26 Nisan 2024 Cuma

​Ahır Yandı: 10 Hayvan Telef Oldu

​Ahır Yandı: 10 Hayvan Telef Oldu

Isparta

Hüyüklü Kasabasında tandır ateşinden uçan kıvılcımlarınçıkardığı yangında bir ahır tamamen yanarken içerisinde bulunan 10 büyükbaşhayvan telef oldu. Yetkililerden edinilen bilgilere göre Bergüzar Bilici (40)eşi vefat ettikten sonra babasına ait evde yaşamaya başladığı ve geçiminisağlamak amacıyla hayvancılık yaptığı bildirildi.

 

Ahırın yakınında bulunan bir yerde olay günü ateş yakan hanehalkı işi bittikten sonra ateşi tamamen söndürmedi. Rüzgarında etkisi ileahırın çevresinde bulunan saman balyalarının tutuştuğu ve buradan da ahırasıçradığı belirlendi.

 

İTFAİYECİLER HAYVANLARI KURTARMAYA ÇALIŞTI AMA

 

Alevlere teslim olan anın söndürmeye ve içerisinde bulunanhayvanları kurtarmaya yönelen itfaiye personeline ahırın bitişiğindeki evlerinsahipleri karşı çıkarak evlere müdahale etmelerini istedi. İtfaiye bu tarafamüdahale edince ahırda kalan 10 büyükbaş hayvanın yoğun dumandan etkilenerekboğulduğu ve telef olduğu belirlendi. Saatler süren çalışmanın ardından yangındiğer evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında telef olan büyükbaş hayvanlarınmali değerinin yaklaşık 50 bin TL olduğu diğer zararlarla birlikte yangında 100bin TL

dolayında zarar meydana geldiği belirlendi. Yangınla ilgiliolarak Jandarma soruşturma başlattı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR