24 Nisan 2024 Çarşamba

​CHP’de süpriz isim CEYHAN

7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili seçimleri öncesinde, Ispartalı işadamı Mustafa CEYHAN CHP’den Milletvekili aday adaylığı için kendisine yapılan teklifi değerlendirmeye aldığını söyledi.

Isparta

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekiliseçimleri öncesinde siyasi partilerde hareketlilik başladı. 10 Şubat 2015tarihinde kamuda görevli devlet memurlarının istifası ile başlayacak adayadaylığı süreci, partilerin resmi yada gayriresmi yapacakları ön seçimsonrasında parti Genel merkezlerinin aday listelerini Yüksek seçim Kurulunavermesinden sonra 7 Haziran'da sandığa gidecek olan seçmen kendisini temsiledecek vekil adaylarını oylarıyla ile belirleyecek.

   Bu süreç öncesinde özellikle CHP veMHP Isparta’da resmi ön seçim yapılmasından yana.  CHP’de ön seçimyapılması halinde aday olacağını açıklayan eski il başkanı Vedat Şenol’dansonra aday adaylığı teklif edilen Ispartalı işadamı Mustafa Ceyhan’da sürecitakip ettiğini ve nereden aday olacağına karar vereceğini söyledi.

 

   Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl yapılan yerelyönetimler seçimi öncesinde yaşadığı İstanbul Eyüp’den CHP’nin Belediye başkanaday adayı olan Mustafa Ceyhan’ın, Genel seçimlerdede partisinin milletvekiliadaylığına sıcak bakıyor.

 

   Gazetemize açıklamalarda bulunan Ispartalıİşadamı, hemşehrimiz Mustafa Ceyhan süreci yakından takip ettiğini ve adaylığıile ilgili önümüzdeki günlerde karanını açıklayacağını belirterek şunlarısöyledi.”Bildiğiniz gibi uzun yıllar siyasetin içerisinde yer almış birkişiyim. Doğru Yol Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptım. Benim GenelBaşkanlığım döneminde birlikte siyaset yaptığımız birçok arkadaşımız bugünAK partide, CHP’de ve MHP’de milletvekili ve bakanlık yapıyorlar. Bir süre uzakkaldığım siyasete yeniden dönüş yaptım ve geçtiğimiz yıl Eyüp’den BelediyeBaşkan aday adayı oldum. Siyaseti de,  hizmeti de bilen bir kişi olarak budönemde yine CHP’den Milletvekili aday adaylığı teklifini en kısa zamandadeğerlendirerek çalışmalara başlaşlayacağım. Gerek Isparta’daki, gerekseİstanbuldaki arkadaşlarım benim aday olmam konusundaki baskılarını önünümüzdekigünlerde değerlendireceğim ve nereden aday olacağıma kararvereceğim. Bakarsınız İstanbul’dan, bakarsınız memleketim Isparta’dan adayadayı olabilirim, bunu zaman gösterecek” dedi.

 

MUSTAFA CEYHAN KİMDİR ?

 

- 1966 yılında, Isparta merkez ilçede Doğdum,dedem MUSTAFA SITKI CEYHAN,ve Babam Mehmet Hadi Ceyhan Isparta'nın ileri gelenişadamlarıydı. İlk ve orta okulu Isparta'da bitirdikten sonra, Liseyi, ŞAİKAnadolu lisesinde tamamladım.

-1996 yılında Orta Doğu Teknik üniversitesinden(ODTÜ), işletme bölümünden mezun oldum.

- Özel sektörde ve kamu sektöründe, projegeliştirme konularında iş hayatında çalışmaya başladım.

- Üç yıl (1993-1996), üçlü kararname ile Hazinetemsilcisi olarak ,Ankara Siğorta'da yönetim kurulu üyeliği yaptım.

- 2001-2007 yılları arasında, Akfen Holding AŞ.,grup şirketlerinden, (borsada), Akfen GYO'da kurucu Genel Müdür ve yönetimkurulu üyeliği vazifeleri yaptım.

- 2008 den günümüze kadar, özel sektör veBelediye şirketlerine danışmanlık ve Gayrımenkul Geliştirme sektöründe,Girişimci / Yönetici ortak olarak çalışmalarım devam etmektedir.

- 2003 yılında,USA-Dış işleri bakanlığının,davetlisi olarak,"international visitor" programı kapsamında 23günlük bir GEZİ / ÇALIŞMAYA katıldım.

- 2004 yılında,ÇiN Halk Cumhuriyeti, NİNGXİAeyaleti başkentinin (yinchuan), davetlisi olarak,"ÖZEL KONUK"sıfatıyla bir haftalık iş programına katıldım.

- Bunların haricinde yurt dışında bir çokinceleme ,araştırma ve ticari gezi ve iş faliyetlerim olmuştur.

- Dernek, Spor kulübü ve Cemiyetlere üyeliklerimbulunmaktadır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İDEAL ADAY

27 Mart 2015 Cuma 20:52

Mustafa Ceyhan iyi bir siyesetçi ve iyi bir adaydır. Artık eski düşüncelerinden CHP kurtulmalı. Meyve veren ağacı taşlamayın. Birleştirici rol oynayacaktır. Ve CHP nin aradığı coşkuyu kesinlikle sağlayacaktır. Doğma büyüme ıspartalı bir kişidir kendisi

RAŞİT32

23 Mart 2015 Pazartesi 15:23

PARA DAĞITIP ÜYELERDEN OY İSTEMEKLE OLMUYOR BU İŞLER SAYIN CEYHAN TUTAMAYACAĞIN SÖZLER VERME İNSANLARA ISPARTALI ARTIK KANMIYOR AŞTI BUNLARI ÇOK GÖRDÜ SENİN GİBİLERİ BİZİM ÖN SEÇİMLERDE OYUMUZU ALAMICAKSIN SENİN PARTİMİZE HİZMETİNN YOK MÜKERREM SELÇUK İRFAN BAKIR VEDAT ŞENOL SÜLEYMAN COŞAR YAZACAĞIZ

İsmail

20 Ocak 2015 Salı 10:03

Şunu belirtmek isterim giriş yanlış olmuş bu parti ısparta da profosörüde aday yaptı odtü mezunu olmak önemli değil ayrıcalık hiç değil .CHP de ki siyasetçi tencerini içinde olacak kaşık salladıkları zaman ya pirinç olcaksın yağ tuz ya yağ beğenileceksin yada eleştirileceksin ama dışardan bende varım dersen kimse sofrada kalkıp alemi cihan olsan tadına bakmaz ön seçim olmak zorunda CHP de .Yapılacak ön seçimde genel görüş partinin genç kadrolara bırakılması fikri sevindirici olanı.

sait doğru

19 Ocak 2015 Pazartesi 19:17

dedeleri chp li idi doğruyol partisinde siyaset akademisi okudu sonra atalarının partisine dönmüş.kankasıda akp ye geçmişti.....

sait eğrisin

22 Ocak 2015 Perşembe 14:46

Ülke elden gidiyor sen halen daha taşra politikası yapıyorsun. Bu dönemde cesaretle adam cıkmış yola. İş adamı olarak iktidara korkusuzca muhalif olmuş yüreğini ortaya koymuş sen yok dedesi chp liydi kankası akp liydi Muhabbetindesin. Dedikoduyu bırak ya sende cık ortaya, yada sonsuza kadar sus kıratın binicisi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR