle takası değerlendirebiliriz

​Talep gelirse otelle takası değerlendirebiliriz

Isparta

 

 Eski İl Özel İdare sahasını yeşil alan olarak gösteren Koruma Amaçlı İmar Planına itiraz ettiklerini ve buranın ticari alan olarak değerlendirilmesini istediklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Belediyeden teklif gelmesi halinde bu alanla Otel Isparta’yı takas etmeye de hazır olduklarını bildirdi.

Vali Memduh Oğuz'un döneminde geçici olarak yeşil alan ilan edilen ve Belediye tarafından Koruma amaçlı İmar Planına olarak dahil Özel İdare binası sahasının yeniden ticari alan olarak işlenmesi için İl Özel İdaresi Belediye’ye yazı gönderdi. 

KANUNİ HAKKIMIZI KULLANDIK

İl Özel İdaresi olarak Belediye'nin aldığı yeşil alan kararına Koruma Amaçlı İmar Planının askı süresi dolmadan önce itiraz ettiklerini belirten Bolat, "Hatırlanacağı üzere geçmiş dönemde İl Genel Meclisi'nin aldığı kararlar var. Burayla ilgili tasarruf yetkisi İl Genel Meclisi'nde. Bu doğrultuda bu alanın ticari amaçlı kullanılmasını, İl Özel İdare'ye gelir getirecek otel, kültür merkezi, iş hanı,ticaret merkezi gibi projeler uygulanmasından yanayız. Bu amaçla Belediye'nin aldığı karara itiraz ettik. Kanuni hakkımızı kullandık" dedi.

ALTI OTOPARK ÜSTÜ TİCARİ ALAN OLARAK KULLANILMALI

Öte yandan burayla ilgili şahsi düşüncesini de açıklayan Bolat, "Buranın atıl vaziyette kalmasına gönlümüz razı değil. Altı otopark olarak düşünülebilir Belediye Başkanımız katlı otopark düşüncesini dile getirdi. Artık teknoloji çok gelişti.Asansörlü, römork sistemli 8-10 katlı yeraltı otoparkı yapılabilir daha fazla araç konulabilir. Şehrin trafik yoğunluğunun azaltılması yönünden altınınotopark olarak, üstünün de ticari alan olarak değerlendirilmesinden yanayım" diye konuştu.

NET KARAR 2015'İN BAŞINDA BELLİ OLUR

Diğer taraftan Bu alanla ilgili uygulanacak projeye yönelik değişik fikirler olduğunu ancak bunların netleşmediğini aktaran Bolat, "2015 yılının ilk üç aylık döneminde net bir karara varılacağına inanıyorum. Konuyu İl Genel Meclisi'nde de yeniden değerlendirmeye alacağız" şeklinde konuştu.

OTEL ISPARTA'YLA TAKAS EDEBİLİRİZ 

Bu arada bu alanı takas edebileceklerini de belirten Bolat, bir soru üzerine Otel Isparta ile detakas yöntemine gidebileceklerini söyledi. "Ancak Belediyeden bize teklif gelirse Otel Isparta’yı düşünürüz" diyen Bolat, " Buralar çok değerli yerler. Buraların atıl vaziyette beklememesi lazım. Biran önce şehire ekonomisine katkı sağlayacak projeler hayata geçirilmeli. Çalışmalarımızda genellikle bu görüşü savunuyoruz. 200 bin Ispartalının burada hakkı hukuku var.Onların menfaatleri doğrultusunda her türlü rantabl teklife açığız. Şu ana kadar Belediyeden bu yönde bir teklif gelmedi ama gelirse değerlendiririz. Tek şartımız o alanın Özel İdare'ye gelir getirecek bir projeye uygun olması"ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Grenpeace

11 Ağustos 2014 Pazartesi 09:30

Yazıklar olsun ali bolat, Ne güzel eski özel idarenin yıkılan yerinde karşıkı dağlar görünüyor, Isparta ordan nefes alıyor,dik binayı orada betonlaşmaya sende katıl.Bu kadar ticari alanı nerenize sokacaksınız.

Ali BİLİR

09 Ağustos 2014 Cumartesi 17:29

ARKADAŞ BU YEŞİL ALAN DÜŞMANLIĞINI BEN ANLAMIYORUM.YAZIKTIR GÜNAHTIR DERDİNİZ TİCARİ ALAN .GERÇİ ISPARTALIYA MÜSTEHAK.TEPKİSİNİ KOYAMIYOR BÖYLE OLUNCA HERKES TİCARİ ALAN PEŞİNE DÜŞÜYOR.

ahmet

08 Ağustos 2014 Cuma 14:25

zamanın baassiretsiz idarecileri tarafından pirimehmet gazikemal çelebiler mahallelerinde bir tane çocuk pparkı yada yeşil alan yapılmamış. gidin avrupaya heeryer park. çocukların salıncağa bineceği kaydıraktan kayacağı bir alanın gettirisi bence trilyonlukk işmerkezlerininkinden daha fazladır. peki ya sizce?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR