24 Nisan 2024 Çarşamba

​FETÖ mağdurları için yeni kurul oluşturuldu

​FETÖ mağdurları için yeni kurul oluşturuldu

Isparta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "At izi it izine karışıyor" uyarısının ardından Başbakanlık bünyesinde yeni bir kurul oluşturuldu.

Terör örgütü FETÖ ile mücadelede haksızlığa uğradığını iddia edenlerin belirleneceği kurul, Ankara’da Başbakanlık ve her ilde de valilikler bünyesinde oluşturuldu.

KURUL BAŞBAKANLIKTA OLUŞTURULDU

Başbakanlıkta oluşturulan Kurul, illerden gelen ve kendisine yapılan şikayetleri inceleyecek. İtirazda bulunan kişilerle ilgili hem istihbarat birimleri tarafından, hem de kendi kurumlarında tekrar inceleme yapılacak.

FETÖ mağdurları için yeni kurul oluşturuldu

HER BAKANLIĞIN TEMSİLCİSİ BULUNACAK

Başbakanlık Müsteşarı’nın gözetiminde, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışacak olan kurulda, tüm bakanlıklardan temsilciler bulunuyor. Kurban Bayramı öncesi açıklanan kurulun, Başbakanlık bünyesinde hemen oluşturulduğu, ancak bayram tatilinin sona ermesiyle daha yoğun şekilde çalışmaya başlayacağı öğrenildi.

FETÖ mağdurları için yeni kurul oluşturuldu

İTİRAZLARI DEĞERLENDİRECEK

Başbakanlık’ta daha önce oluşturulan ve KHK’leri hazırlayan OHAL Koordinasyon Kurulu’nun yanında itirazları değerlendirmek üzere çalışacak. İllerde de aynı görevi, valiler başkanlığında oluşturulan ‘kriz masası’ yürütecek.

BELEDİYE VE ÜNİVERSİTELER AYRI TUTULDU

İllerde valilik bünyesinde oluşturulacak kurullar, kendilerine ulaştırılan itirazları, detaylı inceleme yapılmak üzere Ankara’ya gönderecek. Ancak valilikler, özerk yapılarından dolayı üniversiteler ve belediyelere ilişkin itirazları değerlendirmeyecek. Üniversitelerle ilgili itirazlar, yine buralarda oluşturulan komisyonlarda değerlendirilecek.

YAZILI YA DA SÖZLÜ BAŞVURU

Başbakanlık bünyesinde oluşturulan kurul ise hem illerden gelen, hem de çeşitli kanallardan kendilerine doğrudan ulaşan itirazları inceleyecek. Haksızlığa uğradığını düşünenler, e-mail, faks veya yazılı dilekçe ile başvuruda bulunabileceği gibi, bu kurul, AK Parti Genel Merkezi’nde bulunan AKİM, Başbakanlık bünyesindeki BİMER gibi kanallara iletilen şikayetleri de incelemeye alacak.

HESAP HAREKETLERİNE BAKILACAK

Kurula itirazda bulunan kişilere ilişkin iddialar, detaylandırılarak tekrar incelenecek. Kişiyle ilgili bilgiler, bir yandan kurumlarına gönderilerek yeniden bir araştırma yapılması istenecek. Diğer yandan da istihbarat birimleri, kişiye ilişkin detay bilgilere ulaşarak iddiaların doğruluk derecesine bakacak. Özellikle banka kayıtlarına ilişkin itirazlarda kişinin hesap hareketleri tek tek incelenecek.

Kişinin itirazının, kendisine ait görünen, ancak kendisinin kullanmadığı bir telefonun kullanımına ilişkin ise kayıtlarının detaylarına bakılacak. Kişinin gerçekten o telefon üzerinden temas kurup kurmadığı belirlenecek.

YENİ BİR KHK İLE GERİ DÖNECEKLER

İtirazları haklı bulunan kişilerin geri dönüşleri de yine yeni bir KHK ile olacak. İtirazları incelenerek sonuca bağlananlardan haksız yere ihraç edildiği sonucuna varılanlar, çıkarılacak yeni bir KHK ile işlerine iade edilecekler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yk

18 Eylül 2016 Pazar 15:07

Kurul üyeleri kim Öncelikle kurul üyeleri önemli yine müdür takımıdır zaten hepsi onlardan kendilerine dokunacakları kurtaracaklar bence suçsuz menfaatsizler yanacak Bizlerden Ada'm OLMALI Derim ben

Haki Yakmar

19 Eylül 2016 Pazartesi 23:22

Siz kimsiniz ? onlar kimler?

Arif

18 Eylül 2016 Pazar 13:12

Üç milyon kamu çalışanının tamamını ihraç edip,yeniden personel alınmalı.Ancak O zaman daha iyi temizlenmiş olur.

3232

18 Eylül 2016 Pazar 11:36

Diger taraftan paralel yapi madurlarininin maduriyeti icin bir gelisme bir kurul olacakmi

yezitler

18 Eylül 2016 Pazar 11:29

YEŞİLLİĞİN BAKİSİNE yezitin müslümanı muaviyenin torunu.Dur cahilliğin paçalarından akıyor sap yiyip saman çıkarıyorsun. Sorsana peki diğer cemaat mensuplarıda incelenecekmi. Devlet daireleri yine soysuz cemaat mensuplarıyla dolduruldu. Mal da çıkar müslümanlık bahseder. LİYAKAT diye kavram var. Eğitim diye kavram var. Yezitin soyları.

Hakkan

18 Eylül 2016 Pazar 06:32

Bunlar o kadar ahlaksız ki 15 temmuz sonrası hâlâ haklı olduklarını savunanlar var

Hak

17 Eylül 2016 Cumartesi 21:53

Baki yesil musin nesin sen nasil muslumansin. Yada musluman misin. Sayin cumhurbaskanimuz nasum hakkina girmemek icin kurul o****uruyor sen hepsini cehenneme yolladin. Allahindan bul.

retorik

17 Eylül 2016 Cumartesi 21:06

peki üniversitede kurulacak kurulu kim belirleyecek .nereden bilelim paralelcileri aklamayacaklarını ? ayrıca kimi açığa aldıklarını bilmiyoruzki zaten aklamalarıda okadar kolay olur. yaniii üniversite güvenilir değillll.

Baki yeşil

17 Eylül 2016 Cumartesi 19:04

Bunlar o kadar kaypak o kadar yanar döner insanlarki, her yol mubah bunlarda, akıl pazarda çünkü kurandan ayet dahi olsa fetoş haklı derler. Adam peygamberimize; bi dakka kusura bakma ama ben bunuyapmıyacağım diyor,halbuki açık ve net ayet var,o ne emrettiği artık sizin için seçme hakkı yoktur. Ama adam adeta peygamberimiz ile pazarlık yapıyor bunlar bunu dahi görmüyor,o yüzden münafıkları ayıklamak zor. O yüzden cehennemin en dibi onların.

Atakan

17 Eylül 2016 Cumartesi 16:18

peki henüz tespit edilip atılamayan paralelciler için de bir çalışma varmı. daha birçoğu atılmadı

Kazım Kartal

17 Eylül 2016 Cumartesi 16:08

Su köprüyü böldükten, masum insanların alnına fetöcü damgası vurulduktan sonra mı akıl başa geldi..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR