19 Nisan 2024 Cuma

YUNUS EMRE'Yİ ANMA VE AŞURE GÜNÜ KUTLANDI

Gönen’de bulunan Yunus Emre Türbesinde Gönen belediyesinin düzenlemiş olduğu 17. Yunus Emre’yi Anma ve Aşure Günü kutlandı. Kutlama saat 10:30 da başladı. Kutlama programı Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Kaymakam Coşkun Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve halkımızın katılımlarıyla gerçekleşti.

Isparta

Gönen’de 17. Yunus Emre’yi anma veAşure Günü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Ahmet Doğan yaptı. Başkan Doğan "1991 yılından bu yana Yunus Emre’yi Anma ve Aşure Günü düzenlenmektedir. Ancak geçmişte bir kaç sene düzenlenemediği için devam eden bu alışkanlık unutulmaya yüz tutmuştur. Biz bu alışkanlıkları bu gelenekleri tekrar edebilmek için bu yıl tekrar yapmaya karar verdik. Aşure şenlikleri Haziran ayının son cumartesi günü, pazar günü ise Gönen Öğretmen okulunun fasulye günü yapılmaktaydı. Bu yıl Ramazan Ayı Hazirana denk geldiği için Temmuz ayına erteledik. İnşallah bundan sonrada yaşantımıza ve aile geleneklerimize ışık tutan, yön veren kişi olan Yunus Emre'nin anılması hatırlaması ve özdeşleşmiş olan Aşure Senlikleri devam edecektir.Katılımlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür eder iyi eğlenceler dilerim.Ayrıca Polislerimize, askerlerimize ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesince meydana gelen hain saldırıyı kınıyor. Şehit olanlara Allahtan Rahmet, yaralılara acil şifalar ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

YUNUS EMRE MEDENİYETİMİZİ BESLEYEN TEMEL DAMARLARDIR

Daha sonra Kaymakam Coşkun Öztürk Yunus Emre’nin hayatı hakkında kısa bir konuşma yaptı. Vali Vahdettin Özkan ise yaptığı konuşmada "Bu kutlamayı hazırlayan Belediyemizi tebrik ediyorum.Böylesine milli manevi değerlerimiz, tarihi şahsiyetlerimiz Anadolu medeniyetlerini besleyen temel damarların mümessili olan zatlarla ilgili bu türden etkinlikler aynı zamanda gelecek nesile aktarmamız gereken önemli besleyici milli ukdelerimizdir. Yakın zamanda meydana gelen Polislerimize,askerlerimize ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesince meydana gelen hain saldırıyı kınıyor. Şehit olanlara Allahtan Rahmet yaralılara acil şifalar ve ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Ardından Gönen Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencileri şiirler okudu. Öğrenci velileri halk oyunları oynadı. Aşure kazanları dualarla karışmasının ardından misafirlere Aşure ve pilav ikram edildi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR