28 Mart 2024 Perşembe

YÜZBİN TAŞERON İŞCİSİ KADROYA ALINIYOR

Hastane, Karayolları, Laboratuvar ve Güvenlik Bölümünde Çalışan Taşeronlar Kadroya Geçiyor.

Isparta
Taşeron işçilerinin kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların yapılacağı belirtilirken, geçişlerin başlayacağı belirtildi. Ülke genelinde 2 milyona yakın taşeron işçinin bulunmasının yanında ilk etapta 100 bin taşeron işçisi kadroya alınıyor.

 

İlk etapta hangi kadroların alınacağı ise açıklandı. İşte alınacak taşeron işçilerinin çalıştığı yerler...

 

- HASTANELER,

- KARA YOLLARI,

- LABORATUVAR,

 

Buralarda asıl işi yapan işçilerin kadroya geçişleri başlıyor. Toplamda 100 bin işçinin geçişini yapacak olan devlet, bu kişilere devlette kadro verecek. Yukarıda verilmiş olan yerlerde çalışan kişilerin haricinde başka pozisyonlarda çalışan kişilerinde kadroya geçişi hızlandırılacak ve bu işlem artık kağıda dökülerek ciddi bir boyut kazandırılacak.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE DE KADRO VERİLECEK

Sadece işçilerin değil aynı zamanda güvenlik elemanı olan kişilerinde devlette kadro alması sağlanacak. Özellikle adliye, havaalanı ve özel güvenlik elemanı olarak çalışan kişilerin kadroya geçişişi sağlanacak.İşçilerin kadroya geçişi ile ilgili birçok değişiklik yapılırken, çalışma şartlarından tatile kadar birçok düzenleme yapılacak.

DÜZENLEME GELİYOR

Yapılacak olan yeni düzenleme ile taşeron işçilerine birçok hak verilecek. Özellikle yıllık izinler, tatil günleri ve maaşlarda iyileştirme gibi düzenlemeler gelerek taşeron işçilerinin tüm hakları korunmuş olacak.Yapılacak olan yeni düzenleme ile aynı zamanda üniversite mezunu işçilere de yeni haklar verilecek. Verilecek olan bu haklar doğrultusunda hem devlete geçiş hızlandırılacak hem de görevde yükselme ve başka kadroya geçiş gibi haklar getirilecek. Devletin bu yapacağı düzenleme ile birçok taşeron işçisi rahata kavuşurken, hayat kalite standartları da yükseltilmiş olacak.

KADROYA GEÇİŞLER DEVAM EDECEK

Taşeron işçilerinin şimdilik 100 bin kişisi kadrolara geçirilirken, bu geçişlerin hızlı bir şekilde devam etmesi bekleniyor.Özellikle 2 milyona yakın işçinin kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışmalar seçimlerden önce yapılmaya başlandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bekleyen

25 Ekim 2015 Pazar 00:11

Ego şoför leri acaba ne zaman kadro alacak Ankaranın yükünü onlar cekiyorum.

mehmet akay

23 Ekim 2015 Cuma 15:26

iktidar şu kadar kadro alacagız diye vaat vermez iktidar icra makamıdır.ancak muhalefet vaat verir!!!

Büşra Çiftçi

15 Ekim 2015 Perşembe 09:12

Kadroya alınacaklar sınavla mı yoksa referansla mı diye sormuyorum tabiki referans adı altında torpille. Diğerlerini bilmem ama hastaneye; ilgili diplomasız oldukları halde referansla gelerek kendi mesleğinde çalışmak isteyenlere engel oluyorlar ki 8.00-17.00 saatleri çok zorlarına giderek. Bölümümde bölüm üçüncüsü olarak mezunum ama referansım olmadığı için mesleğim dışında bir işte çalışıyorum. Bunun suçlusu başlı başına torpil. Biz neden ilerleyemiyoruz sen ilk önce referansı kaldır bakalım..

yyyy

15 Ekim 2015 Perşembe 08:55

taşaron işçileri kadroya alınıyorsa bizleri yükselme sınavına girmeden şef, amir yaparsınız

AA

13 Ekim 2015 Salı 18:59

con con ali yaşadın

volkan

13 Ekim 2015 Salı 18:00

yakında seçim mi var acaba, biz bu vaatleri 7 haziran öncesinde de duymuştuk........

misafir

13 Ekim 2015 Salı 11:48

doldur anam doldur liyakatsiz,beceriksiz yalakaları al işe ondan sonra vatandaşa ahkam kessin başı ayak,ayağı baş edersen o kurumlardan hiçbir hizmet bekleme

yezitler

13 Ekim 2015 Salı 11:19

Hele seçim bitsin görürsünüz ananızın oyalı boyalı hörekesini.

murat

13 Ekim 2015 Salı 09:03

hep konuşuyorsunuz icraat yok ayrıca tüm kamuda çalışanlar alınması gerekirken siz diyorsunuz ki hastaneler karayolları labarant yeter artık dürüst olun tüm kamu asıl iş derken şimdi neler söylüyorsunuz bizlerle oynamayın artık vebale giriyorsunuz...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR