18 Nisan 2024 Perşembe

ZORU BAŞARDI

Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit'in çabaları sonuç getirdi. 24 derslikli Hızırbey Ortaokulu 8 Şubat'ta öğrenime açılıyor.

Isparta

2010 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta ziyaretinde mahallesine ortaokul yapılmasını isteyen Hızırbey Mahallesi muhtarı Zeynep Yiğit'in çalışmaları 5 yıl sonunda meyvesini verdi. Mahallesine ortaokul yaptırmayı başaran Yiğit, emeği geçen herkese teşekkür etti.

5 YILLIK SERÜVEN

2010 yılında mahallesine okul yapılması için dönemin başbakanıyla görüştüğünü dile getiren Yiğit, okulun 2015 yılında tamamlanıp Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildiğini söyledi. Okulun yapılma aşamasıylailgili bilgi veren Yiğit, "Hızırbey Mahallesi 1572 sokakta yaptırmış olduğumuz okulumuz mahallemizin adını taşımaktadır. Mahallemize hiç okul yapımı gündemde yokken dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum için 2010 yılında Isparta'ya ziyaretinde bir görüşme yapma fırsatı buldum. Bu görüşmede kendisine mahallemizin en önemli konularından olan okul eksikliğini aktardım.Görüşmemizin ardından okul gündeme alında ve arsanın kamulaştırılması için çalışmalar başlatıldı. 103 varisten 350 varise çıkan hak sahipleriyle tek tek görüşerek Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız ortaklaşa çalışmanın sonucunda 4 yılın ardından kamulaştırma işlemini tamamladık. 2015 yılında okul binamızın inşaatına başlandı ve yıl sonunda bitirilerek Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi" dedi.

SON TEKNOLOJİ

Okul hakkında fiziki bilgiler de veren Yiğit, "Okulumuz 24 derslik olup içerisinde fen laboratuarı, kütüphane, çok amaçlı salon,kantin, sığınak, asansör ve modern sınıflar bulunmaktadır" dedi.

TEŞEKKÜR EDERİM

Okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Yiğit, "Okulumuzun adını mahallemizin adıyla aynı olmasını sağlayan Sayın Valimiz Vahdettin Özkan'a ve İl Milli Eğitim Müdürümüz İlyas Can'a şahım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum" dedi.

NAKİL İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Eğitim vermeye 8 Şubat'ta başlayacak olan Hızırbey Ortaokulu'nun nakil işlemlerinin başladığını belirten Yiğit, "Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarı yıl başlangıcında yani 8 Şubat'ta eğitim vermeye başlayacak. Ayrıca okulumuzun nakil işlemleri de başladı"dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Recep GÜRDAL(Zafer Mahallesi. Muhtarı)

05 Şubat 2016 Cuma 10:31

Hızırbey Mahallesi Muhtarımızı tebrik ederim. Çünkü okul sorununu katılmış olduğu her platformda dile getirmiş ve başarılı olmuştur. Okulun başlangıç aşamasından bitiş aşamasına kadar emeği geçen tüm kurum kuruluşlara tebrik ederim ve yine Isparta kazandı derim. Darısı Zafer Mahallesinin başına.

muhtariye

05 Şubat 2016 Cuma 03:17

sayın veliler!!!aman dikkat edin kurumcu müdür e dikkat edin. tağfik tehlikeli adamdır. iyi niyetli görünür içten içten kaleyi fetheder, bi ters düşün bakın görün nasıl bir şeytandır tağğğfik.sizden ricam tez zamanda sınavı kazanan bir idare ehli gelsin o eğitim yuvasına. o sınav olursa beceremez, çene kuvvetlidir, sınav deyince sınıfta kalır. ama siz geçmişini iyi bir araştırın anlarsınız tağffffiği.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR