28 Mart 2024 Perşembe

ZABUN BAŞDEĞİRMEN POLEMİĞİ

ZABUN BAŞ DEĞİRMEN POLEMİĞİ

Isparta

 Isparta’nın tek yerel Televizyonu olan Kanal32’de Pazartesiakşamları yayınlanan ‘Basın Kulübü’ programının bu haftaki konuğu AK Parti İl Başkanı Osman Zabun oldu. Gazeteci Mehmet Erçakır’nın programmoderatörlüğünü yaptığı ve Gazeteci Soner Toros’un da sorularıyla katıldığı vesaat 21.45’de başlayan programda Zabun, AKP iktidarının 12 yılda yaptığı hizmetlerdenCumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.Programda; Osman Zabun ile programa telefonla bağlanan Isparta Ticaret veSanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen arasında ‘ITKM’ polemiği yaşandı.



ZABUN; “ERDOĞAN İLK TURDA CUMHURBAŞKANI OLACAK”


Partilerinin 3 Kasım 2002’de tek başına iktidara geldiğini ve o günden buzamana kadar  tek başına iktidarda kalma başarısı göstererek ülkeyiyönettiğini ifade eden AKP Isparta İl Başkanı Osman Zabun; “Bu süre içindegerek Türkiye’ye gerek Isparta’ya çok güzel hizmetlerde bulunduk. Başbakanımızsayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında çok güzel hizmetlere imzaatılmıştır” dedi. İl Başkanı Zabun, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini dedeğerlendirerek, partilerinin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep TayyipErdoğan’ın ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerininilk turunda % 51 oy oranına ulaşarak Cumhurbaşkanı olacağını iddia etti.


DEREBOĞAZI YOLUNDA GEÇ Mİ KALINDI ?


Isparta – Antalya Dereboğazı duble yolunun yapımında geç kalındığı ve bugünekadar bitirilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Zabun; “Ben, bu yolun yapımına karşı falan değilim. Bu konuda İl GenelMeclisi üyeliğim döneminde önerge de vermedim. Zaten şu anda yol gerek Ispartatarafından gerek Antalya tarafından yapılmaktadır” dedi.

ITSO’YU ELEŞTİRİNCE BAŞDEĞİRMEN CANLI YAYINA BAĞLANDI

AKP İl Başkanı Osman Zabun, programda Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)konusunda yaşanan gecikmelerin tüm sorumluluğun mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olduğunu belirterek, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın bukonuda hiçbir açıklama yapmamasını eleştirdi.

BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA’NIN BİRÇOK SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE ÖNDERLİK YAPTIK”

Bunun üzerine Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, canlıyayına bağlanarak Zabun’un yaptığı açıklamalara cevap verdi. BaşkanBaşdeğirmen; “Biz yaklaşık 1,5 yıldır görevdeyiz. Oysa burası 16 yıldır Ispartagündeminde olan bir yerdir. Bu süre içinde bizler STK olarak şehrimizin gelişmesiiçin çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Bunun yanında Isparta’da yaşanan sorunlarıgündeme getirdik, getiriyoruz. Örneğin, Dereboğazı Yolunun bir an öncetamamlanması aksi takdirde EXPO’ya geç kalacağımızı söyledik. Çünkü, bukapsamda Antalya’ya 1 milyon liralık yatırım yapılıyor. Biz bundan nedenfaydalanmayalım. Bunun dışında Isparta’nın kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığınıifade ettik. Hatta, bu konuda somut bir adım atarak Gül Küçük Sanayi Sitesiiçine 24 Derslikli Meslek Lisesi yapıyoruz. Bunun ihalesini yaptık. Gül’ü süsbitkisi olmaktan çıkarıp endüstriyel bitki olmasını sağladık. 

“UÇAKLARIMIZIN 2 GÜN SABİHA GÖKÇEN’E İNMESİNİ İSTİYORUZ”

Bakın Havalimanımızı çalıştırdık. Perşembe  günü Türk Hava Yolları GenelMüdürü Temel Kotil ilimize gelecekler. Kendisinden şuana kadar hep İstanbulAtatürk Havalimanına inen uçaklarımızın en azından haftada 2 gün Sabiha GökçenHavalimanına inmesi konusunda talepte bulunacağız. Dereboğazı Yolunda 78 km.lik bölüm şuana kadaryapılmalıydı. Çünkü, bu yol Isparta ticaretini de etkiliyor. Teşvik konusu var.Bilindiği gibi bu konuda 4 defa teşviğin kapsamı değiştirildi. Birincisinde 10dolarla teşvik dışı kaldık, diğerlerinde ise 2. Bölgeye konulduk. ITKMkonusunda da açılması gerektiğini söyledik.

“BENİMLE BASIN YOLUYLA KONUŞMAK YERİNE BİRE BİR KONUŞ”

Ancak, siz bu konuları hep basın yoluyla konuşmayı seçtiniz. Bu konular birebir konuşmamız gereken konular. Basın yoluyla konuşulacak konular değil. Kaldıki, bir her konuyu basına aktarmıyoruz. Bir konu üzerinde çalışma yapıp somutbir sonuç alınmadıkça basına açıklamıyoruz. Kavga ve gürültünün kimseye faydasıyok. Kırgınlığın kimseye faydası yok. Onun için Isparta’nın gelişmesi konusundahep birlikte hareket etmeliyiz” dedi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Şükrü bey suya sabuna dokunmadan olmaz

25 Temmuz 2014 Cuma 02:10

Şükrü bey günü kurtarıp her partinin tabanına şirin görüküp ileride büyük adam olmak istiyor.Anlamdınızmı?adam kimseyle çatışmadan medyatik tavırlarla ilerde ya başkan ya veilliğe soyunuyor.Hal böyle olunca sıkıya gelirmi?

karaagaclı

24 Temmuz 2014 Perşembe 11:38

Sabun olan soyismini,ailesinden utanıp zabun olarak değiştiren zaatı neden bu kadar ****e ye aliyorsunuzki?? o bir kene siyasilere yapışıp göklere çıkmak isteyen,ilaç sıkın gitsin

Ak

23 Temmuz 2014 Çarşamba 23:40

Basdegirmen bu ise el atmıyorsa, sizler kent konseyi kadar yokmusunuz, tum muhalefet toplaniverdi derebogazi eylemi yaptı ve başarıyla ulaştı, sizde toplanın MALA LI eylem yapınız da gorelim.

gülsanayı başkan

23 Temmuz 2014 Çarşamba 23:39

şükrübey bütün konuşmaların cok güzel halk arasında bukonu cok beyenıldı defaca söylüyorum önenli olan yatırım maşallah golden agacıgıbi elmavercek bır ata sozu neolursanol heryerden bir avuc daprakla kalk calişkan katro teprikler allah utandırmasın birlik beraberlik

başdeğirmen

23 Temmuz 2014 Çarşamba 18:37

hemen helal olsun şükrüye şöyle etti böyle etti zabuna diye yağdanlık mesajları yazanlar ITKM şükrünüzün abisi ve hamisi aybatılı zamanında başladı benim projem yapılmadı beter olun diyor beklettiriyor aybatılı. Ha bir de expo için jetonu yeni düşen şükrü bey dereboğazının expoya duble yol yetişmesi için günde 200 km yolu hazırlayıp asfaltını dökmen lazım sen teknik adam mühendis olmadığın halde bu yolun hala expoya duble yol olarak yetişeceğine inanıyorsan karayollarına müracaat et hemen yap

hasan

23 Temmuz 2014 Çarşamba 17:32

başdeğirmen tam sabuna kapak olacak şekilde cevap vermiş. inşallah başınız gelecek bir gün.

32

23 Temmuz 2014 Çarşamba 16:32

meyve veren ağacı taşlarlar misali siz Şükrü Başdeğirmen'i taşladıkça o dallanıp budaklanıp büyüyecektir.

ısparta

23 Temmuz 2014 Çarşamba 14:11

Şükrü Basdegirmen'in ne olguğunu herkes bilir. Bu ITKM siyasilerin işi. Bunu sayın Ak Partili yerel yöneticiler çözecek. Başarılı insanların önünü kapatmayin. Ak Parti Isparta da niye başarısız bunu düşünün. Basbakan sizi niye buralarda tutyor anlayabilmis değilim.

adsoyad

23 Temmuz 2014 Çarşamba 13:40

başdeğirmen zabunu sabun gibi harcamış

duman32

23 Temmuz 2014 Çarşamba 12:51

‘ITKM’ Buranın 2005 yılında yıkılması esnasında gülenler kimdi. İntikam için 2005 yılında yıkım kararı alanlar bu ITKM merkezini siyasetin ortasına koydular şimdi de meyvesini devşirmeye çalışıyorlar. Başdeğirmen 2005 yılında da ıspatra da idi. Buranın ihalesini de Günaydın yapmadı. müteahhidini de kimlerin bulduğunu başdeğirmende biliyor.

ali öz

23 Temmuz 2014 Çarşamba 12:40

Sayın Zabun;Tabiat boşluk ****ürmez,birileri doldurur.Siyaseti usulünce yapalım.

helal osman zabun bey

23 Temmuz 2014 Çarşamba 12:06

TEBRİK ederim osman bey,iyi bir programdı. sıkıştırdınız .HALA neden ITSO,ISPARTANIN kanayan yarası haline gelen ITKM konusunda belediyeye neden bitmiyor diyerek soramıyor??? ISPARTALI mağdur esnaf olarak osman bey sizi destekliyoruz.

A

24 Temmuz 2014 Perşembe 02:30

Zırcahil neyini kutluyosun osman a ayar verdi şükrü

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR